Header Ads


Πάρτε το χαμπάρι, η AEKara είναι εδώ - Κράτησε τη Μίλαν και βλέπει πρόκριση

Πάρτε το χαμπάρι, η AEKara είναι εδώ - Κράτησε τη Μίλαν και βλέπει πρόκριση


Με το σκορ του Μιλάνου έληξε στην Αθήνα το ΑΕΚ-Μίλαν. Η Ένωση όμως θα μπορούσε να είχε πανηγυρίσει αυτό το παιχνίδι και δικαίως φωνάζει για μία φάση που ανακόπηκε ποδοσφαιριστής της οφσάιντ, ενώ έβγαινε μόνος με τον τερματοφύλακα.




Η ΑΕΚ στάθηκε πολύ καλά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και έπαιξε συνετά. Αρχικά κατάφερε να κρατήσει τους Ιταλούς μακριά από την εστία του Ανέστη, ο οποίος επενέβη μόνο για να μαζέψει τη μπάλα σε σέντρες. Οι παίκτες του Χμένεθ κυκλοφόρησαν στη συνέχεια ωραία τη μπάλα και προσπάθησαν να αναπτυχθούν κυρίως από την αριστερή πτέρυγα, απ' όπου εφορμούσαν ο Λόπες με τον Χριστοδουλόπουλο.

Επιθετικά η ΑΕΚ άρχισε να ζεσταίνεται μετά το 10ο λεπτό. Στο 13' το σουτ του Γκάλο έφυγε για λίγο άουτ, ενώ στο 14' Αραούχο και Λόπες συνδυάστηκαν άψογα σε αντεπίθεση με τον Πορτογάλο να σουτάρει πάνω στον Ντοναρούμα, ο οποίος δεν έκανε κάποια επέμβαση αλλά σίγουρα πρέπει να αγχώθηκε αρκετά στο δυνατό λάκτισμα του Βραζιλιάνου δεξιού μπακ, εκτός περιοχής, λίγο πριν το ημίχρονο, αφού η μπάλα έγλειψε τη συμβολή των δοκών.

Το δεύτερο μέρος είχε καλύτερο ρυθμό, περισσότερες φάσεις, άρα και ενδιαφέρον. Ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά και έχασε δύο ευκαιρίες, με την κεφαλιά του Μπακασέτα (46') και το εκτός περιοχής σουτ του Σιμόες (49'), το οποίο μπλόκαρε ο Ντοναρούμα. Η Ένωση έδειξε διάθεση να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, όποτε όμως βγήκε στο... ξέφωτο, το αμυντικό τρανζίσιον των «ροσονέρι» λειτούργησε ταχύτατα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έμειναν παθητικοί. Οι Ιταλοί είχαν ανεβεί πολύ με την είσοδο του Σούσο που άνοιγε διαδρόμους στην άμυνα της ΑΕΚ και έκανε τη Μίλαν πιο επικίνδυνη. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 56' με τον Ανέστη να μπλοκάρει την προβολή του Τσαλχάνογλου, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Μοντολίβο σταμάτησε στο δοκάρι.

Η ΑΕΚ ανέβηκε στη συνέχεια έχοντας σπρώξιμο από τον παλμό του κόσμου. Συν τοις άλλοις, η είσοδος του Λιβάγια λειτούργησε ευεργετικά.Στο 62' ο Κροάτης βγήκε ολομόναχος με τον Ντοναρούμα, αλλά κόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, ενώ στο 69' το σουτ του Γκάλο μάζεψε με υπερένταση ο πορτιέρε της Μίλαν. Στα τελευταία είκοσι λεπτά το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο συναρπαστικό, οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν κυρίως με σουτ, δυστυχώς όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της νίκης, παρότι την άξιζαν.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν ο ποδοσφαιριστής που έκανε επιθετικότερη την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κροάτης ήταν εξαιρετικός και αν είχε τη δικαιοσύνη με το μέρος του θα γνώριζε την αποθέωση μετά το παιχνίδι...

