Header Ads


Σιμόες: «Μιλάω με την ΑΕΚ, θα ήθελα να μείνω για πολλά χρόνια»

Σιμόες: «Μιλάω με την ΑΕΚ, θα ήθελα να μείνω για πολλά χρόνια»


Σιμόες: «Ονειρεύομαι να ακούσω τον ύμνο της ΑΕΚ στο δικό μας γήπεδο»! Ο μέσος της ΑΕΚ, Αντρέ Σιμόες μίλησε στην ιστοσελίδα της Super League και τόνισε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την ομάδα και πως επιθυμεί να παραμείνει για πολλά ακόμα χρόνια στην Ένωση.


Ο Πορτογάλος μέσος είναι και φέτος ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες της ΑΕΚ. Πρόσφατα οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Βαλένθια, αλλά ο ίδιος θα ήθελε να παραμείνει στους «κιτρινόμαυρους».

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ιστοσελίδα της Super League, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΑΕΚ και ότι ονειρεύεται να ακούσει τον ύμνο της ομάδας στο δικό της γήπεδο. Παράλληλα ο Σιμόες μίλησε για το δέσιμό του με τους φίλους της ΑΕΚ, αλλά και για τη ζωή του στην Αθήνα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αντρέ Σιμόες:

Πως αντιλαμβάνεσαι την αγωνιστική εξέλιξη τόσο της ομάδας όσο και της δικής σου από τη στιγμή που ήρθες στην ΑΕΚ μέχρι και σήμερα;

Aυτό που διαπιστώνω είναι ότι η ομάδα μου εξελίσσεται βήμα - βήμα και κάθε χρόνο γίνεται καλύτερη. Την πρώτη χρονιά που επιστρέψαμε κατακτήσαμε το Κύπελλο, τη δεύτερη πήραμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ και το δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League και τώρα την τρίτη μας χρονιά επιστρέψαμε στην Ευρώπη και είμαστε σε πολύ καλή θέση στο πρωτάθλημα. Το σημαντικό ότι αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Και προσωπικά κάθε φορά νιώθω ότι είμαι όλο και περισσότερο μέλος αυτής της οικογένειας 

Είναι/ήταν κάποιος συγγενής σου ποδοσφαιριστής ή είσαι ο μοναδικός;

Ο πρώτος είμαι εγώ, ο δεύτερος εκτιμώ ότι θα είναι ο εξάχρονος ανιψιός μου, ο γιος της αδερφής μου, που μόλις τώρα έχει ξεκινήσει και ασχολείται

Με την συμπλήρωση του 1/3 του πρωταθλήματος η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή έχοντας νικήσει τα δύο από τα τρία ντέρμπι. Πιστεύεις πως η ομάδα θα παρουσιάσει την ίδια ενέργεια και στην συνέχεια; Θεωρείς πως υπάρχει το κατάλληλο βάθος στο ρόστερ ώστε να αντέξει μέχρι τέλους;

Εχουμε ένα πολύ μεγάλο ρόστερ, αν και το τελευταίο διάστημα προέκυψαν οι σημαντικές απουσίες με τους τραυματισμούς του Πέτρου και του Γιάκομπ. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ καταφέραμε από κοινού να καλύψουμε το κενό του Μάνταλου και πήραμε τη νίκη. Το ίδιο πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε και να καλύψουμε τις απουσίες ψάχνοντας λύσεις μέσα από την ομάδα.

Θα ήθελες να παραμείνεις στην ομάδα και να αγωνιστείς στο νέο γήπεδο της ομάδας;

Η επιθυμία μου είναι να παίξω στο νέο γήπεδο! Ονειρεύομαι να ακούσω τον ύμνο της ΑΕΚ στο δικό μας γήπεδο.

Θα ήθελες να μείνεις μέχρι το τέλος της καριέρας σου στην ΑΕΚ;

Θα ήθελα να μείνω ακόμα πολλά χρόνια και μιλάμε με την ομάδα.

Θα αγωνιζόσουν σε άλλη ελληνική ομάδα;

Όχι! Θα προτιμούσα, αν κάποια στιγμή φύγω από την ΑΕΚ, να φύγω και από την Ελλάδα.  

Ποια είναι η ποδοσφαιρική σου ιστορία; Πως ξεκίνησες το ποδόσφαιρο και κατάφερες να γίνεις επαγγελματίας;

Όταν ήμουν εφτά χρονών έγινε ένας ποδοσφαιρικός διαγωνισμός στην πόλη μου, με έγραψε η μητέρα μου και βρέθηκα στους δέκα που επιλέγηκαν ανάμεσα σε 200 παιδιά για τις Ακαδημίες της Πόρτο. Μετά τις Ακαδημίες της Πόρτο πήγα στην Λεϊσόες και μετά σε μία ομάδα τέταρτης κατηγορίας, την Παντροένσε με την οποία ανεβήκαμε στην Τρίτη κατηγορία και παλέψαμε για την άνοδο στη δεύτερη. Στη συνέχεια πήρα μεταγραφή στην Μορεϊρένσε και μετά εμφανίστηκε η ΑΕΚ. Είμαι ικανοποιημένος που τα ποδοσφαιρικά μου βήματα ήταν σταθερά, βήμα – βήμα.  

