Header Ads


Δεν έχει νικήσει ποτέ την ΑΕΚ ο Λουτσέσκου

Δεν έχει νικήσει ποτέ την ΑΕΚ ο Λουτσέσκου


Την πρώτη του νίκη επί της ΑΕΚ θα αναζητήσει σήμερα στο τερέν του Ολυμπιακού Σταδίου ο Ράζβαν Λουτσέσκου. 


Την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας και να βρεθεί μόνος πρώτος έχει ο ΠΑΟΚ αν φύγει νικητής από την αποψινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ωστόσο, ο «δικέφαλος του Βορρά» πέρα από τις δυσκολίες που κρύβει πάντα ένα ντέρμπι πρέπει να διαχειριστεί και την αρνητική παράδοση που έχει δημιουργήσει κόντρα στην Ένωση.

Σε σύνολο 62 αγώνων οι Θεσσαλονικείς έχουν πετύχει μόλις 7 νίκες, 10 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα ενώ 45 βρήκαν νικήτρια την ΑΕΚ.

Σε επίπεδο παραδόσεων μάλιστα αυτή δεν είναι η μόνη αρνητική, καθώς δυσκολίες κόντρα στην ΑΕΚ δείχνει να αντιμετωπίζει και ο τεχνικός της ομάδας, Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος προπονητής κατά τη θητεία του στην Ξάνθη αντιμετώπισε συνολικά πέντε φορές την Ένωση έχοντας 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Η πρώτη ήταν τη σεζόν 15/16 όπου η ΑΕΚ επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 0-0 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Στη ρεβάνς του δεύτερου γύρου η Ένωση επικράτησε 2-1. Ενδιάμεσα οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν και για τον θεσμό του Κυπέλλου στο γήπεδο των Πηγαδίων, όπου οι κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 0-1.

Την επόμενη σεζόν (16/17), για την 1η αγωνιστική της Superleague ΑΕΚ επικράτησε εύκολα των Ακριτών με 4-1 με τον Αλμέιδα να σκοράρει δύο φορές, ενώ στο δεύτερο γύρο στην έδρα της Ξάνθης οι δύο αντίπαλοι αναδείχθηκαν για δεύτερη φορά ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0).

*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.