Header Ads


Unlabelled Ατάκα ΑΕΚτζή που θα συζητηθεί: «Δεν ήταν δίκαιο, 8 βαθμούς θα είχαμε από Ολυμπιακό»

Ατάκα ΑΕΚτζή που θα συζητηθεί: «Δεν ήταν δίκαιο, 8 βαθμούς θα είχαμε από Ολυμπιακό»


Ποιος παίκτης της Ένωσης καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Σάββα.


Ο Μιχάλης Μπακάκης μιλάει στον Κώστα Τσίλη για την μάχη του τίτλου, την Ευρώπη, αλλά και την… θέση του

Μπορεί ο Μάρκο Λιβάγια να είναι ο μπροστάρης της φετινής ΑΕΚ, ο Πέτρος Μάνταλος ο μεγάλος αρχηγός, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ο πρώτος σκόρερ. Όμως αυτή η ΑΕΚ, για να μπορεί να βρίσκεται μια ανάσα από την κορυφή του πρωταθλήματος, στους “32” του Europa League και με το 1,5 πόδι στην οκτάδα του κυπέλλου, χρειάστηκε και άλλα πράγματα. Όπως για παράδειγμα την ώθηση από ένα… τούρμπο. Και στάθηκε περίπου… τυχερή, διότι ήδη από πέρυσι τον Απρίλιο, είχε ήδη υπογράψει νέο συμβόλαιο, με το δικό της… τούρμπο. Ο Μιχάλης Μπακάκης είναι σταθερά από το πρώτο ματς της φετινής σεζόν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, μέχρι και το τελευταίο του 2017 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, από τους κορυφαίους παίκτες της ΑΕΚ. Από τους πιο πολύτιμους. Είτε ως δεξί μπακ, είτε ως αριστερό μπακ, είτε ακόμα και ως αριστερό στόπερ, σε μια θέση που δεν είχε ξαναπαίξει ποτέ στη ζωή του και την δοκίμασε για πρώτη φορά στο Σαν Σίρο απέναντι στη Μίλαν.

Για τον Μιχάλη Μπακάκη, η φετινή είναι ξεκάθαρα η χρονιά του. Και στα μάτια ενός εκ των πιο παλιών ποδοσφαιριστών της ομάδας, είναι και η χρονιά της ΑΕΚ.

Ο Μπακάκης μιλάει αποκλειστικά στο enwsi.gr για την μάχη που δίνει η ομάδα για το πρωτάθλημα, που είναι και ο πρώτος στόχος, για το ευρωπαϊκό ταξίδι, που μπορεί να πάει και ακόμα παραπέρα, αλλά και για την δική του θέση στο γήπεδο. Μιλάει για όλα το “τούρμπο” της ΑΕΚ, ακριβώς όπως παίζει στο γήπεδο. Με γερά πατήματα και τεράστια αυτοπεποίθηση. Απολαύστε τον.

Να το πιάσουμε από το τέλος, το γεγονός πως δεν βγήκατε πρωταθλητές χειμώνα είναι απογοήτευση για εσάς ή πείσμα;

«Πολύς κόσμος απογοητεύτηκε διότι μετά από πολλά χρόνια τον ήθελαν αυτόν τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα. Και εμείς το θέλαμε. Αλλά εμάς δεν μας επηρεάζει. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Δεν έχει σημασία ένας άτυπος τίτλος. Το σημαντικό είναι, να μπορέσουμε να είμαστε πρώτοι στο τέλος. Αυτό έχει σημασία”.