Πως θα χαρακτήριζες το δέσιμό σου με τους φιλάθλους της ΑΕΚ;

Η σχέση μου με τους φιλάθλους της ΑΕΚ είναι πολύ καλή. Πριν ακόμα υπογράψω στην ΑΕΚ με προέτρεπαν να έρθω εδώ και συνεχίζουν να με στηρίζουν και στις καλές αλλά και στις κακές στιγμές. Εχουμε μια σχέση αλληλοσεβασμού.  

Έχεις κάνει πολλά πράγματα για την συνολική εικόνα της ΑΕΚ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Νιώθεις ότι έχεις εισπράξει το «ευχαριστώ» από τον κόσμο της ομάδας;

Η θέση μου μέσα στο γήπεδο είναι διαφορετική από αυτή του επιθετικού. Εγώ δουλεύω και προσπαθώ το καλύτερο χωρίς να περιμένω αναγκαστικά το ευχαριστώ. Νιώθω ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις είναι το ίδιο σημαντικοί για την ομάδα.  

Πως σου φαίνεται η Αθήνα ως πόλη;

Τέλεια! Ζω εδώ και δυόμισι χρόνια εδώ, η κόρη μου θα γεννηθεί εδώ και όλοι οι φίλοι μου με επισκέπτονται συχνά και τους αρέσει πολύ.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο στην ζωή της Αθήνας;

Μου αρέσει ότι είναι όμορφη πόλη με ιστορία, η ζωή είναι ήρεμη παρόμοια με της Πορτογαλίας, είναι η πόλη στην οποία ξεκίνησα να συζώ με τη γυναίκα μου, είναι το πρώτο μας σπίτι.  

Ποιος πιστεύεις ότι θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της ομάδας;

Θα γίνει μάχη ανάμεσα σε Αραούχο και Λάζαρο.  

Αν παραμείνεις στην ΑΕΚ και την Ελλάδα για αρκετά χρόνια θα ήθελες να αγωνιστείς στην Εθνική Ελλάδος;

Δεν το ξέρω, είναι ακόμα πολύ νωρίς. Αν μείνω πολλά χρόνια και έρθει αυτή η μέρα, τότε θα το σκεφτώ! Γιατί όχι; 

Αν μπορούσε να παρουσιαστεί μπροστά σου μια μηχανή του χρόνου στην οποία θα έμπαινες για να ταξιδέψεις σε μια συγκεκριμένη ημέρα στο παρελθόν και σε ένα συγκεκριμένο σημείο του πλανήτη, τότε σε ποια εποχή, για ποια συγκεκριμένη ομάδα και σε ποιο συγκεκριμένο (ένα και μόνο) παιχνίδι θα ήθελες να αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής και γιατί;

Μικρός ήθελα να παίξω στην Αρσεναλ και σε όλα τα ματς μου άρεσε να κάνω τον παίκτη της Αρσεναλ, αλλά δεν μπορώ να πω ένα συγκεκριμένο ματς.  

Ποιος αγώνας της ΑΕΚ έχει χαραχτεί στη μνήμη σου και γιατί;

Θα μπορούσα να μιλήσω για τον τελικό του Κυπέλλου και την κατάκτηση του τροπαίου με τον Ολυμπιακό, αλλά η ανατροπή του 3-2 από 0-2 στο εφετινό ντέρμπι θα μου μείνει  αξέχαστη για πάντα.  

Η θέση του αμυντικού χαφ σου ταιριάζει πολύ. Όταν ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο στις ακαδημίες αγωνιζόσουν πάντα σε αυτή τη θέση;

Πάντα έπαιζα στο κέντρο, είτε σαν εξάρι, είτε σαν οχτάρι, είτε σαν δεκάρι.  

Πως βλέπεις το ενδιαφέρον της Βαλένθια για την απόκτησή σου; Θα ήθελες να αγωνιστείς στο Ισπανικό πρωτάθλημα;

Όνειρό μου από παλιά ήταν να παίξω στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά αυτή τη στιγμή το μόνο που με απασχολεί είναι να πετύχω τους στόχους μας με την ομάδα της ΑΕΚ και είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στις εδώ υποχρεώσεις μου.

Προτιμάς το σουβλάκι με τζατζίκι ή χωρίς;

Πάντα με τζατζίκι!

Φήμες λένε ότι δεν κουράζεσαι ΠΟΤΕ!!!  Ισχύει;

Είναι αλήθεια, χα, χα, χα! Μετά από κάθε ματς νιώθω ότι μπορώ να παίξω άλλο ένα!

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.