Header Ads


Unlabelled «Μόλις δέσουν μαζί Αραούχο και Λιβάγια θα δούμε… αίσχη!»

«Μόλις δέσουν μαζί Αραούχο και Λιβάγια θα δούμε… αίσχη!»


Το μεγάλο στοίχημα της νέας ΑΕΚ είναι να χωρέσουν μαζί στην ενδεκάδα Σέρχιο Αραούχο και Μάρκο Λιβάγια. Κάθε άλλη επιλογή δεν μπορεί να συζητηθεί ούτε ως… ανέκδοτο. Γράφει ο Κώστας Κετσετζόγλου.


Το 4-0 είναι επιβλητικό, τα γκολ ήταν γκολάρες, έβαλε κι ο Αραούχο μετά από 9 μόλις λεπτά, στραβοπάτησαν Ολυμπιακός και Παναθηναικός… Ε τι άλλο να ζητήσεις από την ζωή; Κι όμως. Χθες η ΑΕΚ δεν ήταν καλή. Δεν λέω ότι δεν μου άρεσε γιατί όταν έχουν μπει τέτοιες γκολάρες δεν μπορεί να μην σου αρέσει. Όμως ήταν τόσο κακή, τόσο ανύπαρκτη η Λάρισα που πραγματικά δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα από αυτό το παιχνίδι. Για την συνολική εικόνα της ομάδας, ακόμη και για το πόσο εύκολα θα καθαρίζει αυτά τα παιχνίδια αφού η Λάρισα ήταν η χειρότερη ομάδα που έχει περάσει από το ΟΑΚΑ την τελευταία τριετία.

Ένα παιχνίδι που ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ δεν πήρε βαθμό γιατί ότι βαθμό και να έπαιρνε θα ήταν άδικος. Ή για αυτόν ή για τους συμπαίκτες του που έπαιξαν. Γιατί ο Ανεστης χωρίς να φταίει απλά δεν… έπαιξε. Κι αυτό τα λέει όλα για τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα.

Αν κάτι πρέπει να προβληματίσει τον Χιμένεθ είναι η αγωνιστική συμπεριφορά των περισσότερων παικτών από την ώρα της αποβολής του παίκτη της Λάρισας μέχρι να αρχίσουν οι αλλαγές. Κάτι σουτ ακόμη και από την σέντρα, κάτι τρελές εμπνεύσεις που δεν έβγαζαν νόημα, μέχρι κι ο Βράνιες πήγε να βάλει γκολ από 40 μέτρα και έκανε και μια απόκρουση προς τον ουρανό λες και ήθελε να καταρρίψει… αερόστατο. Λέω για τον Βράνιες επειδή είναι ο αγαπημένος μου για να μην μιλήσω για… Αϊντάρεβιτς ή για κανέναν άλλο.

Αυτό είναι έλλειψη σεβασμού και είναι το χειρότερο πράγμα στο ποδόσφαιρο. Και μην μένουμε στο 4-0 γιατί βάσει ποιότητας και δυναμικής των ομάδων στο συγκεκριμένο παιχνίδι το σκορ θα έπρεπε να είναι 8-0 το λιγότερο.

Από εκεί και πέρα αυτό που κρατάω (εκτός από την επιστροφή Μπακασέτα που επιμένω να μην τον ξεχνάω γιατί θυμάμαι ποιον παίκτη πήραμε όταν τον πήραμε και την καθιέρωση πλέον του Μπακάκη στο δεξί άκρο της άμυνας που είναι από τα καταπληκτικά νέα της σεζόν) είναι κάτι που δεν… είδα. Τον Λιβάγια και τον Αραούχο να παίζουν μαζί.


Αυτό πρέπει να είναι το ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ της φετινής ΑΕΚ. Το να παίξουν αυτοί οι δύο μαζί. Ούτε για ανέκδοτο δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα είναι ο ένας βασικός και ο άλλος η αλλαγή του. Είναι αδύνατο όχι επειδή είναι τα δύο μεγαλύτερα συμβόλαια και δεν μπορεί το ένα να το χαραμίζεις στον πάγκο αλλά γιατί είναι τουλάχιστον αυτοκτονικό να μην το κάνεις.

Είναι σαν να έχεις jeep με όχι μόνιμη τετρακίνηση και να έχεις μπει σε ανηφορικό χωματόδρομο και να πηγαίνεις  με κίνηση στις δύο ρόδες λες και θέλεις να κάνεις την ζωή σου πιο δύσκολη. Δεν γίνεται λοιπόν. Πρέπει να αφήσουμε τα άλογα να τρέξουν. Και όταν βρεθούν αυτοί οι δύο, που πιστεύω θα γίνει άμεσα, ένα είναι το σίγουρο. Θα δούμε… αίσχη! Κάνει μπαμ ότι θα ταιριάξουν γιατί τα χαρακτηριστικά τους είναι τελείως διαφορετικά. Κάτι είχαν στο μυαλό τους στη Λας Πάλμας το καλοκάιρι του 2016 όταν τους είχαν και τους δύο μαζί στο ρόστερ. Άλλο που δεν τους βγήκε. Για καλή μας τύχη…

Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν χθες ο άνθρωπος του αγώνα μέχρι να μπει στη θέση του ο Αραούχο. Ένα κράμα Ιλια Ιβιτς και Ντανιέλ Μπατίστα με εμφάνιση αρχηγού μαφίας που πήρε το αξίωμα αναγκαστικά μικρός αλλά κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι το αφεντικό. Από τον Ιλια έχουμε να δούμε παίκτη να κάνει ενέργεια σαν την χθεσινή στο γκολ του Κλωναρίδη. Την υποδοχή, το γύρισμα, το άδειασμα δύο…

Και πλέον έχοντας αρκετά μεγάλο δείγμα μπορώ να πω με σιγουριά πως μετά από χρόνια υπάρχει στην επίθεση ένας τόσο ποιοτικός παίκτης που απολαμβάνει μάλλον περισσότερο να δίνει γκολ στους άλλους παρά να τα πετυχαίνει ο ίδιος. Ο Μπατίστα ήταν έτσι για αυτό όλοι όσοι έπαιζαν μαζί του ήταν χαρούμενοι και έλεγαν ότι είναι ο καλύτερος παρτενέρ. Αυτός είναι ο Λιβάγια. Και όπως έχουμε δει από τα φιλικά δεν είναι ο τύπος του φορ που τρώει ξύλο. Του αρέσει να δέρνει κιόλας. Με την καλή έννοια…

Για τον Σέρχιο Αραούχο δεν έχεις να πεις πολλά καινούργια πράγματα. Απλά συνεχίζουμε από εκεί που είχαμε μείνει. Αυτός ο παίκτης είναι το πεπρωμένο μας. Και η απορία που πάλι μου δημιουργήθηκε χωρίς να μπορώ να απαντήσω είναι η ίδια όπως τότε που τον είδα πρώτη φορά με την φανέλα της ΑΕΚ. Πως αυτός ο παίκτης βρέθηκε σε τέτοια ηλικία στην Ελλάδα; Και πως τολμάει κάποιος να πει ότι άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα έχει καλύτερο σέντερ φορ;

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.