Header Ads


Ισμαέλ Μπλάνκο: «Θέλω να γυρίσω στην ΑΕΚ!»

Ισμαέλ Μπλάνκο: «Θέλω να γυρίσω στην ΑΕΚ!»


Η δίψα του «Ζορό» να γυρίσει και η νοσταλγία του για όσα έζησε με την ΑΕΚ.


Ακούγοντας το όνομά του, ο νους σου πηγαίνει σε τρεις λέξεις: γκολ, Ζορό, ΑΕΚ. Ο Ίσμαελ Μπλάνκο, επτά χρόνια μετά την αποχώρησή του από την Ένωση δηλώνει στο Gazzetta Weekend Journal έτοιμος να γυρίσει στην ομάδα που αγάπησε.
Ο Αργεντινός επιθετικός, ξεκαθαρίζει ότι μετά την Ελλάδα, μόνο μία φορά έβγαλε τη… μάσκα του, θυμάται τα όσα βίωσε με το δικέφαλο στο στήθος και δεν κρύβει την αγάπη του για την χώρα μας, αλλά και την Ένωση.
Ο Μπλάνκο ξέρει τα πάντα για το σύλλογο και την εποχή της ακμής στην οποία έχει μπει. Το νέο γήπεδο στο οποίο θέλει να έρθει και το πρωτάθλημα που εύχεται να κατακτήσει η αγαπημένη του ομάδα.
Ο «Ζορό» της ΑΕΚ από καρδιάς…
Γεια σου Ίσμαελ. Πώς είναι η ζωή στο Τουκουμάν;
«Γεια σε όλους του Έλληνες και ειδικά στους φίλους της ΑΕΚ. Η ζωή μου στο Τουκουμάν, είναι πολύ ωραία, ο κόσμος είναι πολύ ζεστός κι η πόλη είναι πολύ όμορφη. Στις ελάχιστες βόλτες που έχω κάνει βρίσκω πολύ καλούς ανθρώπους. Η ζωή μου εδώ είναι οικογενειακή, έχω τρία παιδιά, τα πηγαίνω σχολείο. Εδώ όλα είναι ήσυχα, είμαι χαρούμενος».
Σε τι κατάσταση είσαι εσύ;
«Γενικά είμαι πολύ ευτυχισμένος. Παίξαμε στο Copa Sudamericana και μπήκαμε στους ομίλους του Copa Libertadores. Φτάσαμε στο τελικό του Kύπελλο, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο έχοντας αντίπαλο τη Ρίβερ. Σε ομαδικό επίπεδο, δηλαδή, έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την χρονιά που είχαμε. Προσωπικά, είμαι σε πολύ καλή φόρμα, στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι πάντα σε τέλεια κατάσταση σωματικά και νοητικά. Το επίπεδο εδώ είναι πολύ απαιτητικό. Γι αυτό κι οφείλει ο κάθε ποδοσφαιριστής να παρουσιάζεται ανταγωνιστικός. Και εγώ είμαι σ’ αυτήν την κατάσταση».



Έφυγες από την Ελλάδα το 2011, σου λείπει η χώρα μας;

«Πέρασαν ήδη 7 χρόνια απ’ όταν έφυγα από την Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι μου λείπει, πέρασα 4 εκπληκτικά χρόνια στην Ελλάδα. Η ζωή είναι πανέμορφη κι ο κόσμος που γνώρισα υπέροχος. Εγώ κι η οικογένειά μου είμαστε τυχεροί που ζήσαμε στην χώρα σας και γι αυτό ερχόμαστε συχνά διακοπές, όπως το τελευταίο καλοκαίρι που πήγαμε στα υπέροχα Χανιά».
Τι είναι αυτό που λησμωνείς περισσότερο;
«Αυτό που μου λείπει πολύ είναι ο ήλιος, ο κόσμος (που με έκανε να νιώθω Έλληνας), το φαγητό, είναι τόσα πολλά… Ήταν 4 χρόνια καταπληκτικά».
Στην Αργεντινή πανηγυρίζεις με τη μάσκα; Σε φωνάζουν ακόμα ζορό;
«Τα γκολ που έχω πετύχει μακριά από την Ελλάδα, δεν τα έχω πανηγυρίσει σαν “Ζορό”. Μόνο μια φορά στο Εκουαδόρ συνέβη αυτό, ο “Ζορό” ήταν για την Ελλάδα».

«Αν συνεχίζει έτσι η ομάδα, θα το… πάρουμε»

Μαθαίνεις νέα της ΑΕΚ, παρακολουθείς την πορεία της; Κατέκτησε πέρυσι το Κύπελλο, ενώ φέτος διεκδικεί το νταμπλ και είναι η μόνη η ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη.
«Ναι παρακολουθώ την ΑΕΚ, χάρηκα πολύ με το Κύπελλο, ενώ κάποιες φορές βλέπω και αγώνες της, όπως το τελευταίο με τη Μίλαν. Η ΑΕΚ μού έδωσε τόσα πολλά και από τότε που έφυγα, την παρακολουθώ πάντα. Πιστεύω, αν συνεχίσει έτσι να παίζει με ψυχή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, θα το πάρουμε και θα γευτεί ο κόσμος αυτό που αξίζει ύστερα από τόσα χρόνια».

