Header Ads


Unlabelled Φοβερή τοποθέτηση για το Ολυμπιακός- ΑΕΚ: «Ζήτω στους... άψυχους παίκτες!»

Φοβερή τοποθέτηση για το Ολυμπιακός- ΑΕΚ: «Ζήτω στους... άψυχους παίκτες!»


Πρόβλεψη-φωτιά για τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.


Το ποδόσφαιρο έχει ένα μεγάλο κακό. Μια κατάρα που το σημαδεύει από γεννησιμιού του. Την ισοπαλία 0-0. Το ματς χωρίς σκορ. Το no goal. Μπορεί να σου κάτσει να δεις το καλύτερο παιχνίδι στην ιστορία και να μη δεις ούτε ένα γκολ. Ξέρεις τι θα πάθεις; Δε θα νιώσεις ποτέ την ολοκλήρωση της ιεροτελεστίας, της κα@λας που σου βγάζει μόνο η μπάλα.

Αναρωτιέμαι καμιά φορά. Τι προτιμάς; Μια ματσάρα χωρίς γκολ ή μια σούπα με λίγο… αλατάκι, δηλαδή να δεις μια φορά τουλάχιστον να κουνιέται το πλεκτό; Προσωπικά, το δεύτερο. Είναι αυτή η μαγική στιγμή. Που φέρνει τον πανηγυρισμό, που εκτοξεύει τη λίμπιντο, την τεστοστερόνη κι ό,τι άλλο νιώθεις ή θέλεις να νιώσεις εκείνη την ώρα. Είναι η μια στιγμή που μπορεί να δεις και να ρεφάρει για 90 ολόκληρα λεπτά, αλλά να δεις και 5.400 δευτερόλεπτα χωρίς μια στιγμή.

Παίχτηκε καμιά ματσάρα στο Καραϊσκάκη; Άνετα μπορεί να το ρωτήσει κάποιος και δίκιο θα έχει. Πέντε φάσεις όλες κι όλες έκανε ο Ολυμπιακός κι αυτές όχι κλασικές. Ναι, ok. Είχε όμως δύναμη ο πρωταθλητής από το πρώτο λεπτό, από τα αποδυτήρια. Απείλησε, κυνήγησε τη νίκη, τη ζήτησε κι έτρεξε πρώτος σε όλες τις φάσεις. Πήρε όλες τις μπάλες. Μόνο από την εστία του Μπάρκα δεν πήρε τη μπάλα να πάει στη σέντρα την ΑΕΚ.

Αυτό θα ήταν το δίκαιο, διότι η ΑΕΚ δεν εμφανίστηκε πουθενά και θα συμφωνήσω μάλιστα με τον Μανόλο Χιμένεθ, ότι προτιμότερο θα ήταν για την Ένωση να πάρει μια ισοπαλία με γκολ. Είναι ύπουλο το 0-0. Αν κάνει γκολ ο Ολυμπιακός πρώτος στο ΟΑΚΑ, μετά τρέχεις πιο γρήγορα κι από τα έργα στην Αγιά Σοφιά. Αν όχι, ας πρόσεχε που δεν μπόρεσαν ο Φορτούνης, ο Μάριν κι ο τραγικός Σεμπά να σκοράρουν και να αποζημιώσουν τους 25.000 οπαδούς των ερυθρολεύκων που γέμισαν σχεδόν το γήπεδο.

Προσωπικά, μου φάνηκε περίεργο που ο Όσκαρ Γκαρσία δεν έριξε στη μάχη τον φορμαρισμένο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Εναν ποδοσφαιριστή που είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον Τζούρτζεβιτς, που δεν είναι τόσο στατικός, αλλά μπορεί να ανοίξει διαδρόμους και τρύπες στην αντίπαλη άμυνα και που -βάση στατιστικών- έχει αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνος από τον Σέρβο που μόνο killer δεν είναι.

Ο προπονητής φυσικά γνωρίζει περισσότερα από όλους μας. Εκείνος τους βλέπει κάθε μέρα στις προπονήσεις, εκείνος ξέρει όσα κανείς άλλος. Ίσως για την επιλογή του αυτή να απάντησε ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος είπε ότι το 0-0 είναι ένα αποτέλεσμα σε αγώνα Κυπέλλου το οποίο ανατρέπεται, ενώ «εμάς μας απασχολεί το πρωτάθλημα». Και την Κυριακή θυμίζω πως ο Ολυμπιακός πάει στην Τρίπολη…

Όλα ανοιχτά λοιπόν στο ΟΑΚΑ κι εκεί θα πάρουμε όλοι το… αίμα μας πίσω. Εκεί δεν θα έχει 0-0. Εκεί ίσως έχει παράταση και σίγουρα θα έχει γκολ, οπότε μικρή υπομονή.

Αν κάτι αποδείχθηκε πάντως από το… πρώτο αίμα των προημιτελικών και από τη μάχη Ολυμπιακού-ΑΕΚ, είναι πως τα ντέρμπι δεν κερδίζονται (μόνο) με τακτικές κα ψυχή, όπως λένε. Eίναι λάθος. Τα ντέρμπι κερδίζονται με (πρώτα απ’ όλα) τύχη…

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.