Header Ads


Unlabelled Θα συγκλονιστούν οι ΑΕΚτζήδες - Όραμα του Αγγελόπουλου το «1968»

Θα συγκλονιστούν οι ΑΕΚτζήδες - Όραμα του Αγγελόπουλου το «1968»


Αποτυπώνει τον ψυχισμό και την αεκοφροσύνη του ηγέτη της μπασκετικής Ένωσης.


Δύο εβδομάδες πριν βγει στις αίθουσες το «1968», η ταινία για τον άθλο της ΑΕΚ να κατακτήσει το Κυπελλούχων πριν από 50 χρόνια, ο Γιώργος Νικολάου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το πώς ο Μάκης Αγγελόπουλος αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΚΑΕ ΑΕΚ ανέλυσε το όραμα του ισχυρού άνδρα της ομάδας και πρόσθεσε πως η ταινία απευθύνεται σε όλους τους φιλάθλους, όχι μόνο στης «Ένωσης».

Αναλυτικά, ο Γιώργος Νικολάου μίλησε για:

-τον άθλο του 1968: «Ήμουν αγέννητος. Το έχω δει τόσες φορές με τις διδαχές του Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη και του αείμνηστου Γιώργου Αμερικάνου, που ήταν σαν να ήμουνα μέσα».

-το πώς εμπνεύστηκε ο Μάκης Αγγελόπουλος να κάνει την ταινία: «Ήταν μια έμπνευση, ένα όραμα του κύριου Αγγελόπουλου. Αποτυπώνει τον ψυχισμό, την αεκοφροσύνη και το συναίσθημά του. Ήταν Ιανουάριος του 2015 που με κάλεσε στο γραφείο του. Όταν σε καλεί ο ίδιος στο κινητό ανησυχεί. Μου εμπιστεύτηκε τη σκέψη του. Είπε ‘θέλω να κάνω κάτι που θα μείνει για χρόνια. Θέλω να κάνω τη βασίλισσα ταινία’. Εκεί λύγισα. Δεν με κάλεσε για να με ρωτήσει, προφανώς. Είχε πάρει ήδη τις αποφάσεις του. Έξω από το γραφείο του περίμενε ήδη ο κύριος Μπουλμέτης».

-τη σημασία της τόνωσης της ιστορικής μνήμης του κόσμου της ΑΕΚ: «Με το καλημέρα της έλευσης του κύριου Αγγελόπουλου στην ΑΕΚ έδωσε έμφαση στην ιστορία. Είναι ο σκοπός της ζωής του. Ελπίζουμε κάποια στιγμή και το αγωνιστικό κομμάτι θα συμβαδίσει με αυτό της ιστορίας. Όπως λέει κι ένας ηθοποιός στην ταινία ‘Μπροστά οι χαρές και πίσω το βαρύ φορτίο».

-το πού απευθύνεται η ταινία: «Έχω ήδη δει πέντε φορές την ταινία, έχω συγκινηθεί κι έχω χαμογελάσει στα ίδια σημεία. Είμαι σίγουρος πως θα συγκλονίσει όλο τον κόσμο και όχι μόνο τους φίλους της ΑΕΚ. Περιμένουν οπαδοί κι άλλων ομάδων με ανυπομονησία. Οι φίλοι της ΑΕΚ δεν έχουν δει μεγάλους τίτλους τα τελευταία χρόνια και ίσως αυτή η ταινία δημιουργεί στον κόσμο αυτή την προσμονή. Είναι ένα δώρο του Μάκη Αγγελόπουλου στον κόσμο της ΑΕΚ. Επιθυμεί κι ο ίδιος όλος ο κόσμος να αγκαλιάσει την ταινία, ανεξάρτητα από οπαδικές προτιμήσεις. Άλλωστε και το 1968 υπήρχαν στο γήπεδο κι έξω από αυτό πάρα πολλοί οπαδοί της ομάδας. Ήταν εθνική επιτυχία και ως τέτοια παρουσιάζεται στην ταινία, που είναι και ντοκιμαντέρ αλλά και μυθοπλασία. Εξιστορεί την Ελλάδα του 1968, που ήταν μια σημαδιακή χρονιά για όλον τον πλανήτη».

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.