Header Ads


Βαρούχας: «Δεν ήταν οφσάιντ το γκολ του Λιβάγια»!

Βαρούχας: «Δεν ήταν οφσάιντ το γκολ του Λιβάγια»!


Ο γνωστός καθηγητής διαιτησίας υποστηρίζει ότι το γκολ του Κροάτη κόντρα στην Αούστρια μέτρησε σωστά!


Η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 2-2 την Αούστρια Βιέννης με γκολ του Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος ήταν σε αντικανονική θέση όταν του έγινε η ασίστ από τον Αραούχο.

Εντούτοις, ο Παναγιώτης Βαρούχας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM και ανέτρεψε τα δεδομένα υποστηρίζοντας ότι το γκολ ορθώς μέτρησε!

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρούχας δικαιολόγησε την απόψή με το εξής επιχείρημα:

«Το γκολ είναι κανονικό. Το έχουμε ξαναπεί. Όταν έχουμε κακό παίξιμο, το γκολ μετράει. Την ώρα, λοιπόν, που ο Αραούχο κάνει την μπαλιά, ένας παίκτης της Αούστρια, ο Χολτζχάουζερ, με το αριστερό πόδι, κάνει τάκλιν. Απόδειξη ότι η μπάλα δεν μπορεί να περάσει χαμηλά στο έδαφος, γιατί ο παίκτης αυτός έχει το πόδι του παράλληλα με το χορτάρι. Άρα, η μπάλα περνάει από πάνω. Υπάρχει επαφή.

Ο διαιτητής είναι από πίσω, στα τέσσερα μέτρα, ο άλλος, ο πρόσθετος, έχει μπει κατά ένα μέτρο μέσα στο γήπεδο. Βλέπουν ότι υπάρχει κακό παίξιμο, ακουμπάει την μπάλα με το αριστερό πόδι και για αυτό το γκολ μέτρησε κανονικά. Τρία ζευγάρια μάτια είδαν τη φάση. Ο βοηθός μπορεί να είναι μακριά, αλλά ο πρόσθετος και ο διαιτητής είδαν την επαφή. Το πόδι είναι οριζοντιωμένο στο έδαφος και η μπάλα αναπηδά, μετά την μπαλιά του Αραούχο.

Ξαναλέω, για ό,τι μαρκάρισμα γίνεται προς την μπάλα από τον αμυντικό και η μπάλα πάει στον εκτεθειμένο επιθετικό, δεν υπάρχει οφσάιντ. Αυτός είναι η σημασία του κακού παιξίματος. Οφσάιντ είναι μόνο όταν έχουμε καραμπόλα, εξοστρακισμό της μπάλας! Αν δεν κάνει καμία κίνηση ο αμυντικός, για να παίξει την μπάλα, τότε υπάρχει οφσάιντ. Εδώ ο αμυντικός της Αούστρια κάνει κίνηση και εφόσον βρίσκει την μπάλα, είναι κακό παίξιμο και δεν υπάρχει οφσάιντ»

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.