Header Ads


Unlabelled Τα στατιστικά των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στις πρώτες δέκα αγωνιστικές

Τα στατιστικά των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στις πρώτες δέκα αγωνιστικές


Με το 1/3 του πρωταθλήματος να έχει ολοκληρωθεί, το SDNA καταγράφει τον στατιστικό απολογισμό των 25 ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που «πάτησαν» στο γήπεδο στις πρώτες 10 αγωνιστικές της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ.




Συμμετοχές: Ανέστης ο πρώτος, Λιβάγια ο μόνος με 10/10


Ο διεθνής τερματοφύλακας Γιάννης Ανέστης είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής για την Ένωση στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας αγωνιστεί σε εννέα 90λεπτα (851 λεπτά συνολικά μαζί με τις καθυστερήσεις) και χάνοντας μόνο την εκτός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης τον Οκτώβριο (2-0), όπου τη θέση του κάτω από τα δοκάρια είχε πάρει ο Παναγιώτης Τσιντώτας. Ωστόσο ο μοναδικός, ελέω και του τραυματισμού του Πέτρου Μάνταλου στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος έχει αγωνιστεί και στα δέκα πρώτα παιχνίδια της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ είναι ο Μάρκο Λιβάγια (660 λεπτά), παρότι σε χρόνο συμμετοχής ο Κροάτης επιθετικός βρίσκεται πίσω από τους Μιχάλη Μπακάκη (8 συμμετοχές - 757 λεπτά), Ογκνιέν Βράνιες (οκτώ συμμετοχές - 755 λεπτά), Γιάκομπ Γιόχανσον (8 συμμετοχές - 660 λεπτά) και τον άτυχο αρχηγό της ΑΕΚ (9 συμμετοχές - 752 λεπτά).
Γκολ: «Πολυφωνία» και Λάζαρος

Εννέα ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έχουν ήδη χριστεί σκόρερ στο 1/3 του φετινού πρωταθλήματος, με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να είναι πρώτος στη σχετική λίστα με τρία γκολ, δύο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (3-2) και το μοναδικό στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Λαμία στο Περιστέρι (0-1). Τον 31χρονο διεθνή μεσοεπιθετικό ακολουθούν με δύο τέρματα οι Πέτρος Μάνταλος, Σέρχιο Αραούχο, από ένα «μετρούν» ο Ούγκο Αλμέιδα, ο Γιάκομπ Γιόχανσον, ο Βίκτωρ Κλωναρίδης, ο Τάσος Μπακασέτας, ο Ογκνιέν Βράνιες (ο μόνος αμυντικός που το έχει καταφέρει, στο 1-1 με την Ξάνθη στα Πηγάδια) και ο Μάρκο Λιβάγια.
Κάρτες: Ποιος άλλος από τον Βράνιες;

Ο σκληροτράχηλος Βόσνιος διεθνής κεντρικός αμυντικός έχει προλάβει ήδη να παρατηρηθεί με πέντε κίτρινες κάρτες στις οκτώ συμμετοχές του στο πρωτάθλημα, χάνοντας μάλιστα την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο (0-1) λόγω τιμωρίας, αλλά αποφεύγοντας να «κιτρινιστεί» στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ! Τρεις κόκκινες κάρτες μέχρι στιγμής και όλες τους απευθείας, με τους Ούγκο Αλμέιδα και Σέρχιο Αραούχο να παίρνουν την άγουσα για τα αποδυτήρια στο πρώτο ημίωρο των αγώνων με Παναιτωλικό (2-0) και ΠΑΟΚ (1-0) στην Αθήνα, ενώ ο Ούρος Τσόσιτς αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του ντέρμπι με τους Πειραιώτες, τέσσερις κίτρινες για τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος έτσι κι αλλιώς είναι τραυματίας και εξέτισε την ποινή του στο ματς της Κυριακής με τους Θεσσαλονικείς, στο όριο τιμωρίας πλην του Αργεντινού επιθετικού και του Σέρβου κεντρικού αμυντικού οι Κώστας Γαλανόπουλος, Γιάκομπ Γιόχανσον, Μάρκο Λιβάγια με τρεις.
Ασίστ: Τρεις παίκτες έχουν από δύο

Μάρκο Λιβάγια, Πέτρος Μάνταλος και... μάλλον απροσδόκητα ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς έχουν ήδη «ταΐσει» από δύο φορές τους συμπαίκτες τους ώστε αυτοί να σκοράρουν στις πρώτες δέκα αγωνιστικές της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ. Ασίστ έχει καταγραφεί σε δέκα από τα 13 συνολικά τέρματα της ΑΕΚ, καθώς ο Χριστοδουλόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού με απευθείας εκτέλεση φάουλ και δύο ακόμη γκολ, του Αλμέιδα και του Λάζαρου, σημειώθηκαν από την άσπρη βούλα του πέναλτι, με τους Μιχάλη Μπακάκη, Αντρέ Σιμόες, Τάσο Μπακασέτα και Σέρχιο Αραούχο να «καταγράφουν» από μια τελική πάσα έκαστος.
Τα έκανε όλα σε 28 λεπτά ο Αλμέιδα!

Ο Ούγκο Αλμέιδα πρόλαβε να τα κάνει... όλα στα μόλις 28 λεπτά που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα στο φετινό πρωτάθλημα, πριν αποχωρήσει για την Κροατία και την Χάιντουκ Σπλιτ. Στην αναμέτρηση της πρεμιέρας με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ (2-0), ο 33χρονος Πορτογάλος επιθετικός άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 14', αλλά αποβλήθηκε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο του ματς για κτύπημα με τον αγκώνα στο πρόσωπο του Δημήτρη Χαντάκια των φιλοξενούμενων!
Αυτοί που περιμένουν την ευκαιρία

Σε ολόκληρη την σεζόν 2016-17, 27 ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ πήραν χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ένας αριθμός ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ξεπεραστεί την φετινή αγωνιστική περίοδο, καθώς ήδη 25 «κιτρινόμαυροι» έχουν... μυρίσει χορτάρι και υπάρχουν εν δυνάμει βασικοί όπως ο Βασίλης Μπάρκας, ο Άνταμ Τζανετόπουλος, ο Παναγιώτης Κονέ και ο Γιώργος Γιακουμάκης που δεν έχουν κάνει ακόμη το ντεμπούτο τους στην Super League ΣΟΥΡΩΤΗ του 2017-18, χωρίς να υπολογίζουμε τις πιθανές μεταγραφές του Ιανουαρίου.

sdna
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.