Header Ads


Unlabelled Κι όμως, μόνο η ΑΕΚ θυμίζει στην Ευρώπη πως υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο

Κι όμως, μόνο η ΑΕΚ θυμίζει στην Ευρώπη πως υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο


Ο Τάσος Τσατάλης γράφει στο sportfm.gr για το εκπληκτικό φετινό επίτευγμα της ΑΕΚ στην Ευρώπη, που αποτελεί ήδη κεκτημένο και δίνει απαντήσεις σε πολλούς για πολλά 


***Η ΑΕΚ συνεχίζει την προσπάθεια για την ελληνική βαθμολογία στην Ευρώπη, αλλά μόνη της δεν μπορεί. Είναι πολύ δύσκολο. Αλλά τουλάχιστον κάνει το καλύτερο που μπορεί.

***Εδώ και πέντε συνεχόμενα ματς δίνει αβέρτα βαθμούς, ανεξαρτήτως αντιπάλου και βαθμού δυσκολίας.

***Η ΑΕΚ «του κάβουρα», με «ψώνια από το καλάθι», που «ό,τι πληρώνει παίρνει».

***Η ΑΕΚ των πέντε γεμάτων χρόνων μακριά από εμφανίσεις στην Ευρώπη, μέχρι το καλοκαίρι του 2016.

***Η ΑΕΚ που πριν τέσσερα χρόνια προβληματιζόταν από το 0-0 με τον Α.Ο Περιστερίου στο «Ελ Πάσο», για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

***Και που πριν τρία χρόνια τέτοιο καιρό «μάτωνε» για να ξεκινήσει με δραματικές νίκες στην Football League, απέναντι στο Αίγιο, στον Απόλλωνα, τον Αχαρναϊκό και τα Χανιά…

***Αυτή η ΑΕΚ, το τελευταίο δίμηνο έχει πετάξει έξω από την Ευρώπη την Μπριζ του τετραπλάσιου μπάτζετ, έχει νικήσει μέσα στην έδρα της πρωταθλήτριας Κροατίας, έχει… απογοητεύσει λόγω μιας ισοπαλίας στο ΟΑΚΑ με την Αούστρια και τώρα χτύπησε στα ίσια και πήρε αποτέλεσμα, στην έδρα μιας από τις τρεις τέσσερις πιο «βαριές» φανέλες στον κόσμο.

***Η οποία ξόδεψε 200 εκατομμύρια το καλοκαίρι για να ενισχυθεί.

***Δηλαδή … τρεις «Αγιά Σοφιές» και βάλε.

***Είναι βέβαια η ίδια ΑΕΚ που απογοήτευσε σε Γιάννινα και Τρίπολη, δεν κατάφερε να κερδίσει στην Ξάνθη, δυσκολεύτηκε σε ουδέτερο με την Λαμία.

***Φαίνεται παράλογο, αλλά δεν είναι.

***Η ΑΕΚ έχει κάποια ζητήματα με τα χαρακτηριστικά ορισμένων παικτών σε συγκεκριμένες θέσεις, ειδικά στο κέντρο, που δεν την βοηθάνε στο «ξεκλείδωμα» αντιπάλων …που μαζεύονται. Είχε και κάποια ζητήματα στην διαχείριση κάποιων ματς. Όταν τα λύσει κι αυτά, θα έρθει και η ισορροπία.

***Κάποια μπορεί να τα λύσει άμεσα, κάποια ίσως τον Γενάρη. Αλλά έχει βάση για σπουδαία πράγματα.

***Επανέρχομαι όμως σε αυτό με το οποίο ξεκίνησα.

***Η ΑΕΚ του χτισίματος από την αρχή από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

***Η ΑΕΚ που δεν έχει την προηγούμενη τετραετία το παραμικρό σχεδόν έσοδο από την Ευρώπη.

***Η ΑΕΚ που δεν έχει μέχρι φέτος ούτε καν έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο ανάλογα της εμπορικότητας της!

***Η ΑΕΚ που κατηγορείται πως … δεν αγαπά τις επενδύσεις.

***Η ΑΕΚ που δεν έχει και τόση έφεση στις σύγχρονες ποδοσφαιρικές «μπίζνες», δεν συνεργάζεται με μεγάλα γραφεία μάνατζερ, χαρακτηρίζεται ως οπισθοδρομική σε αυτόν τον τομέα…

***Αυτή λοιπόν η ΑΕΚ τρία χρόνια μετά τα τρελά πανηγύρια στην Ριζούπολη για την μεγάλη ανατροπή με τον Αχαρναϊκό, είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που δίνει βαθμούς στο ποδόσφαιρο της χώρας μας, ακόμη και με αντίπαλο την Μίλαν στο «Σαν Σίρο».

***Δεν είναι ο Ολυμπιακός των ιλιγγιωδών εσόδων εδώ και 20 χρόνια, αλλά και των τελευταίων έξι ειδικότερα, από Τσάμπιονς Λιγκ και πωλήσεις παικτών σε εξωπραγματικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο επίπεδο.

***O Ολυμπιακός του δικού του σύγχρονου γηπέδου. Του δικού του σύγχρονου προπονητηρίου, πολύ πριν η ΑΕΚ αποκτήσει καν τα βασικά στο δικό της στα Σπάτα, που ακόμη τώρα είναι σε διαδικασία να τα αποκτήσει.

***Δεν είναι ο ΠΑΟΚ, που οι ίδιοι οι ΑΕΚτζήδες πολλές φορές φέρνουν σαν παράδειγμα μεγάλων επενδύσεων, με επίσης δικό του γήπεδο.

***Φυσικά δεν είναι ο Παναθηναϊκός που βρίσκεται πλέον στην δική του δίνη…

***Όχι… Είναι μόνο η ΑΕΚ, που την αμφισβητούν οι ίδιοι οι οπαδοί της, σε σημείο να κάνουν ακόμη και κριτική σε πτυχές της εμφάνισης της στο «Σαν Σίρο»!

***Είναι μόνο αυτή η ΑΕΚ και είναι μόνη της. Μόνη της στα τέλη του 2017, να αποτελεί σημείο αναφοράς για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και σε επίπεδο συλλόγων φυσικά. Γιατί ευτυχώς υπάρχει η καλή πορεία της Εθνικής.

***Η Εθνική και η ΑΕΚ...

*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.