Header Ads


Unlabelled Ο Σιμόες ετοιμάζεται για ανανέωση συμβολαίου

Ο Σιμόες ετοιμάζεται για ανανέωση συμβολαίου


Δρομολογείται η πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του Σιμόες με την ΑΕΚ και ο Πορτογάλος μέσος ετοιμάζεται να πάρει μια σημαντική πρωτιά.


Εκτός από αναγνώριση της αξίας και ανάγκη "δεσίματος" με τον αρχηγό, η κίνηση με την πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του Πέτρου Μάνταλου, υπάγεται στο γενικότερο πλαίσιο αλλαγής τακτικής της ΑΕΚ στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Πλέον, στην Ένωση σκοπεύουν να ακολουθήσουν το πρότυπο των ομάδων της Premier League, οι οποίες κάθονται στο τραπέζι των συζητήσεων με παίκτες του ρόστερ που θεωρούν σημαντικές μονάδες, τουλάχιστον 1,5 εως και δυο χρόνια πριν από την λήξη των συμβολαίων.

Μ’ αυτόν τον τρόπο αφενός δείχνουν στους ποδοσφαιριστές πόσο σημαντικοί θεωρούνται για το κλαμπ, αφετέρου αποφεύγουν τις περιπέτειες των διαπραγματεύσεων, κάτω από την πίεση του χρόνου. Με βάση αυτή την λογική, η ΑΕΚ μετά τον Μάνταλο, θέλει να προχωρήσει σε συμφωνία και με τον Αντρέ Σιμόες, για πρόωρη επέκταση του συμβολαίου.

Μάλιστα, ήδη έχει γίνει και σχετική προεργασία με επαφές ανάμεσα στις δυο πλευρές. Κάτι που παραδέχεται πλέον ανοικτά ο Πορτογάλος μέσος, ο οποίος μάλιστα δεν κρύβει και την επιθυμία του να ολοκληρωθούν με αίσιο τέλος οι συζητήσεις με την ΑΕΚ.

ΣΙΜΟΕΣ Ο… ΠΡΩΤΟΣ

Μπορεί από τότε που μπήκε στη νέα της εποχής, η ΑΕΚ να έχει κάνει ουκ ολίγες ανανεώσεις συμβολαίων. Όμως αν οι διαπραγματεύσεις με τον Σιμόες καταλήξουν σε συμφωνία, τότε ο Πορτογάλος μέσος θα έχει πετύχει κάτι που κανένας άλλος παίκτης δεν έχει καταφέρει. Θα είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που θα έχει κάνει δυο ανανεώσεις συμβολαίων στην ΑΕΚ, μετά την επιστροφή στη Super League Σουρωτ΄ξ, ύστερα από την περιπέτεια της Γ’ και της Β’ εθνικής.

Βλέπετε, ήδη ο Σιμόες μετρά μια πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του. Το πρώτο που είχε κάνει με την ΑΕΚ όταν ήρθε το 2015, ήταν διετές και έληγε το 2017. Όμως τον Μάρτη του 2016, συμφώνησε και υπέγραψε νέο συμβόλαιο, με λήξη το 2019.

ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟ… ΝΟΥΜΕΡΟ

Δεν είναι πλέον ιδιαίτερα συνηθισμένο για ξένους παίκτες, να μένουν για πολλά χρόνια στην ίδια ομάδα. Όμως, ο Αντρέ Σιμόες ήδη αποτελεί εξαίρεση. Αν εξαντλήσει το τρέχων συμβόλαιο, θα μετρήσει στην ΑΕΚ αισίως τέσσερα χρόνια παρουσίας.

Ωστόσο, η κουβέντα που έχει ανοίξει και πιθανόν σύντομα θα κλείσει με συμφωνία, θα προβλέπει επέκταση της συνεργασίας μέχρι και το 2021 ή ακόμα και το 2022 όπως με τον Μάνταλο. Σ’ αυτή την περίπτωση, ο Σιμόες θα γίνει ο πρώτος ξένος, που θα έχει την προοπτική να βαδίσει στο ίδιο μονοπάτι με τον Τόνι Σαβέβσκι.

Βεβαίως τα 12 χρόνια παρουσίας του Σαβέβσκι στην ΑΕΚ είναι πολλά και ενδεχομένως άπιαστα. Όμως, ο Σιμόες, πριν καν συμφωνήσει για την (νέα) επέκταση του συμβολαίου του, δηλώνει σε κάθε ευκαιρία πως "θέλω να μείνω για πολλά χρόνια στην ΑΕΚ". Μάλιστα, συμπτωματικά ο Πορτογάλος μέσος φοράει και την φανέλα με το νούμερο "8". Όπως και ο Σαβέβσκι.

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ

Ο Σιμόες ήδη διανύει τον τρίτο του χρόνο στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ. Παρόλα αυτά η… διαδρομή που έχει διανύσει από τότε που πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην Αθήνα, είναι πολύ μεγάλη. Και σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο.

Ποδοσφαιρικά στην ΑΕΚ έχει ωριμάσει. Είναι μέσα σ’ όλες τις μεγάλες στιγμές της ομάδας. Από την κατάκτηση του Κυπέλλου, μέχρι την επιστροφή στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και πλέον ακόμα και κλεφτές ματιές προς την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας έχει αρχίσει να ρίχνει.

Ο Σιμόες λέει και ξαναλέει πόσο δύσκολα είναι να βρεθεί μια θέση στο ρόστερ της εθνικής του ομάδας. Όμως ξέρει πως ο Φερνάντο Σάντος παρακολουθεί το ελληνικό πρωτάθλημα και την ΑΕΚ και στην άκρη του μυαλού του έχει πως κάποια στιγμή ίσως πάρει κι αυτός την ευκαιρία του. Κάτι που πριν από δυο χρόνια, δεν το σκεφτόταν καν.

Όσο για τον Σιμόες έξω από το γήπεδο; Στις αρχές του Ιούνη του 2015, ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα μαζί με την κοπέλα του, την Κάτια. Πλέον οι δυο τους είναι παντρεμένοι και περιμένουν το παιδάκι τους.  Στην ερώτηση για τη ζωή στην Αθήνα, η απάντηση του Πορτογάλου είναι πάντα μονολεκτική. "Τέλεια". Όσο περνά ο καιρός, τόσο αισθάνεται και περισσότερο Έλληνας.

Εξάλλου όσο διαρκούσαν τα προκριματικά για το Παγκόσμιο κύπελλο, ευχόταν να πάρουν την πρόκριση και η Ελλάδα και η Πορτογάλια. Και το μόνο σίγουρο είναι πως ισχύει 100%, η δήλωση που είχε κάνει στο αεροδρόμιο, όταν ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα για την ΑΕΚ. "Είμαι σίγουρος πως πήρα την σωστή απόφαση".

*sport24.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.