Header Ads


Unlabelled Το ξεβράκωμα των «επενδύσεων» και της... τσιγκουνιάς!

Το ξεβράκωμα των «επενδύσεων» και της... τσιγκουνιάς!


Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τον θρίαμβο της ΑΕΚ στη Ριέκα, τα «παραμύθια» που καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος, την τεράστια ανάγκη για νίκη επί της... Λαμίας και τη special αφιέρωση του Λάζαρο στον «Μάγο».


Θέλεις να αγιάσεις και δε σε αφήνουν! Αλλά ας συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό η ΑΕΚ και όλα θα πάνε καλά... Θα περάσουμε πολύ ωραία... Διότι τα καλύτερα έρχονται!

Δεν χρειάζεται να γυρίσουμε το ημερολόγιο πολύ καιρό πίσω. Μόλις 45 μέρες είναι αρκετές. Τότε που μία πολύ μεγάλη μερίδα κόσμου είχε πέσει να φάει... ζωντανούς, όλους όσοι έγραφαν πως αυτή η ομάδα που χτίστηκε στην Πολωνία είναι για μεγάλα πράγματα.

Η διπλή ήττα από αυτό το... καφενείο που λέγεται ΤΣΣΚΑ Μόσχας (που άκου να δεις πήγε και έκανε διπλό στη Λισσαβόνα επί της Μπενφίκα) και ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ έφερε την... καταστροφή. Εχθροί και φίλοι βγήκαν να λοιδορήσουν την ομάδα και να γράψουν - πουν... έπη (όχι δεν υπάρχει αναγραμματισμός). Για το πόση μπάλα βλέπουμε και όλα τα συναφή.

Παρόλα αυτά, όλοι εμείς που παρακολουθήσαμε την προετοιμασία της ΑΕΚ στην Πολωνία (μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων) επιμέναμε. Δεν ήταν δυνατόν να έχουμε γελαστεί όλοι τόσο πολύ. Δε γίνεται να... μυρίσαμε όλοι τον κρίνο. Και άντε από τους «εχθρούς» να το δεχθείς να το καταλάβεις. Αλλά από τους «φίλους»; Τελικά ήρθαν τα θετικά αποτελέσματα, ήρθε η πρόκριση επί της Μπριζ, οι καλές εμφανίσεις, και χθες το πρώτο διπλό στην Ευρώπη μετά από 6 χρόνια (αλλά μόλις στο 4ο παιχνίδι από τότε) που ήρθε να αποδείξει πανηγυρικά πόσο έλειψε η ΑΕΚ από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μία ΑΕΚ που από τη στιγμή που σταμάτησε να παίζει στην Ευρώπη μέχρι χθες σε τέσσερα εκτός έδρας ματς έχει μία νίκη στη Ριέκα, δύο ισοπαλίες σε Σεντ Ετιέν και Μπριζ (όχι άσχημα αποτελέσματα σε δύσκολες έδρες) και μία ήττα στη Μόσχα. Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι... πρεσβευτές έχουν γράψει ιστορία με αντιπάλους όπως η Χάποελ Μπερ Σεβά, η Καραμπάκ και η Έστερσουντ. Για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή... Αρκετά όμως ασχοληθήκαμε με τους άλλους.

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ, παρά τις απουσίες της, είναι μία ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Με ποδοσφαιρική λογική που αποκτά ταυτότητα μεγάλης ομάδας και χαρακτήρα νικητή. Χρειάστηκε λίγος παραπάνω χρόνος και ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο για τη δεδομένη χρονική στιγμή, προκειμένου να ταρακουνηθούν κάποιοι, όμως πλέον ο διακόπτης έχει γυρίσει.

Το πολύ μεγάλο ζητούμενο όμως από εδώ και στο εξής είναι να παραμείνει στο ON και να μην πέσει η ασφάλεια. Η ΑΕΚ πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται τους αγώνες κάθε Πέμπτη και Κυριακή. Για να μεγαλώσει και άλλο πρέπει να μάθει να ζει στα κόκκινα και να κάνει συνεχώς υπερβάσεις. Να μην την πατήσει όπως τόσες φορές στο παρελθόν.

Και για να μπορέσει να σηκώσει ξανά κεφάλι, θα πρέπει να πάει την Κυριακή να κάνει «διπλό» στο Περιστέρι. Ακούγεται κοινότυπο, άχρωμο και ξενέρωτο, αλλά είναι η πικρή αλήθεια. Ας κερδίσει η ΑΕΚ στο Περιστέρι τη Λαμία και την επόμενη Κυριακή το ελληνικό ποδόσφαιρο θα θυμηθεί ξανά πως είναι τα γεμάτα γήπεδα. Καιρός δεν είναι να δούνε live την αγαπημένη τους ομάδα οι οπαδοί του «δικεφάλου»; Την Τετάρτη στις 20 του μήνα στο ματς του Κυπέλλου με τη Λαμία θα διαγραφεί και η τελευταία αγωνιστική της ποινής για τα επεισόδια στον τελικό του Βόλου και την Κυριακή έχει πάρτι!

