Header Ads


Unlabelled Θα τον λατρέψουν οι ΑΕΚτζήδες - Αυτή είναι η απάντηση για... Μιραλάς

Θα τον λατρέψουν οι ΑΕΚτζήδες - Αυτή είναι η απάντηση για... Μιραλάς


Πως τα πήγαν οι δύο μεταγραφές της Ένωσης στη ρεβάνς με Παναιτωλικό.


Σε ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα για νεοφερμένους ποδοσφαιριστές. Η αλήθεια είναι όμως, ότι το μοναδικό ενδιαφέρον στη ρεβάνς της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό συγκέντρωνε η παρουσία του Σοτζέι Μασούντ και του Έρικ Μοράν. Ιδιαίτερα του Βάσκου, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ο 26χρονος μέσος ξεκίνησε βασικός δίπλα στον Αϊντάρεβιτς στο 3-5-2 του Χιμένεθ κόντρα στους Αγρινιώτες. Το ματς ήταν αδιάφορο, όχι όμως και ο Ισπανός, ο οποίος έδειξε κάποια καλά δείγματα γραφής, παρότι μετράει λίγες ημέρες στην ομάδα. Ο πρώην παίκτης της Λεγανές έδειξε περισσότερο στοιχεία οχταριού, παρά εξαριού. Καταρχάς δεν πήρε πολλά ρίσκα, αφού τώρα προσπαθεί να μάθει τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ και των συμπαικτών του.

Δεν κρυβόταν, ζητούσε συνεχώς μπάλα, έδειξε διάθεση να παίξει με τη μία, χωρίς να ταλαιπωρεί τη μπάλα και όποτε χρειαζόταν ηρεμούσε το παιχνίδι κρατώντας τη μπάλα. Έχει αίσθηση του χώρου γι'αυτό και δημιούργησαν μεγάλη εντύπωση οι κάθετες πάσες του αλλά και το γεγονός, ότι όταν πιεζόταν δεν έκανε ποτέ λάθος μεταβιβάσεις. Αυτό είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί, γιατί οι μέσοι της Ένωσης (Σιμόες, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς) δεν έχουν ανάλογη ψυχραιμία σε παρόμοιες καταστάσεις.

Οι Ενωσίτες σίγουρα θα λατρέψουν τις μακρινές του μπαλιές και το αρχοντικό του στυλ. Επισημαίνεται, ότι ασφαλή συμπεράσματα δεν δύνανται να βγούνε. Θα ήταν πιο σοφότερο να τον δούμε σε ματς που η μπάλα... καίει.

Όσον αφορά τον Μασούντ, τον οποίο γνωρίζουμε από τον Πανιώνιο και τον είδαμε λίγες ημέρες πριν στο Αγρίνιο, ήταν κινητικός, έδειξε διάθεση να φτιάξει παιχνίδι, αν και έφαγε αρκετό ξύλο από τους αντίπαλους που τον πρόσεχαν ιδιαίτερα. Η πάσα στον Λόπες για το 1-0 ήταν μαγική. Έδειξε φοβερή απλότητα λες και... ήπιε ένα ποτήρι νερό, όπως ο Βασίλης Τσιάρτας όταν εκτελούσε φάουλ, όπως είχε παρομοιάσει ο «μάγος» την ευκολία με την οποία χειριζόταν τη μπάλα σε στατικές φάσεις.

Είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι στο μοναδικό τέρμα της Ένωσης στη ρεβάνς των 16 είχαν συμμετοχή και τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου. Ο Μοράν έκανε τη μεγάλη μπαλιά και ο Ιρανός σέρβιρε στην κίνηση για τον Πορτογάλο.

Οι μεταγραφές που έχει κάνει μέχρι στιγμής η ΑΕΚ σίγουρα δεν συγκρίνονται σε αίγλη αυτή του Ολυμπιακού. Σε αίγλη, όχι σε ουσία. Η επιστροφή του Κέβιν Μιραλάς στο λιμάνι, αναμφισβήτητα είναι η μεγαλύτερη κίνηση του Ιανουαρίου. Η απαξίωση τέτοιου ποδοσφαιριστή είναι λανθασμένη. Ούτε το γεγονός, ότι η καριέρα του έχει πτωτική πορεία, προεξοφλεί, ότι δεν θα προσφέρει στους Πειραιώτες. Ίσα ίσα η παρουσία του θα ανεβάσει τη δυναμική των ερυθρόλευκων.

Ποια θα είναι η απάντηση της ΑΕΚ σε αυτή τη μεταγραφική κίνηση; Θα είναι η ίδια που δίνει από την αρχή του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ είναι περισσότερο ομάδα απ'τον Ολυμπιακό και από κάθε άλλη στη Super League. Εξάλλου τους τίτλους τους κατακτούν οι ομάδες και όχι οι μονάδες.

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.