Header Ads


Unlabelled Ο Iron Man της ΑΕΚ!

Ο Iron Man της ΑΕΚ!


Ο Σιμόες διανύει την καλύτερή του σεζόν στην ΑΕΚ, ξεχωρίζει σε κάθε ματς στον άξονα της μεσαίας γραμμής (σε ντέρμπι, εύκολα και ματς όπως με την Μίλαν).


Δεν είναι δα πλέον και μυστικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο ότι ο Αντρές Σιμόες συνιστά έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που αγωνίζεται στο πρωτάθλημά μας. Αντιθέτως όλοι -αν και δυσκολεύτηκαν- αναγνωρίζουν την αγωνιστική αξία του Πορτογάλου μέσου που κάνει τη διαφορά στον άξονα της μεσαίας γραμμής απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο εντός κι εκτός (φέτος) συνόρων όταν αυτό χρειάζεται.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι ο Iron Man της ΑΕΚ (και όχι μόνο για την ομοιότητά του με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ αλλά και τις επιδόσεις του σε αγωνιστικό επίπεδο με την κιτρινόμαυρη φανέλα) διανύει την καλύτερή του σεζόν στην Αθήνα για λογαριασμό της Ένωσης. Αντίθετα θα αποτελεί μια μεγάλη αλήθεια. Αγωνιστικά έχει καταφέρει να κάνει ποδοσφαιριστές όπως ο Αντρέ Σίλβα να στάζουν μέλι για την αξία του και το γεγονός πως κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να τελειώσει το παιχνίδι του εκάστοτε αντιπάλου.

Αποδεικνύεται και βιονικός... Συνιστά δυστυχώς για την ΑΕΚ τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που μπορεί να αγωνιστεί ως γνήσιος κόφτης. Το κάνει και ο Γιόχανσον αλλά όχι με την ίδια επιτυχία. Ωστόσο με τον διεθνή Σουηδό στην 11άδα ο Πορτογάλος απογειώνεται και μαζί αποτελούν το κορυφαίο δίδυμο (έως τώρα) στο πρωτάθλημα με μεγάλη διαφορά από το επόμενο... Κι αυτό είναι αποτέλεσμα και της ομοιογένειας αφού οι δυο τους δουλεύουν πλέον μαζί περισσότερο από δυο χρόνια στην ΑΕΚ.

Στο ματς με τον ΠΑΟΚ ο Σιμόες ήταν ο κορυφαίος -by far- του αγώνα. Ο απόλυτος MVP της αγωνιστικής ο Πορτογάλος κατάπιε όλον τον άξονα της ομάδας της Θεσσαλονίκης και ειδικά στο διάστημα που η ομάδα του έμεινε με παίκτη λιγότερο δεν επέτρεψε ούτε μισή άμεση απειλή από κάθετο παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο μόνο 45λεπτο ο Σιμόες έκανε 9 κοψίματα και 6 κλεψίματα με τους ποδοσφαιριστές του αντίπαλου απλά να μην έχουν τρόπο να τον προσπεράσουν είτε στο ένας εναντίον ενός είτε παίζοντας -όπως προαναφέραμε- κάθετα και ποδόσφαιρο συνεργασίας.

Δεν είναι μόνο το ανασταλτικό κομμάτι της λειτουργίας του όμως. Σίγουρα είναι αυτό που ξεχωρίζει αφού αυτός είναι ο ρόλος του. Ωστόσο (και) στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ο Πορτογάλος μέσος έκανε το κάτι παραπάνω από αυτό που απαιτείται να κάνει στο χορτάρι και έχρισε σκόρερ τον Μάρκο Λιβάια. Ήταν εκεί που έπρεπε, εκμεταλλεύτηκε την κόντρα στο σουτ του Γκάλο όπως και την αδράνεια της άμυνα του αντιπάλου, πέρασε παράλληλα την μπάλα στην εστία του Ρέι και ο Κροάτης φορ χρειάστηκε απλά να την σπρώξει στα δίχτυα...

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο MVP της αγωνιστικής κάνει... υπέρβαση και από γνήσιος κόφτης γίνεται δημιουργός. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε το γεγονός πως ο Σιμόες ήταν ο ποδοσφαιριστής που πήρε από το χέρι την ΑΕΚ και την οδήγησε στη νίκη πρόκριση στους ομίλους του Europa League με 2 γκολ απέναντι στην Μπριζ και ένα κερδισμένο πέναλτι. Ποιος να το 'λεγε τότε και ποιος να το πίστευε. Κι όμως ο Iron Man της Ένωσης βγαίνει πάντα μπροστά στα... δύσκολα!

Για όσους πάλι έχουν θέμα με τους αριθμούς μια απλή αναφορά στην έως τώρα παρουσία του Πορτογάλου χαφ στη σεζόν της ΑΕΚ μάλλον τον τοποθετεί στους MVP της (έως τώρα) γενικής πορείας της Ένωσης και όχι μόνο της 10ης αγωνιστικής. Κι αυτό διότι ο Σιμόες μετράει 14 ματς συνολικά. Έξι στο πρωτάθλημα, ένα για το Κύπελλο και επτά στην Ευρώπη ενώ τα λεπτά συμμετοχής του έως τώρα δίχως να συνυπολογίζουμε τις καθυστερήσεις σε κάθε παιχνίδι είναι:1153!

Η εικόνα του Σιμόες αποτελεί σημείο αναφοράς στο ματς με τον ΠΑΟΚ αν αναλογιστούμε τι προηγήθηκε. Τι; Μα φυσικά τρία σερί 90λεπτα σε διάστημα οκτώ ημερών... Ο Iron Man αγωνίστηκε σε όλο το ματς στη νίκη με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Έμεινε και τα 90 λεπτά στην αναμέτρηση με την Μίλαν (με ότι αυτό συνεπάγεται για τον παράγοντα κούραση) και ταυτόχρονα δεν έχασε λεπτό από το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ τη στιγμή που ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης και MVP όλης της αγωνιστικής...

Not Bad mr Iron Man, not bad at all... Ίσως το μυστικό της σούπερ αυτής εικόνας του Σιμόες καθ' όλη τη διάρκεια αυτών των μηνών να είναι το δώρο ζωής που του φέρνει η αγαπημένη του, ένα όμορφο μωράκι, το πρώτο στη ζωή τους...

*gazzetta.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.