Μετά την γκέλα με τον Απόλλωνα, υπήρξαν πάλι εκείνοι που είπαν πως δεν αντέχετε την πίεση της κορυφής. Τι απαντάτε;

«Συνέχεια το ακούμε αυτό. Γι αυτό είμαστε εδώ, για να τους αποδεικνύουμε πως δεν ισχύει. Με τον Απόλλωνα δεν ήταν δίκαιο αυτό που έγινε. Δεν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Είχμαε πολλές ευκαιρίες, δεν έμπαινε η μπάλα μέσα. Ευτυχώς είχαμε και ένα ματς αμέσως μετά, έστω και για το κύπελλο και αποδείξαμε πως έχουμε μέταλλο και η ομάδα αντιδρά αμέσως. Και αυτό το έχουμε δείξει φέτος. Δείξαμε πως είμαστε καλά και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν”.

Θα σε ρωτήσω ευθέως, μπορεί η ΑΕΚ φέτος να πάρει το πρωτάθλημα;

«Εννοείται πως μπορεί. Αν συνεχίσουμε μ’ αυτό το πείσμα, με το 100% σε κάθε ματς, θα το πάρουμε το πρωτάθλημα”.

Ποιο θεωρείς πως ήταν κομβικό ματς στον πρώτο γύρο και ποιο ματς σου έχει μείνει;

«Το παιχνίδι με την Τρίπολη, που εάν κερδίζαμε πηγαίναμε σε διαφορά οκτώ βαθμών από τον Ολυμπιακό, ήταν σημαντικό. Ήταν κομβικό, διότι εκεί που λες πως θα ξεφύγεις έχασες και δεν τα κατάφερες. Και φυσικά το ματς που θα μου μείνει, είναι με τον Ολυμπιακό, λόγω εκείνης την ανατροπή. Την πιστέψαμε. Καταλαβαίναμε πως ήμασταν καλύτεροι και είπαμε στο ημίχρονο, πάμε να ανατρέψουμε το σκορ. Δείξαμε κάποιοι παίκτες την ποιότητα που υπάρχει στην ομάδα”.

“Η διαφορά που έχει η φετινή ΑΕΚ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια”

Τι είναι αυτό που έχει η φετινή ΑΕΚ και δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια, μιας και είσαι πλέον από τους παλαιότερους μέσα στην ομάδα;

«Η ΑΕΚ είναι μια συμπαγής ομάδα φέτος. Η απόδοση δεν κρίνεται σ’ έναν παίκτη σ’ όλο το σύνολο. Παίζουν όλοι για την ομάδα. Παίζουμε ο ένας για τον άλλον και όλοι για την ομάδα. Αυτό είναι το κλειδί φέτος. Και αυτό είναι κάτι που ο κύριος Χιμένεθ το δουλεύει από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας”.

Συμμερίζεσαι εκείνους που λένε πως αν δεν υπήρχε η Ευρώπη, θα μπορούσε η ΑΕΚ να είχε μεγαλύτερη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Η κούραση υπάρχει. Κακά τα ψέμματα. Πιστεύω όμως πως και η Ευρώπη μας δίνει παραπάνω κίνητρο και μας κρατά σε εγρήγορση ακόμα και στο πρωτάθλημα, μας κάνει και καλό παρά την κούραση. Αν έχεις ένα καλό ευρωπαϊκό ματς, με θετικό αποτέλεσμα, ανταποκρίνεσαι τότε και στο πρωτάθλημα, μπαίνεις με διαφορετικό αέρα”.

“Γιατί να μην προχωρήσουμε περισσότερο στην Ευρώπη;”

Που μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ στην Ευρώπη;

«Κληρωθήκαμε με μια καλή ομάδα. Όπως είχαμε και καλές ομάδες στον όμιλο. Και γιατί όχι να προκριθούμε ξανά; Κάθε ματς το κοιτάμε ξεχωριστά. Με θερμοκρασίες πολύ χαμηλές που δεν θα τις έχουμε συνηθίσει, φυσικά και θα είναι δύσκολο. Έχουμε ακόμα πολλά ματς μπροστά μας. Στο βάθος του μυαλού μας είναι πλέον η Ευρώπη. Πρώτα τα ματς με τα οποία ξεκινάμε στο πρωτάθλημα και μετά θα κοιτάξουμε τη Ντιναμό. Και εξαρτάται άλλωστε και από πως θα είμαστε μέχρι τότε και στο πρωτάθλημα, για το πως θα παρουσιαστούμε στα ματς της Ευρώπης. Διότι αν δεν είσαι καλά στο πρωτάθλημα, δεν μπορείς ξαφνικά να μεταμορφωθείς στο πρωτάθλημα”.

