Header Ads


Unlabelled Θυμήθηκε την «κόλαση της Νέας Φιλαδέλφειας» η Μίλαν (pic)

Θυμήθηκε την «κόλαση της Νέας Φιλαδέλφειας» η Μίλαν (pic)


Ενόψει του αποψινού αγώνα με την ΑΕΚ στην Αθήνα (20.00), η επίσημη ιστοσελίδα της Μίλαν θυμήθηκε το παιχνίδι του 1994 για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και την «κόλαση της Νέας Φιλαδέλφειας».




Το κείμενο από την επίσημη ιστοσελίδα του ιταλικού συλλόγου για την αναμέτρηση ΑΕΚ - Μίλαν (0-0) τον Οκτώβριο του 1994:


Η άλλη Αθήνα της Μίλαν

Για την Μίλαν, η Αθήνα δεν είναι μόνο η χρυσή πόλη των δύο κατακτήσεων του Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ. 1994, 2007). Υπάρχει και η άλλη όψη της...

Μίλαν εναντίον ΑΕΚ: Όχι μόνο στο ΟΑΚΑ

Η Αθήνα είναι συνδεδεμένη στενά με ένδοξες στιγμές από την Ιστορία της Μίλαν. Ωστόσο, η Αθήνα για τους «ροσονέρι» δεν είναι μόνο το Ολυμπιακό Στάδιο. Η Μίλαν νίκησε σε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ στο ΟΑΚΑ, όμως την χρονιά 1994 οι «ροσονέρι» έζησαν κάτι διαφορετικό. Αυτό ήταν το να αγωνιστούν σε ένα μικρό στάδιο, 30.000 θέσεων, απέναντι στην ΑΕΚ και τους παθιασμένους οπαδούς της. Ήταν 19 Οκτωβρίου και οι Έλληνες περίμεναν τους πρωταθλητές Ευρώπης, όχι υπό τις κομψές συνθήκες του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ του 1994, αλλά στην σκληρή και καυτή έδρα τους, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μια εκτός έδρας ισοπαλία

Λίγους μήνες έπειτα από το 4-0 επί της Μπαρτσελόνα στον τελικό, η Μίλαν βρέθηκε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, ένα από τα πιο δύσκολα γήπεδα της Ελλάδας, με τους με αγριεμένους οπαδούς της ΑΕΚ, 30.000 από αυτούς γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, να δημιουργούν μια πραγματική κόλαση. Διαιτητής ήταν ο Ούγγρος Σάντορ Πουλ, αυτός του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε Βραζιλία και Ιταλία στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο του ίδιου έτους, ο οποίος ακύρωσε ένα γκολ του Σαραβάκου, σε μια αμφισβητούμενη απόφαση. Το ΑΕΚ - Μίλαν τελείωσε 0-0, με τον Πάολο Μαλντίνι να τραυματίζεται σοβαρά και την ομάδα των «ροσονέρι» να πολιορκείται στη Νέα Φιλαδέλφεια, μια γειτονία της Αθήνας πολύ πιο πράσινη και ήσυχη από την υπόλοιπη πρωτεύουσα της Ελλάδας, η οποία όμως έχανε εντελώς την ηρεμία και τη γαλήνη της κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών των «κιτρινόμαυρων».

Το συγκεκριμένο Στάδιο, το «Νίκος Γκούμας», γνωστό επίσης ως το Στάδιο της ΑΕΚ ή στο παρελθόν απλώς ως Νέα Φιλαδέλφεια, κατεδαφίστηκε τελικά τον Ιούνιο του 2003.



sdna
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.