Πριν φτάσουμε όμως εκεί, καλό θα είναι να μην προτρέχουμε. «Κάθε πράγμα στον καιρό του», λένε στο νησί μου. Έτσι βλέπει κάθε ματς ο Χιμένεθ και έχει καταφέρει να πείσει και τους παίκτες του να κάνουν το ίδιο. Και αυτοί για πρώτη φορά ανταποκρίνονται απόλυτα στις απαιτήσεις της φανέλας και της ιστορίας του συλλόγου. Δεν ξέρω τι θα καταφέρουν στο τέλος. Δεν είμαι Πυθία. Αλλά είμαι σίγουρος πως θα προσπαθήσουν να κάνουν αυτό που πρέπει σε κάθε ματς. Το βλέπεις πλέον στα μάτια τους.

Είναι σίγουρο ότι θα έρθουν και στραβές. Ανάποδα αποτελέσματα. Αλλά αν ο οπαδός της ΑΕΚ δει και νιώσει ότι αυτός που φοράει τη φανέλα τα έδωσε όλα, θα καταλάβει και θα... συγχωρέσει. Δε θα καταπιεί αμάσητο το σανό που του προσφέρουν. Δε θα χαρακτηρίσει επική νίκη το διπλό στην Κροατία ούτε θα βαφτίσει το κρέας ψάρι. Θα χαρεί, θα πανηγυρίσει, αλλά ξέρει πως δεν είναι δυνατόν να τρως πάλι γκολ από στατική φάση (σ. σ. για να βρούμε και μία αιτία να γκρινιάξουμε)!

Η Ριέκα είχε αποδείξει και στα ματς με τον Ολυμπιακό πως δεν είναι ομάδα φόβητρο. Δεν είναι ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, με αδυναμίες. Όλες αυτές τις είδε, τις διάβασε ο Χιμένεθ και οι συνεργάτες του και βρήκαν τον τρόπο να εκμεταλλευτούν κάθε αχίλλειο πτέρνα των Κροατών. Δεν έχετε παρά να δείτε πως εξελίχθηκε το ματς του Ολυμπιακού στην Κροατία και πως το χθεσινό. Η μέρα με τη νύχτα. Για αυτό και η νίκη της ΑΕΚ είναι θριαμβευτική και όχι συμπτωματική.

Είναι τεράστια υπόθεση να διασκεδάζεις και να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις. Και το βλέπεις στα μάτια όλων στο «στρατόπεδο» των «κιτρινόμαυρων». Είναι αποφασισμένοι να πετύχουν. Διψασμένοι για επιτυχία. Και μαθαίνουν να μην απογοητεύονται. Μία άλλη πρόσφατη ΑΕΚ μετά το γκολ του Εζέλ θα κατέρρεε. Η ΑΕΚ του Μανόλο όχι. Έβγαζε αντίδραση στα φιλικά το καλοκαίρι. Κάθε φορά. Έβγαλε και χθες. Ότι μαθαίνεις δεν το ξεχνάς. Και αυτή η ΑΕΚ μαθαίνει, εξελίσσεται, ομορφαίνει και το κυριότερο μεγαλώνει!

Για τη χθεσινή εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων» ότι και να πει κανείς είναι λίγο. Ο Ανέστης είναι αυτός που δεν επιτρέπει μόλις στο 3' να μπει η Ριέκα σε θέση οδηγού. Βράνιες και Τσόσιτς έκαναν εξαιρετικό ματς. Ο Βόσνιος μάλιστα βγήκε και MVP στην UEFA. Μπακάκης και Λόπες έκαναν τρομερό παιχνίδι και εξαφάνισαν τα αντίπαλα εξτρέμ.

Ο Σιμόες έπαιξε και για τον Γιόχανσον που φέρει ευθύνη στο γκολ, ενώ πλην του Κλωναρίδη που υστέρησε σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους, οι Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος και Λιβάια, έκαναν όργια. Ο πρώτος στην εκτέλεση του φάουλ θύμισε Τσιάρτα. Ο δεύτερος ανεβάζει συνεχώς τις μετοχές του και όταν κληθεί για νέο συμβόλαιο θα πρέπει η ΑΕΚ να ξηλωθεί! Όσο για τον τρίτο; Είναι ο ορισμός του ξεμπροστιάσματος της αμπαλοσύνης. Το έχω ξαναγράψει. Με πανέτοιμο και τον Αραούχο ο οπαδός της θα ανυπομονεί να έρθει η Κυριακή και η Πέμπτη...

Πριν περάσω στα υστερόγραφα, θέλω να σταθώ στις δηλώσεις του Λάζαρου μετά το ματς και την ιδιαίτερη αφιέρωση που έκανε μετά το γκολ που πέτυχε με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Είπε λοιπόν: «Αφιερώνω το γκολ σ' έναν μάγο του ποδοσφαίρου. Όλο το καλοκαίρι μιλούσαμε και μου έλεγε πως πρέπει να προσέχω και την παραμικρή λεπτομέρεια.  Είδα που φυσούσε από το σημαιάκι του κόρνερ και γι' αυτό σκόραρα και του το αφιερώνω».