Η κλήρωση είναι ενδεχομένως μια παγίδα, καθώς η Ντιναμό δεν είναι μεγαθήριο και επομένως ο κόσμος περιμένει πρόκριση;

«Όπως και με την Μπριζ, έλεγαν όλοι πως είναι βατή αντίπαλος, αλλά είναι πρώτη τώρα στο πρωτάθλημα της με δέκα βαθμούς. Αλλά προκριθήκαμε. Η Ντιναμό είναι μια καλή ομάδα. Έχει εξαιρετικές μονάδες. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και σωστή προετοιμασία. Αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς. Πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και με την σειρά του”.

“Οφείλουμε να αντέξουμε και στις τρεις διοργανώσεις”

Μπορεί η ΑΕΚ να αντέξει και στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, Ελλάδα και Ευρώπη;

«Πρέπει να μπορέσει. Όταν είσαι στην ΑΕΚ, πρέπει να πηγαίνεις για όλους τους στόχους. Και στο πρωτάθλημα, που είναι ο βασικός στόχος και σ’ όλες τις διοργανώσεις. Στο κύπελλο έχουμε ήδη κάνει βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση, είμαστε και στην Ευρώπη για να παλέψουμε”.

Που πιστεύεις πως θα κριθεί το πρωτάθλημα, ποια είναι τα κλειδιά στον δεύτερο γύρο;

«Το πρωτάθλημα δεν κρίνεται στα ντέρμπι. Κρίνεται στα “μικρά ματς”, που δεν πρέπει να πετάς βαθμούς, όπως πετάξαμε σε κάποια ματς στον πρώτο γύρο. Εκεί θα κριθεί. Πρέπει να πάρεις όμως και το ντέρμπι, για να αποδείξεις εκεί, ποιός τελικά είναι το αφεντικό”.

“Είμαι δεξί μπακ, αλλά παίζω όπου χρειαστεί”

Είναι η χρονιά σου φέτος;

«Όλοι έτσι λένε. Αυτό που θέλω είναι να έχω υγεία και από εκεί και πέρα να κάνω περισσότερα πράγματα. Παίζω σε μια θέση που δεν μπορώ να φτάσω στο 100%. Αλλά πάντα θα δίνω το 100%, όπου μου ζητηθεί από τον προπονητή. Παίζω παντού για να βοηθήσω την ομάδα. Και μέσα από την ομαδική διάκριση, έρχεται και η προσωπική. Αλλιώς δεν γίνεται”.

Δεξί μπακ ή αριστερό μπακ ή στόπερ ή όλα μαζί, είναι ο Μιχάλης Μπακάκης;

«Είναι δεξί φουλ μπακ και αν χρειαστεί πλέον έχω συνηθίσει και με το αριστερό, ακόμα και ως στόπερ. Είναι μια θέση που δεν την ήξερα, αλλά πλέον έχω συνηθίσει”.

Τι ονειρεύεται ο Μπακάκης;

«Αυτή την στιγμή, ονειρεύομαι πρωτάθλημα με την ΑΕΚ”

Το κεφάλαιο εθνική ομάδα;

«Η προσπάθεια που κάνω με την ομάδα, είναι και για να παίζω στην εθνική ομάδα. Θέλω να φοράω το εθνόσημο και να μπορώ να βοηθήσω. Νομίζω πως όλοι οι παίκτες αυτό έχουν στο μυαλό τους και αυτό ονειρεύονται”.

*enwsi.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.