Η ΑΕΚ κατασκευάζει το νέο της γήπεδο. Θα ήθελες να έρθεις;
«Έμαθα ότι η ΑΕΚ θα κάνει το γήπεδό της στη Φιλαδέλφεια και αυτό είναι πολύ καλό για τον κόσμο και τους παίκτες, καθώς μέσα στην έδρα τους θα έχουν περισσότερη δυναμική. Εννοείται ότι θα ήθελα να έρθω να παρακολουθήσω την ομάδα, πάντα ένιωθα μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ και αυτό οφείλεται στον κόσμο που μου δείχνει την αγάπη του κάθε φορά που πατάω το πόδι μου στην Ελλάδα».
Τι θυμάσαι από την παρουσία σου στο ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Έχω πολλές αναμνήσεις. Το ότι έπαιξα για μια τόσο μεγάλη ομάδα, ήταν τιμή μου. Θυμάμαι το πρώτο μου γκολ, την κατάκτηση του Κυπέλλου ύστερα από τόσα χρόνια, αλλά και τα γκολ μου στα ντέρμπι».
Η στιγμή που σημαίνει περισσότερα για σένα με την φανέλα της ΑΕΚ;
«Η πιο σημαντική στιγμή ήταν για μένα το Κύπελλο Ελλάδα του 2011 που τελικά το κατακτήσαμε. Το να πάρεις τίτλο με τόσο μεγάλη ομάδα, είναι πολύ ωραίο συναίσθημα».
Το αγαπημένο σου γκολ στην ΑΕΚ;
«Όλα μου τα γκολ είναι σημαντικά για μένα. Εννοείται πως αυτά στα ντέρμπι είναι ξεχωριστά για το πάθος που υπάρχει σ’ αυτά τα ματς. Τα πανηγυρίζεις πιο έντονα. Και το πρώτο μου με τη φανέλα της ΑΕΚ, είναι γραμμένο μέσα μου. Ηταν το ξεκίνημα μιας όμορφης πορείας».

«Η ΑΕΚ κέρδισε το “στοίχημα” με εμένα»

Πως θυμάσαι τον τελικό των πέναλτι;
«Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας 2009 με τον Ολυμπιακό, θα μείνει για πάντα στο μυαλό μου, πιστεύω έχει γράψει ιστορία στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο. Ακόμα και τώρα στην Αργεντινή, φίλοι και γνωστοί τον σχολιάζουν. Ηταν συναρπαστικά, στα πέναλτι ήταν πολύ έντονα πραγματικά. Ήμασταν όλοι στα όριά μας, γιατί μετά από τα δύο μου γκολ, ισοφάρισε ο Ολυμπιακός. Πραγματικά, ωραίος τελικός. Τέτοια ματς μας κάνουν να αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Κρίμα που δεν πήραμε το τρόπαιο. Τα πέναλτι, για μένα, είναι πάντα θέμα τύχης. Ας κρατήσουμε ότι ήταν ένα από τα καλύτερα ματς που έχει παιχτεί σε τελικό».
Ο αγαπημένος σου συμπαίκτης;
«Όλοι οι συμπαίκτες που είχα ήταν ξεχωριστοί και σημαντικοί για εμένα. Γνώρισα πολλά παιδιά… Με κάποιους μείναμε φίλοι για μια ζωή. Κι αυτό είναι το ωραίο που έχει το ποδόσφαιρο. Με τον Αντώνη Ρίκκα και τον Ζεράλντο Άλβες έχω κρατήσει επαφή. Όταν ήρθα στην ΑΕΚ το 2007, γνώρισα παιδιά που είχαν ήδη ξεχωρίσει στο ψηλότερο επίπεδο όπως οι Ριβάλντο, Αρουαμπαρένα, Λυμπερόπουλος, Δέλλας και Καφές. Ήταν παίκτες που είχαν ξεχωρίσει στη καριέρα τους και με βοήθησαν πάρα πολύ να προσαρμοστώ. Αυτοί έγιναν στην πορεία πολύ σημαντικοί στη καριέρα μου, γιατί ήρθαν στη ζωή μου σ’ ένα κρίσιμο σημείο στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία».

