Header Ads


Unlabelled Ό,τι πετύχει η ΑΕΚ θα έχει την σφραγίδα της «αγίας» τετράδας

Ό,τι πετύχει η ΑΕΚ θα έχει την σφραγίδα της «αγίας» τετράδας


Για κάθε ομάδα που διαθέτει υψηλούς στόχους είναι ευτύχημα να διαθέτει μια τετράδα με Λιβάγια – Αραούχο – Μάνταλο – Λάζαρο. Η φετινή ΑΕΚ έχει τη δική τους υπογραφή.


Ακόμη δεν έχει φύγει η ένταση από άλλον ένα μεγάλο αγώνα της ΑΕΚ και έφτασε η Κυριακή. Πάνω από όλα είναι τόσο συναρπαστικό να βλέπεις φέτος την ΑΕΚ.

Σε ότι αφορά το χθεσινό παιχνίδι σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα αν το δεις μόνο του δεν είναι καλό. Η μεγάλη ευκαιρία να αγκαλιάσει η ΑΕΚ την πρόκριση χάθηκε. Όταν όμως ακούς ένα γήπεδο να φωνάζει και να χειροκροτεί στο τέλος την ομάδα καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως τα δείχνουν οι αριθμοί.

Το 6-6-0-0 στην βαθμολογία του ομίλου δεν έγινε όμως η ΑΕΚ παραμένει το πρώτο φαβορί για πρόκριση. Επειδή έκανε το διπλό στην Κροατία και επειδή χθες παρά την αστοχία και την φοβερή εμφάνιση του Αυστριακού τερματοφύλακα κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει. Πάλι είναι όλα στο χέρι της ομάδας. Η Ριέκα θα έρθει στην Αθήνα και την τελευταία αγωνιστική υπάρχει η Βιέννη εκεί που η ΑΕΚ θα ξέρει τι θέλει, αν θέλει κάτι, και δεν έχει ήδη προκριθεί.

Και σίγουρα στα δύο αυτά παιχνίδια που θα ακολουθήσουν τα δύο με την Μίλαν η ΑΕΚ θα έχει πολλές περισσότερες λύσεις και δεν θα αναγκαστεί να παίξει με σύνθεση ανάγκης στο κέντρο και την άμυνα.

Ήταν όπως και να το κάνεις μια φοβερή ευρωπαϊκή βραδιά όπου χωρίς να αδικήσω τον Βράνιες και τον Γιόχανσον που έπαιζαν και για τους διπλανούς τους και ήταν σκυλιά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, η τετράδα μπροστά ήταν πάλι όλα τα λεφτά όπως και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Μπορεί ο Λάζαρος να ήταν λίγο πιο κουρασμένος, ο Αραούχο να μην έβαλε γκολ κι ο Λιβάγια να μην έκανε… χατ τρικ, όμως είδαμε μπαλάρα. Με τα πλάγια μπακ να μην βοηθάνε όσο είχαμε συνηθίσει στο επιθετικό κομμάτι μοιάζει εξωπραγματικό το νούμερο των τελικών προσπαθειών και κυρίως των μεγάλων ευκαιριών που δεν έγιναν γκολ κυρίως λόγω του μικρού που έκανε το παιχνίδι της ζωής του κάτω από τα δοκάρια της Αούστρια αλλά και της αστοχίας.

Ακόμη κι έτσι η ΑΕΚ θα έπαιρνε σίγουρα το ματς αν δεν την χτύπαγε η ατυχία με τον Τσόσιτς που όποιος αμφέβαλε έστω και λίγο για το πόσο πολύτιμος είναι για την ομάδα, το κατάλαβε χθες με την απουσία του. Και παρεμπιπτόντως θα είναι μεγάλη απουσία και στην Τρίπολη.

Ο Αραούχο κι ο Λιβάγια ξεκίνησαν πρώτη φορά μαζί και όλοι κατάλαβαν πως εκτός από περιπτώσεις… ανωτέρας βίας η εντεκάδα θα ξεκινάει από αυτούς τους δύο, μαζί βέβαια με τον Μάνταλο, που είναι το εξάρτημα που ενώνει τα πάντα μέσα στην ομάδα και βέβαια τον Λάζαρο στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Όλα τα παιδιά δίνουν τα πάντα αλλά προσθέτουν ποιότητα ο καθένας στην θέση του όμως αυτή είναι η τετράδα της διαφοράς. Και είναι ευτύχημα για μια ομάδα με τόσο υψηλούς στόχους όπως η ΑΕΚ να μην έχει ένα - δύο αλλά τουλάχιστον τέσσερις παίκτες που κάνουν την διαφορά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Αυτή η τετράδα είναι που θα οδηγήσει την ομάδα φέτος στους στόχους της. Το αν θα τα καταφέρει είναι νωρίς να το πούμε όμως σίγουρα ότι πετύχει η ΑΕΚ θα έχει την δική τους σφραγίδα.

Όπως την δική τους σφραγίδα θα έχει και το όμορφο ποιοτικό ποδόσφαιρο που βλέπουμε όταν όλοι αυτοί παίζουν μαζί. Τα δύο πρώτα γκολ του Λιβάγια τα χάρηκα πολύ αλλά δεν έγινε και κάτι τρομερό. Γκολ της ομάδας είναι κι αυτά όπως και τα άλλα που είχαν την σφραγίδα του Κροάτη παικταρά κι ας γράφτηκε άλλος στους πίνακες των σκόρερ. Η όμορφη ΑΕΚ συνεχίζει…

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.