Στέλνουν την ΑΕΚ στην Βιέννη... κατηγορούμενη! | AEK Fans Blog

Στέλνουν την ΑΕΚ στην Βιέννη... κατηγορούμενη!

Written By Juker on Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017 | 2:25 μ.μ.

Ο Τάσος Τσατάλης στο sport-fm.gr για την ανεξήγητη απόφαση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα να φέρει ξανά κατηγορούμενο τον Μανόλο Χιμένεθ, παραμονή της αναχώρησης για Βιέννη. 


Στην περίπτωση του Μανόλο Χιμένεθ και της έφεσης του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Λαΐνη, στην ΑΕΚ θαρρώ δεν βρέθηκαν προ εκπλήξεως.

Από την πρώτη μέρα που βγήκε η πρωτόδικη απόφαση, ξεκίνησε μια συντονισμένη εκστρατεία για την ανατροπή της. Από πλευράς Ολυμπιακού σε ύφος διαμαρτυρίας, από πλευράς ΠΑΟΚ με διαφορετικό τρόπο, όπως θα θυμάστε ίσως κάποιοι, είχα γράψει και τότε.

Στα πλαίσια αυτού του... διαφορετικού τρόπου, παρουσιάστηκε τότε σαν δεδομένο πως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας θα κάνει την έφεση, ενώ καμιά ένδειξη δεν υπήρχε ακόμη. Ήταν ένας τρόπος ...πλάγιος, για να ασκηθεί επικοινωνιακή πίεση για την άσκηση της έφεσης.

Ο στόχος επετεύχθη τελικά και για μια ακόμη φορά η ΑΕΚ βρίσκεται να τρέχει για να αντιμετωπίσει, θέματα που στην πραγματικότητα της δημιουργούν ανταγωνιστικές ομάδες, είτε με καταγγελίες, είτε με επικοινωνιακές εκστρατείες πίεσης.

Η ίδια η ΑΕΚ ως τώρα φέτος, δεν έχει επιχειρήσει να προκαλέσει τέτοιου είδους προβλήματα σε κανέναν. Και αφορμές υπήρξαν και υπάρχουν πολλές. Το έχουμε πει ξανά εδώ, είναι μια επιλογή. Προσωπικά εξέφρασα τις αμφιβολίες μου για το αν είναι η ενδεδειγμένη, αλλά είναι μια επιλογή.

Από την στιγμή λοιπόν που την κάνει, είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες. Δηλαδή το να είναι συνεχώς αμυνόμενη, απέναντι σε προσπάθειες που κάνουν οι αντίπαλοι της, για να της δημιουργήσουν ζητήματα εκτός γηπέδου.

Αν έχετε παρατηρήσει, από πλευράς ΑΕΚ δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση, η παραμικρή διαρροή, ούτε για ζητήματα διαιτησίας. Δεν έχει ασχοληθεί με περιπτώσεις, που φάνηκε κάποιος από τους αντίπαλους της να ευνοείται από διαιτητικό λάθος.

Αντίθετα, για τον Ολυμπιακό ξέρουμε πως το θέμα της διαιτησίας είναι στην κορυφή της ατζέντας συνέχεια και επικοινωνιακά, και κάθε άλλο παρά το κρύβει.

Ενώ από πλευράς ΠΑΟΚ, πάλι με... πλάγιους τρόπους και κάποιες φορές όχι μόνο , έχει στοχοποιηθεί σχεδόν κάθε διαιτητής που έχει παίξει ματς στο οποίο η ΑΕΚ νίκησε.

Το θέμα με τον Μανόλο είναι σοβαρό.

Δεν είναι γι' αστειάκια του τύπου «τι ωραία που παίζουμε και κερδίζουμε με τον Χιμένεθ στο μπουθ». Αυτά είναι ανοησίες.

Όποιος έχει εικόνα από την ψυχολογία του Χιμένεθ μετά το ματς στην Λεωφόρο και μέχρι να απολογηθεί, την επομένη του ματς με την Ριέκα, καταλαβαίνει πολύ καλά τι εννοώ.

Ο προπονητής της ΑΕΚ ήταν βαθιά επηρεασμένος από όλα όσα έγιναν και με μεγάλο άγχος για την απολογία του. Σε αυτή την δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, κάθισε και στον πάγκο στο ματς με τους Κροάτες.

Τώρα, εμφανίζεται αυτή η υπόθεση της έφεσης, λίγες ώρες πριν η ΑΕΚ αναχωρήσει για την Βιέννη, για ένα από τα πιο σημαντικά ματς που έχει δώσει εδώ και χρόνια.

Με τις εκδικάσεις να γίνονται Τετάρτη. Δεν έχει ειδοποιηθεί μέχρι τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές η ΠΑΕ ΑΕΚ απ' όσο μπόρεσα να μάθω, αλλά υπάρχει η πιθανότητα, να κληθεί σε απολογία γι' αύριο! Σκεφθείτε...

Σίγουρα αποτελεί ένα σοκ αυτό για τον προπονητή της ΑΕΚ κι εύχομαι πραγματικά να προσπαθήσει και να τον βοηθήσουν κιόλας, να μην επηρεαστεί τόσο πολύ όσο είχε επηρεαστεί τα 24ωρα αμέσως μετά την Λεωφόρο και πριν την πρώτη εκδίκαση.

Πρέπει να παλέψει να βρει την ψυχραιμία, να το αφήσει πίσω του. Θα τον βοηθήσει ίσως αν συνειδητοποιήσει πως δεν στοχεύουν προσωπικά σε αυτόν, αλλά στόχος τους είναι η ΑΕΚ. Και να μην τους κάνει την χάρη... να αποδιοργανωθεί.

Αλλά δεν μπορώ να μην πω πως ακόμη και το «timing» της άσκησης της έφεσης, αποτελεί κατά τη γνώμη μου έλλειψη σεβασμού στην προσπάθεια της ΑΕΚ, που εκπροσωπεί όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Απορώ όμως, πως δεν σκέφτηκε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ότι η ΑΕΚ παίζει την Πέμπτη και είναι η μόνη ομάδα που δίνει πιθανότητες στο ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει ευρωπαϊκή συνέχεια φέτος.

Πέρασαν 11 ολόκληρες μέρες, από τότε που... μας προειδοποίησαν πως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας θα ασκήσει την έφεση, για να το κάνει.

Είναι πολύ μεγάλος χρόνος για να μη γίνει μέσα σε αυτόν η κίνηση, που κάποιοι φρόντισαν από την επομένη της πρώτης απόφασης, να μας την παρουσιάσουν σαν δεδομένη. Τόσο προφανές το θεώρησαν.

Δεν θα μπορούσε να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα; Έπρεπε να γίνει τώρα, παραμονή της αναχώρησης της αποστολής της ΑΕΚ για την Αυστρία;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2010 - 2018. AEK Fans Blog - All Rights Reserved
Created by Dimitris Pourn