Header Ads


Unlabelled «Η χαρά που δώσαμε στον… Σάββα και το βασικό συστατικό της επιτυχίας»

«Η χαρά που δώσαμε στον… Σάββα και το βασικό συστατικό της επιτυχίας»


Με τη νίκη της στη Ριέκα, η ΑΕΚ δεν σκόρπισε χαμόγελα μόνο στους φίλους της, αλλά και στον… Σάββα Θεοδωρίδη που μπορεί να αισθάνεται πλέον ήσυχος στις ευρωπαϊκές βραδιές.


Ελπίζω τώρα να είναι χαρούμενος ο… Σάββας. Είχα νιώσει τύψεις βλέποντας σε τέτοια ηλικία να τον στεναχωρούμε όταν είχα διαβάσει την δήλωση του για το πόσο στεναχωρήθηκε όταν χάσαμε από την ΤΣΣΚΑ. Και πόσο τον προβλημάτιζε που μόνο ο Ολυμπιακός έφερνε βαθμούς.

Ξεκουραστείτε τώρα Σάββα. Μην φέρετε κανέναν άλλο. Μην πάρετε ούτε Χ στον όμιλο. Μας… κακομάθατε. Δείτε ως μια μικρή… ανταπόδοση τους βαθμούς που πήρε το ελληνικό ποδόσφαιρο από την ΑΕΚ. Μόνο από την ΑΕΚ. Διπλό ο Ολυμπιακός την Τρίτη, διπλό κι εμείς χθες…

Χαρούμενοι σίγουρα είμαστε όλοι εμείς. Όλοι. Κι όσοι δεν πίστεψαν αυτή την ομάδα ή μάλλον βιάστηκαν να την κρίνουν στα δύο παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Αλλά σίγουρα νιώθουν πανέμορφα αυτοί που απλά έκαναν υπομονή όπως πάντα πρέπει να γίνεται όταν μια νέα σχετικά ομάδα μπαίνει σε τόσο βαθιά νερά. Η ποιότητα υπήρχε από την αρχή. Δεν γίνεται όμως με ένα κουμπί η πρόοδος αλλά βήμα βήμα.

Παρότι είμαι μεγάλος φαν του Αραούχο, όπως όλοι μας, χάρηκα που η ομάδα έκανε αυτό το τεράστιο διπλό που σφράγισε την επιστροφή και αν δεν αυτοκτονήσουμε θα κρίνει και την πρόκριση με τον καλύτερο μας παίκτη στον πάγκο. Άξιζαν αυτά τα παιδιά που έφεραν την ομάδα στους ομίλους αυτή την βραδιά και κυρίως φάνηκε το πόσο δυνατή ομάδα έχει φτιαχτεί φέτος. Με 8 σε σούπερ μέρα από τους 11.

Ο Γιόχανσον κι ο Κλωναρίδης δεν ήταν στα καλά τους κι ο Ανέστης ήταν καλύτερος βέβαια από τους δύο, είχε καλές και κακές στιγμές αλλά δεν ήταν και καθοριστικός. Οι άλλοι 8 ήταν υπέροχοι. Η τετράδα της άμυνας τρομερή με καλύτερους του Μπακάκη και Βράνιες, άρχοντα τον Τσόσιτς και πολύ καλό και τον Λόπες που ήταν άψογος αμυντικά.

Ο Σιμόες πάλευε και για τον Γιόχανσον, ο Μάνταλος με τον Λάζαρο ωριμότητα, ποιότητα και βέβαια από ένα γκολάκι κι ο μεγάλος Μάρκο ήταν για άλλη μια φορά το κεντρικό πρόσωπο του παιχνιδιού της ΑΕΚ. Αυτόν έψαχναν όλοι από την μέση και μπροστά κι αυτός έπαιρνε όλες τις αποφάσεις που ήταν πάντα… σωστές. Θυμάται κάποιος ένα λάθος;

Σε αυτούς τους 8 λοιπόν βασίστηκε η ομάδα και αργότερα έγιναν 9 όταν ο Μπακασέτας μπήκε στο ματς και έδωσε πάλι, μετά τον αγώνα με την Λάρισα, πράγματα στην ομάδα. Με 8 παίκτες σε τόσο καλή μέρα νικάς. Ιδίως όταν η ομάδα έχει αναπτύξει το βασικό συστατικό που πρέπει να έχουν οι ομάδες σε όλο τον κόσμο για να κυνηγήσουν με συνέπεια τους στόχους τους. Είναι αυτό που είπε ο Λάζαρος. Παίζουν οι παίκτες ο ένας για τον άλλον. Αυτό πρέπει να είναι το φυλακτό των παιδιών μας για την συνέχεια. Γιατί ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα.

Η πρόκριση επί της Μπριζ έφτιαξε πάρα πολύ την χρονιά. Επίσης έδωσε και μια καλή οικονομική ένεση ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις η ομάδα, έστω και χωρίς πώληση παίκτη, να μην χρειαστεί οικονομική ένεση αλλά να βγάλει μόνη τα έξοδα της. Όμως ακόμη είναι αρχή. Η κληρωτίδα έδωσε το δικαίωμα στην ΑΕΚ να διεκδικήσει με αξιώσεις πρόκριση από αυτό τον όμιλο. Η ομάδα ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν νίκησε απλά στο δυσκολότερο από τα τέσσερα, εξαιρούμε αυτά με τη Μίλαν, ματς που θα κρίνουν τον δεύτερο…

Επιβλήθηκε παίζοντας υπέροχα μέσα στη Ριέκα και μάλιστα χωρίς τον Αραούχο. Έδειξε ότι είναι καλύτερη. Τώρα πλέον πρέπει να αυτοκτονήσει για να μην περάσει ή να νικήσει η Ριέκα μέσα έξω τη… Μίλαν και βέβαια την Αούστρια. Χλωμό.

Υπομονή έλεγα μετά την ΤΣΣΚΑ, υπομονή θα πω και τώρα. Ένα ένα τα παιχνίδια. Έρχεται η Λαμία. Η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος που λαχτάρησε τον Ολυμπιακό. Στο Περιστέρι που πρέπει να θυμίζει σπίτι μας.

Στο Περιστέρι που πρέπει να θυμίζει σπίτι μας. Ραντεβού εκεί. Και προσοχή. Όχι πισωγύρισμα. Διπλό έστω με μισό μηδέν και μετά ανοίξτε όλες τις θύρες στο ΟΑΚΑ για τον Ολυμπιακό…

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.