Header Ads


Unlabelled Το βράδυ που ο σπίκερ έβαλε τα κλάματα για την πρόκριση της ΑΕΚ... (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βράδυ που ο σπίκερ έβαλε τα κλάματα για την πρόκριση της ΑΕΚ... (ΒΙΝΤΕΟ)


Ήταν σαν σήμερα 6 Νοεμβρίου του 1991, με την επική νίκη-πρόκριση της Ένωσης επί της Σπαρτάκ Μόσχας με 2-1.


Στη ρεβάνς του 0-0 της Μόσχας, ο αγώνας δεν άρχισε καλά. Η Σπαρτάκ προηγήθηκε στο 15’ με πέναλτι που εκτέλεσε το μεγάλο της αστέρι Αλεξάντρ Μοστοβόι, το οποίο είχε παραχωρήσει ο Τόνι Σαβέβσκι.

Η ΑΕΚ χρειαζόταν δύο γκολ και οι Ρώσοι έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση, όμως είχαν την ατυχία να χάσουν το άλλο μεγάλο αστέρι τους, τον Ντμίτρι Ραντσένκο που έπαθε ρήξη χιαστών!

Το 0-1 ήταν το σκορ ημιχρόνου και παρέμεινε για σχεδόν ένα εικοσάλεπτο, αν και η ΑΕΚ πήρε αμέσως πρωτοβουλία. Στο 64’, όμως, στην εξέλιξη ενός κόρνερ της ΑΕΚ και με το ματς να δείχνει «παγωμένο» στο 0-1, ο Ντανιέλ Μπατίστα ισοφάρισε. Προηγήθηκε σουτ του Σταύρου Σταματή (στο ημίχρονο είχε αντικαταστήσει τον Αλεξανδρή) στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ντανιέλ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και μετά, το γήπεδο… έγειρε! Η ΑΕΚ έκανε επιθέσεις κατά κύματα και όλα έδειχναν ότι η ανατροπή ήταν απόλυτα εφικτή. Το 75ο λεπτό, ήταν το λεπτό της λύτρωσης και της αποθέωσης:  ο αρχηγός Γιώργος Σαββίδης (που μετά τον αγώνα είχε αποκαλύψει ότι από την υπερπροσπάθεια είχε χάσει τέσσερα κιλά!) εκτέλεσε ένα ακόμα κόρνερ, ο Μπατίστα πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Βασίλης Δημητριάδης πρόλαβε τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα Τσερτσέσοφ και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έκανε το 2-1.

Η μεγάλη ανατροπή ήταν γεγονός. Λίγα λεπτά, όταν τελείωσε το ματς, η ΑΕΚ είχε πετύχει δεύτερη πρόκριση μέσα στην ίδια σεζόν για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια!

Από τα κορυφαία γεγονότα της βραδιάς ήταν η στιγμή που ο σπίκερ του ΑΝΤΕΝΝΑ Σταύρος Τσώχος δεν άντεξε από τη συγκίνηση και ξέσπασε σε κλάματα την ώρα της αποφώνησης. Μπορούμε να το δούμε στο βίντεο που παραθέτουμε. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Προοδευτικής και του Ολυμπιακού Σταύρος Τσώχος, με τις δεκαετίες δημοσιογραφικής και τηλεοπτικής εμπειρίας, λύγισε on air για την πρόκριση...

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.