Header Ads


Unlabelled Αυτά θα δώσει ο Μασούντ στην ΑΕΚ (pics)

Αυτά θα δώσει ο Μασούντ στην ΑΕΚ (pics)


Ο Μασούντ Σοτζέι είναι πλέον και με την βούλα ποδοσφαιριστής ΑΕΚ με τον Ιρανό να ετοιμάζεται να μπει στην ομάδα και να αποτελέσει το κρυφό όπλο της Ένωσης στην μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. 


Από την στιγμή που ο Πανιώνιος και Μασούντ αποφάσισαν να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους μετά το ματς της Ξάνθης, στην η ΑΕΚ δεν μπορούσαν να μην ασχοληθούν με την περίπτωσή του. Άλλωστε πρόκειται για έναν παίκτη που που αρέσει αρκετά στον Μανόλο Χιμένεθ και ξεχώριζε στις αναλύσεις τους (και στις δηλώσεις του) πριν την αναμέτρηση της Ένωσης με τους «κυανέρυθρους» στη Νέα Σμύρνη.

Η αλήθεια είναι πως ο διεθνής Ιρανός μεσοεπιθετικός μοιάζει μια εξαιρετική προσθήκη για τους «κιτρινόμαυρους» για να αποτελέσει και τον αντι-Μάνταλο για το διάστημα που αυτός δεδομένα θα απουσιάσει. Ένας εξαιρετικός box to box ποδοσφαιριστής που κουβαλάει – τρέχει μπάλες -όπως έχει μάθει να παίζει κοινώς η ΑΕΚ χάρη στην παρουσία του Μάνταλου- έχει καλά στατικά χτυπήματα (σ.σ.: καλά στημένα όπως συνηθίζουν να γράφουν) και το πιο βασικό δεν χρειάζεται καν χρόνο συμμετοχής και θα βοηθήσει άμεσα την ομάδα να συνεχίσει να διεκδικεί την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά του ο Μασούντ βλέπει την ΑΕΚ ως μια νέα πρόκληση στην καριέρα του, κυρίως από θέμα στόχων. Ο ίδιος κουβαλάει μια πλούσια καριέρα έχοντας λύσει το οικονομικό πρόβλημα, αλλά τα τελευταία χρόνια η αλήθεια ότι βρισκόταν σε ομάδες οι οποίες δεν διεκδικούσαν πρωταθλήματα. Μάλιστα, το γεγονός ότι τον Αύγουστο είχε έρθει σε ρήξη με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ιράν τον είχε φέρει σε ένα τέλμα. Χωρίς όρεξη και με πολλά νεύρα έδειχνε πολλές φορές στον Πανιώνιο να κάνει αγγαρεία, σαν να ψάχνει κίνητρο για να συνεχίσει.


Το κίνητρο αυτό φαίνεται πως του το δίνει η ΑΕΚ, αφού μπορεί να αποτελέσει την ειδοποιό διαφορά για την μάχη του πρωταθλήματος. Ο ίδιος στις συζητήσεις που έχει κάνει με το περιβάλλον του δείχνει αποφασισμένος να επιστρέψει στην περσινή του αγωνιστική κατάσταση όπου έβγαλε μάτια αγωνιζόμενος ψηλά κυρίως κοντά στους επιθετικούς ο οποίος κατάφερνε με τις μπαλιές του να εκμεταλλεύεται τις όποιες κινήσεις έκαναν τα εξτρέμ πατώντας περιοχή.

Αυτές τις μπαλιές, αυτές τις πάσες, ειδικά κόντρα στις κλειστές άμυνες, στις οποίες ο Μασούντ είναι «μανούλα» θα βοηθήσουν την ΑΕΚ, ειδικά μέσα στο ΟΑΚΑ κόντρα σε ομάδες οι οποίες θα παίζουν από το πρώτο λεπτό διπλή άμυνα ζώνης. Κινούμενος ανάμεσα στις δύο γραμμές άμυνας του αντιπάλου και με την τεχνική κατάρτιση που έχει μπορεί να συνδυάσει τόσο το κάθετο παιχνίδι όσο και την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας.

Ο χαρακτήρας του

Πολλοί θα σταθούν στον χαρακτήρα του και τα νεύρα του που έβγαζε το τελευταίο διάστημα στον Πανιώνιο. Αν γνωρίσει κανείς τον Μασούντ θα καταλάβει ότι πρόκειται για ένα άνθρωπο που εμπνέει σεβασμό, που μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα και τους ανθρώπους που συνάντησε. Ένας ακτιβιστής ο οποίος είναι πάντα με το χαμόγελο. Ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι αυτή είναι η ευκαιρία του για το Μουντιάλ (έστω και λίγες αφού δύσκολα θα αλλάξει απόφαση η ομοσπονδία για την σιωπηλή του τιμωρία εξαιτίας της συμμετοχής του στον αγώνα με την Μακάμπι) αλλά και η ευκαιρία να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα. Ξέρει καλά ότι τα νεύρα είναι η αδυναμία του, ειδικά αν ορισμένοι αντίπαλοι ξεκινήσουν τα σκληρά μαρκαρίσματα. Παράλληλα όμως γνωρίζει ότι οι διαιτητές θα τον σεβαστούν περισσότερο τώρα, κάτι που κακώς δεν γινόταν στον Πανιώνιο με αποτέλεσμα σε κάθε ματς να δέχεται αντιαθλητικά χτυπήματα κι εκτός φάσεων χωρίς να υπάρχει η ανάλογη τιμωρία.



Ο Μανόλο Χιμένεθ τον πιστεύει πολύ και ξέρει καλά να τιθασεύσει αγωνιστικές συμπεριφορές και θεωρεί ότι από τον Μασούντ θα βγάλει τον καλύτερο εαυτό. Και αν τα καταφέρει η μόνη κερδισμένη θα είναι η ΑΕΚ.

*gazzetta.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.