Header Ads


Unlabelled Τάκη, το έπαιξα από το ’70 - ΑΕΚ για... πόλεμο στο μέτωπο - Ρε ΠΑΟΚ, έχεις παίκτη σαν τον Ουάρντα;

Τάκη, το έπαιξα από το ’70 - ΑΕΚ για... πόλεμο στο μέτωπο - Ρε ΠΑΟΚ, έχεις παίκτη σαν τον Ουάρντα;


Μία είναι η ομάδα μοντέλο στη Super League.


Με 3 στόπερ έπαιξε ο Λεμονής με τον Πλατανιά, το έχω πει πολλές φορές, καιρός είναι ο Ολυμπιακός να το δουλέψει. Όταν το έλεγα εγώ, κανείς δεν το έπαιζε στον κόσμο, αλλά μετά έγινε μόδα, το είδαμε στο τελευταίο Μουντιάλ να το παίζουν οι μισές ομάδες, και τώρα το παίζει η μισή Αγγλία! Μόνο ο Κλοπ δεν το παίζει και τρώει ένα σωρό γκολ. 

Ο Κόντε το έπαιξε εκπληκτικά στην Τσέλσι και πήρε το πρωτάθλημα. Ο Αλέγκρι το έπαιξε με τη Γιουβέντους και έφτασε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Ποιος, ο Αλέγκρι που ήταν φανατικός στο 4-4-2. Θυμόταν όμως Αλέγκρι τι είχε κάνει με τη Γιουβέντους ο Κόντε παίζοντας με αυτό το σχηματισμό.

Προσέξτε. Ο Λεμονής δήλωσε ότι είναι 3-5-2. Παραμύθια των προπονητών σας λέω εγώ. Αν παίξεις 3-5-2 είσαι τρύπα πίσω!

Το σύστημα είναι 5-3-2. Όταν βάλεις 3 στόπερ πίσω, αν ξαμολήσεις τα μπακ να είναι χαφ, έναν κυνηγό να σου έχουν οι άλλοι με βοήθεια από ένα χαφ, σε κατακρεούργησαν. Θα σου βγαίνουν στην πλευρά του δεξιού στόπερ ή του αριστερού στόπερ, το αντίπαλο χαφ με βοήθεια του μπακ, και την έβαψες. Το σωστό είναι αυτό που έπαιξε ο Κόντε στην Τσέλσι και πήρε το πρωτάθλημα.

Με δύο κυνηγούς, έτσι μπορείς να χωρέσεις και Ανσαριφάρντ και Τζούρτζεβιτς. Εφόσον έχεις και πρόβλημα στα εξτρέμ.

Για να παίξεις καλά αυτήν την τακτική πρέπει να έχεις δύο καλά χαφ στον άξονα και ένα δεκάρι σαν τον Φορτούνη. Και δύο φορ σαν τον Ανσαριφάρντ. Εμένα μου αρέσει ο Ανσαριφάρντ. Ο Τζούρτζεβιτς δεν μου αρέσει.

Και τα μπακ σου πρέπει να είναι καλά, να ανεβοκατεβαίνουν. Μανούλες είναι γι' αυτήν την τακτική, ο Ομάρ και ο Κούτρης.

Ο Μποτία θα είναι ο κεντρικός στόπερ που είναι ο πιο έμπειρος. Έχεις πολλά στόπερ. Έχεις και Σισέ και Νικολάου και Ένγκελς, μπορεί να πάρεις και Ρισβάνη. Ο Ρισβάνης με τον Χατζηισαϊα έχουν φτιάξει εξαιρετικό δίδυμο στόπερ στον Ατρόμητο. Μπορεί να πάρεις και άλλον έναν τώρα από άλλη ομάδα... 

Εγώ πρωτοέπαιξα αυτό το σύστημα το 1970 στον Αστέρα Εξαρχείων! Πριν έπαιζα 4-3-3 και σε ένα ματς που έφαγα πολλά γκολ, έσπαγα το κεφάλι μου τι να κάνω για να αλλάξω την κατάσταση.

