Header Ads


Νέο φιάσκο Ολυμπιακού: Στο αρχείο οι καταγγελίες για Λιβάγια - Βράνιες!

Νέο φιάσκο Ολυμπιακού: Στο αρχείο οι καταγγελίες για Λιβάγια - Βράνιες!


Μετά την αποτυχημένη απόπειρα του Ολυμπιακού να αφαιρεθούν βαθμοί από τον ΠΑΟΚ, στο κενό έπεσε και η προσπάθειά του να αποδυναμώσει την ΑΕΚ!


Η τραγελαφική και εν πολλοίς ακατανόητη επιμονή του Ολυμπιακού στα μέσα του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, να επιδιώκει την αποδυνάμωση των αντιπάλων του, μοιράζοντας αλλεπάλληλες καταγγελίες για ενέργειες ποδοσφαιριστών που υποτίθεται ότι διέλαθαν της προσοχής του εκάστοτε διαιτητή, είχε ένα και μόνο αποτέλεσμα: Να φάει τα μούτρα του!

Το όλο φιάσκο με τις καταγγελίες των «ερυθρόλευκων», ξεκίνησε στα μέσα του Οκτώβρη, όταν ο Ολυμπιακός ζήτησε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ να αφαιρεθούν βαθμοί από τον ΠΑΟΚ για την ενέργεια του βοηθού του Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι να απωθήσει τον διαιτητή Κατσικογιάννη στο ματς με την ΑΕΛ. Ο ΠΑΟΚ και ο Μπάτσι τιμωρήθηκαν εν τέλει με πρόστιμο και απαγόρευση εισόδου (ορθώς, βάσει των κανονισμών) και η καταγγελία του Ολυμπιακού πήγε στα σκουπίδια.

Ήταν μια τεράστια «ερυθρόλευκη» γκάφα, και σε επίπεδο εντυπώσεων, αλλά κυρίως νομικά!

Το SDNA αποκαλύπτει σήμερα την τύχη των άλλων δύο καταγγελιών που είχε κάνει ο Ολυμπιακός προς τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και είχαν ως στόχο την αποδυνάμωση της ΑΕΚ!

Η τύχη και των δύο ήταν η ίδια: Μπήκαν στο αρχείο, διότι οι καταγγελίες ήταν αστήριχτες!

Η πρώτη αφορά τον Όγκνιεν Βράνιες, με τον Ολυμπιακό να ζητεί την τιμωρία του με 3 αγωνιστικές αποκλεισμό, κατηγορώντας τον ότι στο μεταξύ τους παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, γρονθοκόπησε εκτός φάσης τον Σεμπά στο 94’ και ο διαιτητής Σιδηρόπουλος δεν το αντιλήφθηκε!

Το εκπληκτικό είναι ότι οι Πειραιώτες κατέθεσαν ως στοιχείο μια φωτογραφία που ανέβασε ο ίδιος ο Βράνιες στο Instagram για να ειρωνευτεί τον Σεμπά, από την οποία όμως ουδόλως προέκυπτε ότι ο αμυντικός της ΑΕΚ χτυπούσε με την γροθιά του τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά τον Μάρκο Λιβάγια, επίσης για τιμωρία 3 αγωνιστικών! Ο Ολυμπιακός θυμήθηκε με περίπου δύο μήνες καθυστέρηση, ένα εκτός φάσης χτύπημα που έδωσε ο Κροάτης άσος στον Χαντάκια του Παναιτωλικού, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τον περασμένο Αύγουστο!

Η ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή είχε πει (προσκομίζοντας και το σχετικό βίντεο στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα), ότι η φάση είχε γίνει μπροστά στον διαιτητή Τζήλο, ο οποίος την βλέπει και δίνει συνέχεια στο παιχνίδι, κάνοντας και κίνηση με παρατεταμένα χέρια για να δοθεί συνέχεια!

Η ΑΕΚ δικαιώθηκε, διότι στην φάση υπάρχει μεν διαιτητικό λάθος, αλλά ο διαιτητής έχει επιληφθεί. Και η αθλητική δικαιοσύνη δεν διορθώνει διαιτητικά λάθη, εκτός αν πρόκειται για φάση που «διέλαθε της προσοχής του διαιτητή».

Είναι, βέβαια, απορίας άξιο πώς οι δικηγόροι του Ολυμπιακού δεν μελέτησαν το βίντεο και έκαναν μια καταγγελία η οποία εκ των πραγμάτων δεν είχε την παραμικρή τύχη!

Όπως προαναφέραμε, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έκρινε εν τέλει ότι δεν μπορεί να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη, σε καμία από τις δύο περιπτώσεις. Με αποτέλεσμα να συρθεί ο Ολυμπιακός σε ένα νέο επικοινωνιακό φιάσκο, αλλά και σε διαδοχικές νομικές γκάφες, στην προσπάθειά του να αποδυναμώσει τους αντιπάλους του με αστήριχτες καταγγελίες…

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.