Header Ads


Κορυφή η Ένωση!

Κορυφή η Ένωση!


Δυσκολότερα απ' ότι μαρτυρά το τελικό σκορ επικράτησε η ΑΕΚ του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση  στάθηκε στο ύψος της και σε αυτή τη μάχη και παρά τις φωνές των αντιπάλων για τη διαιτησία πήρε δίκαια το τρίποντο, επέστρεψε στην κορυφή και περιμένει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Λαμία.




Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο. Ο ΠΑΣ άλλωστε δεν είναι εύκολος αντίπαλος και δυσκόλεψε την ΑΕΚ, η οποία προσπαθούσε να ξετυλίξει τις επιθετικές της προσπάθειες από τον άξονα. Κάπως έτσι άνοιξε το σκορ η Ένωση στο 12', στην πρώτη της ευκαιρία, με τον Λιβάγια να εκτελεί με σουτ εκτός περιοχής τον Γιαννίκογλου. Η επόμενη καλή στιγμή για την Ένωση ήταν με τον Λόπες στο 17', ενώ οι Γιαννιώτες η μοναδική τους τελική προς την εστία του Τσιντώτα ήταν με το σουτ του Κόντε στο 40'.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν γρήγορα την ισοφάριση (στο 47') και ζόρισαν περισσότερο τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν έπαθαν ψυχρολουσία και απάντησαν έξι λεπτά αργότερα, με τον Αραούχο να δίνει ξανά το προβάδισμα. Τα πράγματα δεν διευκολύνθηκαν περισσότερο για τους παίκτες του Χιμένεθ με την αποβολή του Σκόνδρα στο 62'. Οι κιτρινόμαυροι έβγαλαν άλλη μία καλή στιγμή στο 82' και στο 89' εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός, ότι ο ΠΑΣ έμεινε ανοιχτός αμυντικά και ο Αργεντινός «κλείδωσε» τη νίκη, με σκαστή κεφαλιά, σημειώνοντας το τελικό 3-1.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν ο πολυτιμότερος της ΑΕΚ. Άνοιξε το σκορ για την Ένωση και όταν η μπάλα «έκαιγε» μετά την ισοφάριση του ΠΑΣ, έδωσε την ασίστ στον Αραούχο.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Ο Μανόλο Χιμένεθ εφάρμοσε ξανά το 3-5-2 με Μασούντ και Μοράν να παίρνουν θέση στο αρχικό σχήμα, με τον πρώτο να παίζει ως δεκάρι και τον δεύτερο ως παρτενέρ του Κονέ στο κέντρο. Την εστία υπερασπίστηκε ο Τσιντώτας, την τριάδα των στόπερ αποτέλεσαν οι Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης και τα μπακ χαφ ο Γκάλο με τον Λόπες. Επιθετικό δίδυμο αγωνίστηκαν ο Αραούχο με τον Λιβάγια.

Στο δεύτερο μέρος ο Ισπανός τεχνικός έβαλε Μπακασέτα, Λάζαρο και άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1, με τον πρώτο να παίζει στα αριστερά και τον δεύτερο στα δεξιά και τον Λιβάγια να μετατοπίζεται πίσω από τον Αραούχο.

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Λόπες (67' Χριστοδουλόπουλος), Μοράν, Κονέ, Μασούντ (63' Μπακασέτας), Λιβάγια (91' Αϊντάρεβιτς), Αραούχο

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γιάκος (71' Μανθάτης), Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Μπετρά (71' Σολτάνι), Βιντάλ (90' Καρανίκας), Κόντε, Γαρουφαλιάς

Η ΦΑΣΗ Το δεύτερο γκολ του Αραούχο. Ο Λιβάγια τον έβγαλε τετ α τετ και ο Αργεντίνος δεν σπατάλησε τέτοια ασίστ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Στυλιαράς ξεσήκωσε αντιδράσεις στο ΟΑΚΑ για τη φάση του 11', όταν ο Μπερτρά ανατράπηκε σε τετ α τετ από τον Τσιντώτα, σε μία δύσκολη φάση, η οποία αν δινόταν πέναλτι θα οδηγούσε στην απευθείας αποβολή του τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Ευθύνη φέρει και η πρώτη βοηθός, Κουρομπίλια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο διαιτητής ανέχτηκε πολύ το σκληρό παιχνίδι των παικτών των Ιωαννίνων. Σωστή η αποβολή του Σκόνδρα που πήρε δίκαια δύο κίτρινες. Θα μπορούσε να φύγει και εκτός παιχνιδιού ο Μπουκουβάλας που έπαιξε επίσης αντιαθλητικά. Σε μία φάση μάλιστα έσπρωξε τον Χριστοδουλόπουλο και κλώτσησε το πόδι του παίκτη της ΑΕΚ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ δεν ενθουσίασε, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, όπου ήταν φανερό, πως δεν μπορούσε να περάσει μπαλιές προς την περιοχή. Αραούχο και Λιβάγια επέστρεφαν πολύ πίσω για να πάρουν μπάλα, κάτι που δεν αποκλείεται να γινόταν επίτηδες, προκειμένου να τραβούν τους αμυντικούς του ΠΑΣ προς τα έξω. Κάπως έτσι προήλθε το γκολ του Κροάτη που βρήκε την άμυνα των φιλοξενούμενων ανοργάνωτη. Η Ένωση μπήκε χωρίς συγκέντρωση και με εκνευρισμό στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να ισοφαριστεί από τον Γαρουφαλιά. Ήταν σημαντικό όμως, ότι η ΑΕΚ δεν επηρεάστηκε από το 1-1 και βρήκε γρήγορα απάντηση.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΑΕΚ έδειξε προβληματική εικόνα κόντρα στον ΠΑΣ τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Δείχνει ξεκάθαρα, ότι δεν γίνεται να αποδίδει συνέχεια το 3-5-2, ιδιαίτερα με ομάδες που πιέζουν όπως οι Γιαννιώτες. Στην Ένωση δεν καίγονται για την απόκτηση εξτρέμ, η απουσία του οποίου όμως ίσως αποδειχτεί καθοριστική στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

sportdog
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.