Από εκεί άρχισε η άνοδός μου ως προπονητής. Έκανα να χάσω 21 Κυριακές. Παίξαμε μπαράζ στο γήπεδο του Περιστερίου, βάλαμε γκολ στο 115' στην παράταση, το κρατήσαμε και ανεβήκαμε κατηγορία.

Μετά ανέβασα τον ΠΑΣ Γιάννενα, μεγάλη ομάδα τότε, σε ένα ματς στο γήπεδο της Λεωφόρου με τον Ηλυσιακό ήρθαν 30.000 Γιαννιώτες, δεν ξανάγινε ποτέ στην ιστορία αυτό! Και κέρδισα 4-0.

Μετά ανέβασα τον Πιερικό, έσωσα την Καλαμαριά που ήταν τελευταία και με είχε καλέσει ο Χάρι Κλυν να τη σώσω, μετά με Ηρακλή τα σάρωσα όλα και ήμασταν 3οι στην Α' Εθνική, έχοντας ρίξει τριάρα σε Ολυμπιακό με Γεωργιάδη, τριάρα στην ΑΕΚ με Γκμοχ, τριάρα στον Παναθηναϊκό με Γκόρσκι. Είχα φτιάξει ομαδάρα με το 5-3-2.

Είδα και την ΑΕΚ τώρα, πολύ καλός ο Χιμένεθ. Έχει φτιάξει ομάδα χωρίς μεγάλους παίκτες. Πασάρουν ωραία, αλλάζουν θέσεις, παίζουν με ταχύτητα, έχουν τακτική, αλλάζει αυτός το σύστημα, παίζει και 5-3-2 όπου χρειάζεται, και έχει αναστήσει παίκτες. Ήταν ωραίο να τη βλέπεις την ΑΕΚ στο 0-4 επί του Παναιτωλικού.

Η ΑΕΚ είναι πιο ποδοσφαιρική ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Κινούνται έξυπνα, χωρίς να έχουν τους μεγάλους παίκτες. Ο Χιμένεθ έχει φτιάξει μια ομάδα που πάει να πολεμήσει στο μέτωπο για την πατρίδα! Έχει βάλει και την τακτική του αυτός, την τεχνική, αλλάζουν ωραία τη μπάλα, όχι φλύαρα.

Ο Χάβος στον Παναιτωλικό δραματική κατάσταση. Με ποιον παίζω; Με την Κέρκυρα; 4-3-3. Με ποιον παίζω; Με τον Ολυμπιακό; 4-3-3. Με ποιον παίζω; Με τη Ρεάλ Μαδρίτης; 4-3-3.

Η ομάδα μοντέλο φέτος είναι ο Ατρόμητος. Νίκησε πάλι. Τον καθάρισε σαν αβγό τον Αστέρα στην Τρίπολη. Είναι ένα κτίσιμο ομάδας από Σπανό και Αγγελόπουλο οι οποίοι βρήκαν έναν καλό προπονητή τον Κάναντι και του έδωσαν καλούς παίκτες που δεν τους είχανε προσέξει οι ομάδες τους και τους είχαν παραπετάξει!

Πολύ καλός τερματοφύλακας ο Γιαννιώτης που είχε αφήσει ο Ολυμπιακός. Πολύ καλός ο Χατζηισαίας με τον Ρισβάνη και τον Γιαννούλη που τους είχανε παραπετάξει ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Πολύ καλός ο Κιβρακίδης. Ωραία άμυνα. Μπροστά, καλά ρε Ξάνθη, άφησες τον Βασιλακάκη να φύγει; Καλά ρε ΠΑΟΚ, έχεις παίκτη σαν τον Ουάρντα; Τον έκαναν να αισθάνεται οικογένεια ο Αγγελόπουλος και ο Σπανός, και παίζει μπαλάρα.

Και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο ο Ατρόμητος. Όχι απλώς νικάει. Αξίζει και νικάει. Όταν είχα πει από νωρίς στο πρωτάθλημα ότι μου θυμίζει στον τρόπο που βγαίνει μπροστά τη Μάντσεστερ Σίτι, πολλοί θα γέλαγαν. Μπράβο στον προπονητή τον Κάναντι. 

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.