Header Ads


Unlabelled Η συγκινητική ιστορία του Λουκανίδη με την ΑΕΚ – Ήθελε να τη σώσει, από τότε τα έλεγε για τον ΠΑΟ

Η συγκινητική ιστορία του Λουκανίδη με την ΑΕΚ – Ήθελε να τη σώσει, από τότε τα έλεγε για τον ΠΑΟ


Η φοβερή επιστολή του αείμνηστου παλαιμάχου του Παναθηναϊκού.


Το μεγαλείο του Τάκη Λουκανίδη αναγνωρίζεται απ' όλους, συμπαίκτες και αντιπάλους. Ήταν ένας άνθρωπος με καθολική αποδοχή, γιατί είχε αγνά αισθήματα για το ποδόσφαιρο και τις ελληνικές ομάδες. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα την εποχή που η ΑΕΚ αιθεροβατούσε ανάμεσα στη σωτηρία και τον υποβιβασμό, τη χρονιά δηλαδή πριν πέσει στη Β' Εθνική για αγωνιστικούς λόγους και στη συνέχεια να ξεκινήσει την πορεία αναγέννησής της μέσω της εθελούσιας συμμετοχής στη Γ' Εθνική.

Τότε ο Τάκης Λουκανίδης μη αντέχοντας να αντικρίζει μία ιστορική ομάδα όπως η ΑΕΚ να παραπαίει έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της για τη θέση του προπονητή ή για οποιοδήποτε άλλο πόστο. Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού έστειλε e-mail στα Σπάτα, μέσω του οποίου γνωστοποίησε τα εξής:

«Κύριοι,

Εγώ ο Τάκης Λουκανίδης με γνώμονα την αγάπη και τον σεβασμό για την ομάδα και το Ελληνικό ποδόσφαιρο, προσφέρομαι αφιλοκερδώς να αναλάβω την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ (ή σε οποιαδήποτε άλλη θέση μπορώ να προσφέρω), μέχρι η ομάδα καταφέρει να βγει από την δύσκολη θέση που βρίσκεται, έχοντας τις γνώσεις και την εμπειρία μου στην διάθεσή σας, για το καλό του ιστορικού αυτού συλλόγου. Με βαθύτατη εκτίμηση και μέσα απ΄ την καρδιά μου.

Τάκης Λουκανίδης»

Ο Τάκης Λουκανίδης μίλησε τότε στο άλλοτε κραταιό sport.gr για την συγκεκριμένη ενέργειά του: «Βλέπω όλα όσα γίνονται στην ΑΕΚ και στεναχωριέμαι. Εμάς τους παλιούς ποδοσφαιριστές μας αγγίζουν τέτοιου είδους προβλήματα. Παρότι ήμασταν αντίπαλοι με την ΑΕΚ, ανέκαθεν είχα μια συμπάθεια. Ολη η εικόνα της, με έκανε να σκεφτώ ότι μπορώ να τη βοηθήσω και γνωρίζοντας τις δυσκολίες των καιρών μας, δεν ζητάω χρήματα.

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν μας έκανε την τιμή να μας κρατήσει κοντά του, εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε με άλλον τρόπο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Περιμέναμε να γίνει όπως στο εξωτερικό, που όταν οι ποδοσφαιριστές τελειώνουν την καριέρα τους, βοηθούν την ομάδα από διαφορετικό πόστο. Με τον Παναθηναϊκό δεν έγινε αυτό. Είναι κρίμα, γιατί αντί να μας κρατούν, μας διώχνουν.

Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω την ΑΕΚ, γιατί έχω τις γνώσεις που απαιτούνται. Είχα επιτυχίες στις ομάδες στις οποίες εργάστηκα, αλλά μετά την τραγική στιγμή που είχα με το παιδί μου, τα παράτησα όλα και γύρισα στην Αθήνα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πάρει ακόμα απάντηση και απορώ πώς βρήκατε το θέμα τόσο γρήγορα. Να ξέρουν όμως ότι εγώ δεν πάω να κάνω καριέρα στην προπονητική, ούτε να θέλω να αυτοδιαφημιστώ. Θέλω μόνο να βοηθήσω την ομάδα να βγει από αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ξέρω τι χρειάζεται ο κάθε ποδοσφαιριστής, γιατί τα έμαθα εγώ από τους δικούς μου προπονητές.

Το υλικό της ΑΕΚ είναι τέτοιο, που μπορεί να έχει καλύτερη παρουσία και σε βάθος χρόνου να γίνει μια πολύ καλή ομάδα. Τρία πράγματα χρειάζονται αυτά τα παιδιά. Καλή ψυχολογία, καλή προπόνηση και απλό ποδόσφαιρο. Δεν είμαι μάγος, αλλά το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να κάνω τους παίκτες μια οικογένεια.

Βλέπετε πώς είναι τα πράγματα στον Παναθηναϊκό... Επιτρέπετε να είναι σε αυτή την κατάσταση; Και για να τα λέμε έξω από τα δόντια, ο Παναθηναϊκός δεν πάει καλά, όχι γιατί δεν έχει καλούς παίκτες, αλλά γιατί ο φερέιρα δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό. Πείτε μου ένα πράγμα που έχει κάνει αυτά τα 2 χρόνια που είναι στην ομάδα. Τίποτα. Αντί να πηγαίνουμε καλύτερα, θα πηγαίνουμε πιο πίσω...

Πάντως, μακάρι να γίνει κάτι έστω και την ύστατη στιγμή και να μου δοθεί η ευκαιρία να δουλέψω με αυτά τα παιδιά»...

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.