Header Ads


Unlabelled Σορεντίνο: "Εξαιρετικός ο Ανέστης, έπιασε τα... πάντα"

Σορεντίνο: "Εξαιρετικός ο Ανέστης, έπιασε τα... πάντα"


O Στέφανο Σορεντίνο μιλάει στο Sport24.gr για την σπουδαία αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Μίλαν, στέκεται στην εξαιρετική εμφάνιση του Γιάννη Ανέστη στο πρώτο ματς, αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες ιστορίες απ' το θρίαμβο του 2006, ενώ δηλώνει ευγνώμων στην Ένωση για όσα προσέφερε στην καριέρα του.


Το βράδυ της Πέμπτης (02/11, 20:00) η ΑΕΚ υποδέχεται τη Μίλαν για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Όπως είναι λογικό, οι μνήμες επιστρέφουν έντεκα χρόνια πίσω. Τότε που η Ένωση σημείωσε μία απ' τις σημαντικότερες νίκες της ιστορία της με 1-0 επί των "ροσονέρι" στο κατάμεστο ΟΑΚΑ για τους ομίλους του Champions League.

Οι "κιτρινόμαυροι", με τον κόσμο στο πλευρό τους, θέλουν να εξαργυρώσουν το βαθμό που πήραν στο Σαν Σίρο πριν δύο εβδομάδες και να επαναλάβουν έναν ανάλογο θρίαμβο, όπως του 2006. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος, αλλά η ΑΕΚ έχει αποδείξει κατά το παρελθόν πως είναι ικανή να κάνει την έκπληξη απέναντι σε ένα μεγαθήριο όπως η Μίλαν.

Με αφορμή, λοιπόν, το αποψινό ματς, ο Στέφανο Σορεντίνο, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ εκείνη τη μαγική βραδιά, μιλάει στο Sport24.gr και θυμάται τις ξεχωριστές στιγμές που έζησε με την κιτρινόμαυρη φανέλα, αποκαλύπτει ιστορίες απ' το θρίαμβο, ενώ δηλώνει ευγνώμων στην Ένωση για όσα προσέφερε στην καριέρα του.

Παράλληλα, στέκεται στην εξαιρετική εμφάνιση του Γιάννη Ανέστη στο πρώτο ματς, την οποία χαρακτηρίζει "εξαιρετική", ενώ εμφανίζεται αισιόδοξος πως οι φίλοι του "Δικεφάλου" μπορούν να φύγουν με χαμόγελα απ' το ΟΑΚΑ.

Ο τερματοφύλακας δεν παίζει μόνος του, αλλά ο Ανέστης ήταν πάρα πολύ καλός

Πρόσφατα αντιμετώπισες τη Μίλαν με την Κιέβο Βερόνα. Ποια στοιχεία ξεχώρισες απ' την αντίπαλό σας;

"Η Μίλαν είναι μία ομάδα με μεγάλη ποιότητα. Παίζει με υπομονή, κυκλοφορεί την μπάλα και αναζητά χώρους προς την αντίπαλη εστία. Δεν προχωράει σε βιαστικές αποφάσεις, ενώ στην επίθεση διαθέτει ποδοσφαιριστές που μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα".

Παρακολούθησες την πρώτη αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Μίλαν; Ποια είναι η άποψή σου για τον Γιάννη Ανέστη; Θύμισε εσένα στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ.

"Ναι, παρακολούθησα τον αγώνα. Η αλήθεια είναι πως ο Ανέστης έπιασε τα... πάντα! Ήταν πάρα πολύ καλός. Χαίρομαι πάρα πολύ που λες ότι θύμισε εμένα. Πράγματι ήταν εξαιρετικός, γιατί όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί κι έσωσε την ομάδα του με τρομερές επεμβάσεις".

Για να πάρει μία ομάδα όπως η ΑΕΚ ένα τέτοιο αποτέλεσμα στο Σαν Σίρο, χρειάζεται να βρίσκεται σε καλή βραδιά ο τερματοφύλακάς της;

"Ο τερματοφύλακας δεν παίζει μόνος του, είναι κομμάτι μίας ομάδας. Ωστόσο, σαφέστατα παίζει σημαντικό ρόλο σε μία τέτοια επιτυχία".

