Header Ads


Unlabelled Οι λόγοι του διαζυγίου με Μαϊστόροβιτς και ο «Λύμπε»

Οι λόγοι του διαζυγίου με Μαϊστόροβιτς και ο «Λύμπε»


Τι οδηγεί τον Δημήτρη Μελισσανίδη στην απόφαση να μη συνεχίσει στην ΑΕΚ ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και τι θα περιμένει από τον Νίκο Λυμπερόπουλο, αν επιστρέψει στην ομάδα.


Τα σουηδικά Μέσα -και πιο συγκεκριμένα η επίσημη ιστοσελίδα του καναλιού με το οποίο είχε στο παρελθόν συνεργασία ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς- έφεραν στο προσκήνιο το βράδυ του Σαββάτου ένα διαζύγιο που επρόκειτο να ανακοινωθεί μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες. Επί της ουσίας η ΑΕΚ και ο «Majstro» είχαν καταλήξει στην απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι τους και απέμενε να επιλεγεί το timing για να το γνωστοποιήσουν.

Η Ένωση βρίσκεται για δεύτερο διαδοχικό καλοκαίρι να αλλάζει τεχνικό διευθυντή, όμως η αποχώρηση του Μαϊστόροβιτς δεν έχει να κάνει σε τίποτα με αυτή του Μιλοβάνοβιτς. Οι συνθήκες, οι λόγοι και ο τρόπος διαφέρουν πλήρως. Στην προκειμένη περίπτωση, όλα δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα διαζύγιο με πολύ λιγότερες πικρίες και φυσικά χωρίς την... οργή που είχαν προκαλέσει στη διοίκηση κάποιες κινήσεις του «Μίλο» λίγο πριν το τέλος.

Πρόκειται για μια εξέλιξη στην οποία φτάσαμε σταδιακά, για μικρά πράγματα που συνδυάζονται με τη «μεγάλη εικόνα». Ακόμη και από πολύ απλά, όπως για παράδειγμα ότι σε αυτό το διάστημα που για πρώτη φορά επί εποχής Μελισσανίδη ο τεχνικός διευθυντής δεν μιλούσε ελληνικά, το αφεντικό της ΑΕΚ βίωσε το πώς είναι να μην μπορεί να έχει τόσο άμεση επαφή μαζί του, ή ότι ο Ντάνιελ πέρασε περίπου ένα χρόνο βλέποντας την οικογένειά του σπάνια, καθώς η σύζυγος και τα παιδιά του εξακολουθούσαν να ζουν στην Σουηδία για πρακτικούς λόγους.

Φυσικά, δεν είναι αυτά ο βασικός λόγος της απόφασης να μη συνεχίσουν μαζί οι δύο πλευρές. Ούτε φαίνεται ότι χρειάζεται να ψάξει κανείς για αυτόν πίσω από τον φετινό μεταγραφικό σχεδιασμό. Για δύο λόγους. Ο πρώτος αφορά το γεγονός ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες η διοίκηση είναι ικανοποιημένη από τις επιλογές που έγιναν και τους χειρισμούς που αφορούσαν τη διαμόρφωση του ρόστερ συνολικά (αποχωρήσεις, μεταγραφές). Σίγουρα υπήρξαν και θέματα όπως του Γιόχανσον, που δεν είχε την επιθυμητή εξέλιξη (τουλάχιστον μέχρι τώρα), όμως πάντα θα υπάρξουν και τέτοια.

Ο δεύτερος, έχει να κάνει με το ότι ο σχεδιασμός της ομάδας δεν ήταν... one man show. Από το περασμένο καλοκαίρι έχει δημιουργηθεί εντός της ΑΕΚ ένα ολόκληρο τιμ που χειρίζεται αυτό το κομμάτι, με ανθρώπους του Μελισσανίδη, με στελέχη στο τμήμα σκάουτινγκ, με πρόσωπα που ο καθένας έχει τον ρόλο του και όλοι μαζί απέκτησαν μια χημεία, άφησαν στην τις... προσωπικές ατζέντες, λειτούργησαν σωστά και επέτρεψαν στο κλαμπ να δείξει φέτος μια πολύ σοβαρή εικόνα σε αυτόν τον τομέα (σε αντίθεση με πέρσι), επιδεικνύοντας και αποτελεσματικότητα (που είναι και το ζητούμενο).

