Header Ads


Unlabelled Τι είπε ο Χιμένεθ για το... σημείο εξυπνάδας του Ολυμπιακού;

Τι είπε ο Χιμένεθ για το... σημείο εξυπνάδας του Ολυμπιακού;


Ως ευκαιρία για την ΑΕΚ να αποδείξει, ότι οι τίτλοι κερδίζονται λόγω ρόστερ και όχι εξαιτίας της ενδεκάδας χαρακτήρισε τον αγώνα στην Τρίπολη ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος έκανε αναφορά στο ντέρμπι.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ στη Nova:

Για το παιχνίδι με την Αούστρια Βιέννης: «Για εμάς ήταν μια μεγάλη νύχτα, δεν μπόρεσα να καταλάβω πως δεν πήραμε τη νίκη παρά τις τόσες ευκαιρίες. Στο πρώτο μέρος τρέξαμε πολύ γιατί δεν ξέραμε πώς να κρατήσουμε την μπάλα αλλά παρ’ όλα αυτά ο αντίπαλος δεν έδειξε επικίνδυνος παρά μόνο μετά τον τραυματισμό του Τσόσιτς. Άλλη μία φορά, στις αρχές του δευτέρου μέρους δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ από μία κακή τοποθέτηση και η αλήθεια είναι ότι μετά το δεύτερο γκολ είχαμε πολλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε νωρίτερα. Μας έλειψε όμως το γκολ. Αυτό που με βγάζει απ’ τα ρούχα μου είναι ο τρόπος που ο αντίπαλος τερματοφύλακας και ο αντίπαλος αρχηγός καθυστέρησαν πολύ και εμείς θα έπρεπε να το εκμεταλλευτούμε αυτό για να κερδίσουμε. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου γιατί στο πρώτο μέρος τρέξανε πολύ και με κακό τρόπο και λόγω των παικτών μπορέσαμε και κάναμε ένα πολύ καλό ματς. Δεν παραδοθήκαμε ποτέ, θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει τη νίκη αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για το αν ένιωσε την ισοπαλία σαν ήττα: «Ναι είναι σωστό αυτό. Για εμένα η ισοπαλία δεν ήταν μία νίκη. Έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε στην επόμενη φάση και με αυτό το αποτέλεσμα έχει γίνει λίγο πιο περίπλοκο. Ας είμαστε ρεαλιστές, δεν είναι εύκολο, ίσως είμαστε η ομάδα με τον μικρότερο προϋπολογισμό απ’ τις υπόλοιπες του ομίλου. Έχουμε μεγάλη ιστορία, μεγάλη καρδιά, δουλεύουμε πολύ και μπορούμε να ονειρευόμαστε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Αυτό έχει ένα υψηλό τίμημα, οι παίκτες πρέπει να είναι στο 100% και αυτό είναι σκληρό και επικίνδυνο».

Για το γιατί επέλεξε τον Αϊντάρεβιτς και όχι τον Γαλανόπουλο και αν θα κάνει rotation: «Θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές γιατί είναι άνθρωποι και κουράζονται. Φυσικά και θα περιμένουμε μέχρι αύριο για να δούμε πως θα κατεβεί η ομάδα, υπάρχουν θέματα μέσα στην ομάδα και δεν μπορώ να πω γιατί έπαιξε ο ένας ή ο άλλος. Από σεβασμό προς τον κόσμο σκέφτομαι πάντα το καλύτερο για την ομάδα, αξιολογώ πολλά, ο Γαλανόπουλος προέρχεται από πνευμονία. Ο παίκτης είναι πάντα καλά για τον κόσμο, σίγουρα επειδή πήρε πολύ δυνατή αντιβίωση, έκανε προπόνηση, θα μπορούσε να παίξει αλλά πρώτα αξιολογώ τους παίκτες μου πρώτα ως ανθρώπους και μετά ως παίκτες. Λέω το τυπικό, πάντα προσπαθώ να χρησιμοποιώ τους έντεκα καλύτερους αλλά μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχει ένας προπονητής και αυτό το σέβομαι».

Για το αν προβληματίζεται από τα γκολ που δέχεται η ομάδα: «Ναι το σκέφτομαι. Όλα έχουν έναν κίνδυνο, όταν έχεις παίκτες όπως ο Πέτρος, ο Λιβάια, ο Λάζαρος, ο Αραούχο που σκέφτονται πώς να παίξουν μπροστά, δημιουργούμε ευκαιρίες αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε πώς να κλείνουμε και τους χώρους στον αντίπαλο. Θα πρέπει να κάνουμε πιο γρήγορο το τρανζίσιον από την επίθεση στην άμυνα πιο γρήγορο αλλά τα γκολ που δεχτήκαμε οφείλονται σε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Πιο πολύ από δικά μας λάθη παρά από επιτυχία του αντιπάλου. Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού προήλθε από ένα γρήγορο πλάγιο άουτ και ο Μάριν με πολύ ικανότητα σκόραρε. Ήταν ένα σημείο εξυπνάδας και εμείς έπρεπε να αμυνθούμε. Στο δεύτερο γκολ υπήρξε έλλειψη συνεννόησης. Το πρώτο γκολ της Αούστρια έπαιξαν στην πλάτη του Μπακάκη και το δεύτερο γκολ επειδή δώσαμε αποστάσεις στον αντίπαλο. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα λάθη στο ποδόσφαιρο δεν θα υπήρχαν και τόσα γκολ. Αυτά μπορούν να διορθωθούν γιατί οφείλονται σε έλλειψη συγκέντρωσης και προσοχής».

Για τον αγώνα της Κυριακής στην Τρίπολη: «Αυτό με απασχολεί, η κούραση από την προετοιμασία. Ξεκινήσαμε με κάποιους παίκτες τραυματίες και από τη στιγμή που είναι καλά έπρεπε να παίξουν σε πολλά διαδοχικά παιχνίδια η κούραση συσσωρεύεται. Είναι ένα καλό σημείο να δείξουμε γιατί οι μεγάλες ομάδες κερδίζουν τίτλους όχι γιατί έχουν καλή ενδεκάδα αλλά γιατί έχουν καλό ρόστερ και κάποιοι παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής να δείξουν γιατί είναι σε μια μεγάλη ομάδα».

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.