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε το σύστημα που εφαρμόζει κατά κόρον στα μεγάλα παιχνίδια, δηλαδή, το 3-5-2. Ο Ανέστης υπερασπίστηκε τα γκολπόστ, έχοντας μπροστά του Βράνιες, Τσόσιτς και Μπακάκη που αποτέλεσαν την τριάδα των κεντρικών αμυντικών. Ο Γκάλο κάλυψε όλη την πτέρυγα από δεξιά και ο Λόπες στα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν ο Σιμόες με τον Γιόχανσον. Αντι-Μάνταλος ήταν ο Μπακασέτας, ο Αραούχο αγωνίστηκε στην κορυφή και περιφερειακός επιθετικός έπαιξε ο Χριστοδουλόπουλος.

Στο δεύτερο μέρος μπήκε ο Λιβάγια και βοήθησε στο να ανοιχτούν διάδρομοι στην άμυνα της Μίλαν. Με την έλευση του Γαλανόπουλου η ΑΕΚ κράτησε το κέντρο της και αύξησε την πίεσή της. Ο Γιακουμάκης δεν κατάφερε να διακριθεί τα λεπτά που έπαιξε.

Με το ίδιο σύστημα αγωνίστηκε και η Μίλαν, με τον Βιτσέντζο Μοντέλα να παρατάσσει τον Ντοναρούμα στην εστία, τριάδα στόπερ τους Μουζάκιο, Μπονούτσι και Ρομανιόλι και τους Μοντολίβο-Λοκατέλι στον άξονα. Φουλ μπακ έπαιξαν ο Μπορίνι (δεξιά) με τον Ροντρίγκεζ (αριστερά). Ο Τσαλχάνογλου ανέλαβε οργανωτικό ρόλο, τροφοδοτώντας τους Κρουτόνε και Αντρέ Σίλβα στην επίθεση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Σούσο έκανε τη Μίλαν απειλητικότερη. Οι αλλαγές του Κεσί και του Κάλινιτς όμως δεν βοήθησαν ιδιαίτερα τους «ροσονέρι».

ΑΕΚ: Ανέστης - Τσόσιτς, Βράνιες, Μπακάκης - Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες, Λόπες, Μπακασέτας (67' Γαλανόπουλος) – Αραούχο (79' Γιακουμάκης), Χριστοδουλόπουλος (60' Λιβάγια).

Μίλαν: Ντοναρούμα - Μουσάκιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι - Μπορίνι, Ροντρίγκες, Μοντολίβο, Λοκατέλι (67' Κεσί), Τσαλχάνογλου – Κουτρόνε (46' Σούσο), Αντρέ Σίλβα.

Η ΦΑΣΗ Η παράλληλη μπαλιά του Λόπες στο 60' ήταν όλα τα λεφτά. Δυστυχώς δεν βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, έγκαιρα, κάποιος συμπαίκτης του. Ήταν σίγουρο γκολ...

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Ντε Σόουζα είχε θέματα στον πειθαρχικό έλεγχο. Ο Πορτογάλος έβγαλε με φειδώ κάρτες από το τσεπάκι του, παρότι οι Ιταλοί βαρούσαν στο ψαχνό. Ο δε πρώτος βοηθός Μεσκίτα έκοψε λανθασμένα ως οφσάιντ τον Λιβάγια στο 62'.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Ο Χιμένεθ πήγε πολύ καλά το παιχνίδι τόσο στο στήσιμό του όσο και στη διαχείρισή του. Οι αλλαγές ήταν ορθολογικές και βοήθησαν την ΑΕΚ, η οποία ήταν επιθετική, αλλά και σοβαρή στα μετόπισθεν. Η Ένωση δεν ξανοίχτηκε και δεν έδωσε χώρο στους Ιταλούς να κάνουν παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να πατήσουν περιοχή στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο δε, μετά το δοκάρι που είχαν, μόνο με μακρινά σουτ κατάφεραν να απειλήσουν τον Ανέστη.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Οι Ενωσίτες περίμεναν μία νίκη όπως αυτή του 2006 με το φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ. Δυστυχώς τέτοιες βραδιές δεν επαναλαμβάνονται τόσο εύκολα. Τουλάχιστον θα έχουν να θυμούνται, ότι η ομάδα του κοίταξε στα ίσια τους Μιλανέζους.Το 0-0 αδικεί τους παίκτες του Χιμένεθ βάσει της εικόνας τους.

sportdog
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.