Συνεπώς, αν τα πράγματα είχαν πάει άσχημα στον κομμάτι του σχεδιασμού δεν θα ήταν ευθύνη μόνο του Μαϊστόροβιτς, όπως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πιστωθεί μόνο σε εκείνον το θετικό πρόσημο που είχε συνολικά φέτος η ΑΕΚ στην τελική διαμόρφωση του ρόστερ της. Μάλιστα, όποιος και αν είναι ο αντικαταστάτης του Σουηδού, θα έχει ως... προίκα και σημαντική βοήθεια το γεγονός ότι υπάρχει ήδη το συγκεκριμένο τιμ για να «κουμπώσει» σε αυτό.

Επιστρέφοντας στην αναζήτηση του λόγου που οδηγεί την ΑΕΚ σε διαζύγιο με τον Μαϊστόροβιτς, λοιπόν, μάλλον είναι αρκετό να παρατηρήσει κανείς τον Μελισσανίδη τον τελευταίο μήνα, ο οποίος ήταν πολύ κρίσιμος για την ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Στα μεταγραφικά είχε τον γνωστό του ρόλο, αυτόν της τελικής έγκρισης. Εκεί που ένιωσε την ανάγκη ή καλύτερα διαπίστωσε την αναγκαιότητα να πάρει άλλο ρόλο ήταν το αγωνιστικό κομμάτι.

Το πόσο κοντά (με σταθερή φυσική παρουσία), ήταν στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό από την ΤΣΣΚΑ, διαπιστώνοντας προφανώς την ύπαρξη ενός διοικητικού κενού στα Σπάτα. Θυμίζουμε ότι ο «Τίγρης» αποφάσισε να επιστρέψει αιφνιδίως στην Αθήνα ανήμερα το δεκαπενταύγουστου για να πάει στην προπόνηση, ταξίδεψε πρώτος στο Βέλγιο για το παιχνίδι με τη Μπριζ και ήταν συνεχώς... πάνω από το ποδοσφαιρικό τμήμα όλες εκείνες τις μέρες.

Όλα δείχνουν ότι καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως η σύνδεση της διοίκησης -σε κορυφαίο επίπεδο- με την ίδια την ομάδα δεν είναι αυτή που θα ήθελε, έφτασε στην απόφαση ότι χρειάζεται να προσθέσει κάτι εκεί. Ίσως έναν άνθρωπο απόλυτης εμπιστοσύνης και άριστης επαφής με τον ίδιο, που θα είναι ο «αντ' αυτού» στα Σπάτα. Ίσως σε ένα γενικότερο πλαίσιο έναν τεχνικό διευθυντή που θα έχει περισσότερες αρμοδιότητες στο κομμάτι της καθημερινότητας του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Το πρόσωπο που δεδομένα υπάρχει στο μυαλό του Δημήτρη Μελισσανίδη τις τελευταίες ημέρες είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Η σχέση των δύο ανδρών δεν διαταράχθηκε ποτέ παρά την αποχώρηση του «Λύμπε» από την ΑΕΚ. Η επαφή του με το αφεντικό της ομάδας διατηρήθηκε και σε κάποιες περιπτώσεις είχε ζητηθεί και η βοήθειά του.

Ο παλαίμαχος άσος της Ένωσης είναι ενήμερος για τις σκέψεις επιστροφής που κάνει για εκείνον ο «Τίγρης». Έχουν μιλήσει και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα μιλήσουν ξανά, προκειμένου να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις σε αυτή την υπόθεση.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.