Το ποιος είναι ο «μάγος» δεν χρειάζεται να το μεταφράσουμε. Από τα δικά του πόδια και δη το αριστερό, έχουμε δει απίστευτα πράγματα. Το καλύτερο δεκάρι που έχουν δει τα δικά μου μάτια και ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές.

Ο Χριστοδουλόπουλος λοιπόν, σε ηλικία 31 ετών (και όχι στο ξεκίνημα της καριέρας του), παραδέχθηκε πως άκουγε συμβουλές για το πως θα πρέπει να εκτελεί φάουλ από τον μετρ του είδους. Θέλει κότσια για να παραδεχθείς κάτι τέτοιο. Δεν τα έχουν όλοι και δεν το κάνουν όλοι. Μαγκιά του!

Ακόμα μεγαλύτερη μαγκιά όμως είναι αυτή που έκανε ο Βασίλης Τσιάρτας! Διότι ούτε υποχρέωση είχε να το κάνει, ούτε... κέρδος. Μεταξύ μας δε, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Πολλές φορές στο παρελθόν έχει δώσει συμβουλές, σε πολλούς ποδοσφαιριστές. Της ΑΕΚ και όχι μόνο. Και είναι κρίμα ένα τέτοιο «όπλο» να μην το αξιοποιείς. Ακόμα και για να μάθουν κάποιοι πως θα εκτελούν στημένα... Πόνεσαν τα μάτια μας να βλέπουμε τη μπάλα να μη φτάνει ούτε στο πρώτο δοκάρι με κάποιες εκτελέσεις...

ΥΓ: Άλλοι έκαναν τεράστιες επενδύσεις το καλοκαίρι. Η ΑΕΚ του Μελισσανίδη ψώνιζε από το πανέρι και έκανε κάκιστο προγραμματισμό. Αυτά δεν έλεγαν και δεν έγραφαν κάποιοι; Δείτε λοιπόν που είναι τώρα. Κάποιοι μετράνε αποκλεισμούς από την Ευρώπη και κάποιοι άλλοι τρία γκολ παθητικό, τρία δοκάρια και άλλα τόσα χαμένα τετ α τετ σε 90'. Και πανηγυρίζουν που ο αντίπαλος έβγαλε το μηχάνημα από την πρίζα και δεν χρειάστηκε να πάρουν νέο μάτριξ.

Χθες βράδυ γράφτηκαν και διαβάσαμε ειρωνικά κείμενα για τη μαύρη ταινία που υπήρχε στο μπροστινό μέρος της φανέλας της ΑΕΚ. Ταινία η οποία κάλυψε τη διαφήμιση του ΟΠΑΠ λόγω της νομοθεσίας στην Κροατία (απαγορεύεται η διαφήμιση στοιχηματικών εταιρειών). Τονίστηκε το κατά πόσο η... τσιγκουνιά είναι μαγκιά.

Μαγκιά λοιπόν είναι αυτό που δείχνεις στον αγωνιστικό χώρο. Και με ταινία και με σελοτέιπ και με χαρτόνι κολλημένο με... καμένο κορδόνι του στρατού να είναι η φανέλα, σημασία έχει να είναι ιδρωμένη και όχι διασυρμένη. Και ο νοών νοείτο...

ΥΓ 2: Η υπόθεση πρόκριση θα παιχτεί στο εντός έδρας ματς με την Αούστρια Βιέννης τη 2η αγωνιστική. Αν η ΑΕΚ καταφέρει και πάρει και αυτό το τρίποντο με 6 βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές θα είναι το φαβορί για τη δεύτερη θέση. Διότι κακά τα ψέματα αυτός είναι ο στόχος της «Ένωσης». Η δεύτερη θέση και η πρόκριση. Τα δύο σερί παιχνίδια με τη Μίλαν θα είναι έτσι και αλλιώς ξεχωριστά και ιδιαίτερα...

ΥΓ 3: Το νέο ανέκδοτο που κυκλοφορεί στην πιάτσα ξεκινάει ως εξής: «Ήταν μία φορά ένας καβούριας, ένας Αποτυχιμένεθ και κάμποσοι άμπαλοι...». Μιλάμε ότι μέσα σε ένα μήνα έχει πραγματοποιηθεί το πλέον επικό «ξεβράκωμα» των απανταχού πολύξερων, οι οποίοι έχουν πάρει διαζύγιο με το ποδόσφαιρο και κάθε λογική του. Πόσες κυβιστήσεις θα δούμε, θα διαβάσουμε και θα ακούσουμε;

ΥΓ 4: Τελικά είναι καλός παίκτης ο Λόπες; Ο Λιβάια σας αρέσει; Ο Μπακάκης κάνει ή δεν κάνει; Ο Χριστοδουλόπουλος έχει προσωπικότητα ή όχι; Αλήθεια αυτοί οι δύο με αυτές τις εμφανίσεις έχουν ή δεν έχουν θέση στην Εθνική; Τι λέει ο κ. Σκίμπε;

filathlos.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.