Header Ads


Η Ευρώπη «πληρώνει» σχεδόν όλο το μπάτζετ της ΑΕΚ!

Η Ευρώπη «πληρώνει» σχεδόν όλο το μπάτζετ της ΑΕΚ!


Τα μέχρι στιγμής έσοδα της ΑΕΚ στο Europa League έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του φετινού μπάτζετ της ομάδας. 


Λογιστές δεν είμαστε, ωστόσο πέρα από τα αγωνιστικά και σε επίπεδο πρεστίζ κέρδη της ΑΕΚ από τη φετινή της πορεία στο Europa League, ιδιαίτερη σημασία έχουν και τα οικονομικά. Και η «Ένωση» μπορεί ήδη να καυχιέται πως με την πορεία της στο Europa League, που θα συνεχιστεί τουλάχιστον στους «32» της διοργάνωσης, έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του φετινού της μπάτζετ, που υπολογίζεται κοντά στα 14 εκατ. ευρώ.

Η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει από την Ευρώπη μέχρι τώρα ένα ποσό που υπολογίζεται κοντά στα 9,5 εκατ. ευρώ!

Με τη συμμετοχή στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League πήρε 420.000 ευρώ και με την πρόκριση στους ομίλους αυτομάτως 2,6 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα, με τη μία νίκη (360.000) και τις πέντε ισοπαλίες (120.000) αποφέρουν άλλες 960.000 ευρώ, ενώ η πρόκριση ως δεύτερη του γκρουπ στους «32» φέρνει άλλες 300.000 ευρώ.

Το συνολικό market pool από την παρουσία τους ομίλους και την πρόκριση στους «32» αναμένεται να φτάσει τα 4 εκατ. ευρώ (μιας και η ΑΕΚ θα πάρει όλο το ποσό που θα εκκαθαριστεί για την Ελλάδα στο τέλος της σεζόν, αφού δεν υπήρχαν άλλοι εκπρόσωποι της χώρας για να το μοιραστούν), ενώ οι εισπράξεις από τα εισιτήρια στα μέχρι τώρα ματς αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ και αναμένονται να αυξηθούν κατά 300-400 χιλιάδες στους «32» (το πρώτο ματς θα γίνει στο ΟΑΚΑ).

*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.