Ο καλύτερος προπονητής που είχες ποτέ και ειδικά στην Ελλάδα;
«Όλοι οι προπονητές έχουν κάτι ιδιαίτερο και γι αυτό δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν. Από τον πρώτο μου στην ΑΕΚ, τον Φερέρ μέχρι τον Χιμένεθ, τον Μπάγεβιτς και τον Δώνη. Όλοι μου πρόσφεραν κάτι ξεχωριστό. Εμένα μου αρέσει να παίρνω κάτι από τον καθένα και ήμουν τυχερός που συνεργάστηκα μαζί τους».
Κάποιο επεισόδιο / περιστατικό που σου έρχεται στο μυαλό; (είτε από οπαδούς είστε στα αποδυτήρια)
«Θυμάμαι πόσο απαιτητικοί ήταν οι οπαδό της ΑΕΚ και αυτό κάθε αγωνιστική με έκανε να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί καταλαβαίνεις κάθε φορά ότι παίζεις σε μεγάλη ομάδα. Αυτό το βρίσκεις και σε ομάδες στην Αργεντινή».
Ο άνθρωπος που σε στιγμάτισε στην Ελλάδα;
«Είναι αυτός που με έφερε στην ΑΕΚ. Πήγαινα καλά στην Ολίμπο στην Αργεντινή και οι τότε άνθρωποι της ΑΕΚ με πρόεδρο τον Ντέμη Νικολαιδη, που ήταν μεγάλος επιθετικός, με βρήκαν μέσω του μάνατζερ μου και μου έκαναν πρόταση. Νομίζω ότι η καριέρα μου πήγε ένα βήμα μπροστά με την απόφασή μου να έρθω, αλλά θεωρώ πως κι η ΑΕΚ βγήκε κερδισμένη από το στοίχημα που έβαλε για εμένα».

«Να ξέρει ο κόσμος πώς θέλω να γυρίσω στην ΑΕΚ»

Εχεις επαφές με κάποιον από τη χώρα μας; Μιλάς καθόλου ελληνικά;
«Εχω κάποιες επαφές με ανθρώπους που μιλάνε ισπανικά και μένουν Ελλάδα. Δεν μιλάω ελληνικά αλλά καταλαβαίνω κάποιες λέξεις. Η πιο εύκολη λέξη που μαθαίνει ένας ξένος όταν έρχεται στην Ελλάδα είναι το “μαλάκας”. Κατάλαβα γρήγορα πω την χρησιμοποιούν οι Έλληνες σε πολλές φράσεις».
Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που είχες αντιμετωπίσει (ομαδικό και ατομικό επίπεδο);
«Όλοι οι αμυντικοί είναι δύσκολοι, προσπαθούν όλοι να σε μαρκάρουν για να μη βάλεις γκολ. Μπορεί να νομίζει ο οπαδός ότι στα ντέρμπι είναι πιο δύσκολα, αλλά όλα τα παιχνίδια έχουν δυσκολίες, το επίπεδο στο ποδόσφαιρο πλέον, υπάρχουν πολύ μικρές διάφορες μεταξύ των ομάδων. Η συγκέντρωση κάνει τη διαφορά πάρα πολύ».
Η έδρα που πάντα ένιωθες πιο… καυτό τον αντίπαλο;
«Η Τούμπα πιστεύω ήταν πάντα δύσκολο ταξίδι για εμάς. Ένιωθες την ένταση του αγώνα από την ώρα που έφτανες Θεσσαλονίκη. Και μετά στο γήπεδο ο κόσμος τους δημιουργούσε πάντα μια πολύ δυνατή ατμόσφαιρα. Είχαν συνήθως ανταγωνιστική ομάδα και παίκτες που είχαν μεγάλες παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο. Αισθάνομαι τυχερός γιατί πάντα έπαιρνα καλά αποτελέσματα εκεί».
Από τη μέρα που έφυγες έχει ακουστεί ότι σε ήθελαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Ισχύει ότι είχες προτάσεις;
«Ποτέ δεν με έχει πάρει προσωπικά κάποιος από Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό. Ξέρω μόνο ότι έχουν κάνει κρούσεις στους μάνατζερ μου. Εγώ πάντως έχω δηλώσει πολλές φορές ότι η επιθυμία μου πάντα , είναι να γυρίσω στην ΑΕΚ. Έφυγα και πάντα πίστευα μέσα μου ότι θα γυρνούσα στην ομάδα που αγάπησα. Για τον Ολυμπιακό και το Παναθηναϊκό δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες».

Για ποια ελληνική ομάδα θα επέστρεφες στην Ελλάδα;
«Θα ήθελα πολύ να γυρίσω στην Ελλάδα και να έρθω πίσω στην ΑΕΚ. Αυτό θέλω να το ξέρει ο κόσμος, έχω ιδιαίτερο δέσιμο με τους οπαδούς αυτής της ομάδας. Αυτό όμως δεν εξαρτάται από εμένα αλλά από τους παράγοντες. Εγώ κι η οικογένεια μου θέλουμε πολύ να έρθουμε στην Ελλάδα. Αν δεν γίνει κάτι με την ΑΕΚ, είμαι επαγγελματίας και θα μιλήσω διαφορετικά, αλλά προτεραιότητά μου είναι αυτή».
Η Αργεντινή μπορεί να κατακτήσει το Μουντιάλ το καλοκαίρι;
«Η Αργεντινή διαθέτει από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στο κόσμο. Μετά τον τελικό με τη Γερμανία, πιστεύω είμαστε ακόμα πιο κοντά φέτος να το κατακτήσουμε. Πάντως όλη η Αργεντινή περιμένει το Μουντιάλ αυτό με πολλή αισιοδοξία.
Η ευχή σου για το 2018;
«Εύχομαι το καλύτερο για το 2018, για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους Αεκτσήδες. Να έρθει το καινούργιο γήπεδο και να πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα. Να είναι όλος ο κόσμος ενωμένος με υγεία ,αγάπη και ειρήνη».

*enwsi.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.