Header Ads


Unlabelled Με οπλοστάσιο... πολέμου οι οπαδοί ΑΕΚ-Μίλαν στα Πευκάκια!

Με οπλοστάσιο... πολέμου οι οπαδοί ΑΕΚ-Μίλαν στα Πευκάκια!


Μαχαίρια... επιβίωσης, κοντάρια και ρόπαλα είχαν μεταξύ άλλων στην κατοχή τους οι χούλιγκαν της ΑΕΚ και της Μίλαν που προκάλεσαν τα επεισόδια στα Πευκάκια.


Σοκάρει η δικογραφία της αιματηρής σύρραξης ανάμεσα σε χούλιγκαν της ΑΕΚ και της Μίλαν, πριν τον μεταξύ τους αγώνα για το Γιουρόπα λιγκ. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για μαχαίρια μήκους 25 και 18 εκατοστών αντίστοιχα, με μήκος λάμας 10 εκατοστών, τα οποία εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, όπως αναφέρει το "thetoc.gr"!

Παράλληλα ανάμεσα στα ευρήματα ήταν τέσσερα κοντάρια-ρόπαλα και τρεις πυροσβεστήρες. Ολα αυτά παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη μέρα είχε γίνει σύσκεψη υπό την προεδρία του παρατηρητή του αγώνα, την συμμετοχή εκπροσώπων των ομάδων και της αστυνομίας, στην οποία τονίστηκε η επικινδυνότητα της μετακίνησης των Ιταλών οπαδών, χωρίς όμως να τηρηθεί τίποτα από αυτά που αποφασίστηκαν. Συγκεκριμένα είχε οριστεί σημείο συγκέντρωσης των Ιταλών οπαδών στο Καλιμάρμαρο Στάδιο κι από εκεί θα μετακινούνταν με λεωφορεία της ΕΘΕΛ, για να εξασφαλιστεί η αστυνομική συνοδεία ασφαλείας, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις, στις 17:30, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, περίπου 70 οπαδοί της Μίλαν, εκ των οποίων πολλοί «κατηγορίας RISK», αγνόησαν τις οδηγίες ασφαλείας για να αποφύγουν τη συνοδεία αστυνομικών και κατά ομάδες συγκεντρώθηκαν στον σταθμό της Ομόνοιας απ’ όπου επιβιβάστηκαν σε συρμό με κατεύθυνση το ΟΑΚΑ.

«Στις 17:55 και καθώς ο συρμός είχε σταματήσει στον σταθμό Πευκάκια, οπαδοί της ΑΕΚ που περίμεναν να επιβιβαστούν για να μεταβούν στο γήπεδο, αντελήφθησαν την παρουσία εντός του συρμού των οπαδών της Μίλαν και εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον τους με ρίψεις πετρών, ξύλων και χρήση πυροσβεστήρων, με αποτέλεσμα αυτοί να ανταποδώσουν. Στο σημείο προσήλθε η Α-….. διμοιρία της ΥΑΤ, η οποία αφού δέχθηκε εκατέρωθεν επίθεση, με ρίψεις καδρονιών, πετρών και χρήση πυροσβεστήρων, κατάφερε να απομακρύνει από τον σταθμό τους οπαδούς της ΑΕΚ καθώς και να περιορίσει τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας εντός των βαγονιών του συρμού. Στην κίνησή τους αυτή, οι οπαδοί της Μίλαν, εκδήλωσαν επίθεση εναντίον τους χρησιμοποιώντας δερμάτινες ζώνες, ξύλινα καδρόνια και κοντάρια που έφεραν μαζί τους, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός κάποιου αστυνομικού», σημειώνεται στη δικογραφία.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν έξι Ιταλοί οπαδοί, (5 άνδρες, μία γυναίκα) ηλικίας 30 ως 72 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός". Στο νοσοκομείο πήγαν αστυνομικοί της διμοιρίας που δεχόταν τις επιθέσεις, οι οποίοι αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα, ότι όλοι οι τραυματίες συμμετείχαν στην ομάδα επιθέσεων εναντίον τους. Οι συλληφθέντες αφού οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 15 Νοεμβρίου 2017.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.