Ο Ιντζάγκι μού είπε "Φτάνει! Άντε γ@μ... Τι πιάνεις";

Αφού αναφερθήκαμε στον αγώνα του 2006, θα ήθελα να σε ρωτήσω τι θυμάσαι από εκείνη τη μαγική βραδιά;

"Θυμάμαι πάρα πολύ καλά τον αγώνα. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ΑΕΚ, για εμένα αλλά και τον Μπρούνο Τσιρίλο, καθώς ως Ιταλοί ήταν ιδιαίτερο το συναίσθημα να αγωνιζόμαστε κόντρα στην Μίλαν, η οποία εν τέλει κατέκτησε και το τρόπαιο στο τέλος της σεζόν. Μάλιστα, χάρη στην εμφάνιση που πραγματοποίησα εκείνο το βράδυ αναδείχθηκα και καλύτερος τερματοφύλακας της αγωνιστικής. Ήταν ιδιαίτερα τιμητική αυτή η διάκριση, γιατί θυμάμαι πως είχα πραγματοποιήσει αρκετές καλές αποκρούσεις".

Υπάρχει κάποιο ξεχωριστό περιστατικό που θυμάσαι από εκείνον τον αγώνα;

"Υπήρξε ένα πολύ ωραίο περιστατικό πριν την έναρξη του αγώνα. Λίγο πριν βγούμε στον αγωνιστικό χώρο, κι ενώ βρισκόμασταν στη φυσούνα, με πλησίασε ο Πάολο Μαλντίνι και μου είπε: 'Η ατμόσφαιρα είναι πάντα τόσο θερμή και το γήπεδο τόσο γεμάτο;' Του απάντησα: 'Ναι, πάντα έτσι είναι. Πάντα έχουμε τόσο πολύ κόσμο'. Ήταν εμφανές πως ακόμα κι οι παίκτες της Μίλαν είχαν ενθουσιαστεί απ’ την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Απ’ την πλευρά μας, τόσο εγώ όσο κι ο Μπρούνο, θέλαμε να κάνουμε καλή εντύπωση, αλλά και να αποδείξουμε πως μπορούμε να αγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο.

Θυμάμαι, επίσης πως, κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Πίπο Ιντζάγκι, βλέποντας ότι δεν μπορεί να μου βάλει γκολ, γύρισε προς το μέρος μου, σήκωσε τα χέρια και, γελώντας, μου είπε: 'Φτάνει! Άντε γ@μ...! Τι πιάνεις σήμερα; Έχεις πιάσει τα άπιαστα!".

Η ΑΕΚ έχει δείξει πως είναι έτοιμη για το παιχνίδι

Ποια είναι η πρόβλεψή σου για το αποψινό παιχνίδι;

"Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος για τη Μίλαν. Γνωρίζω τις δύο ομάδες, γνωρίζω το γήπεδο, αλλά και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ μπορεί δυσκολέψει πολύ τη Μίλαν, αν καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα της δοθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το σίγουρο είναι πως η Μίλαν θα πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ έχει δείξει πως είναι έτοιμη για ένα τέτοιο παιχνίδι, τόσο αγωνιστικά όσο και σε επίπεδο φυσικής κατάστασης".

Μπορεί η ΑΕΚ να επαναλάβει το θρίαμβο του 2006;

"Επειδή η Μίλαν έχει την ανάγκη της νίκης, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην ομάδα το τελευταίο διάστημα, θα είναι δύσκολο για την ΑΕΚ. Ωστόσο, δεν αποκλείεται οι παίκτες να εκμεταλλευτούν τα αγωνιστικά προβλήματα της Μίλαν και να πάρουν κάτι θετικό απ' τον αγώνα".

Έχουμε παρατηρήσει πως παρακολουθείς από κοντά, μέσω των social media, την πορεία της ΑΕΚ. Τι σημαίνει για εσένα αυτή η ομάδα;

"Θα είμαι πάντα ευγνώμων σ' αυτή την ομάδα. Οφείλω πάρα πολλά στην ΑΕΚ. Ήταν η ομάδα που μου έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστώ στο Champions League, αλλά και στο Κύπελλο UEFA. Με βοήθησε πολύ και στην μετέπειτα καριέρα μου. Μου έδωσε ευκαιρίες τις οποίες, ενδεχομένως, δεν θα έπαιρνα σε διαφορετική περίπτωση".
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.