Header Ads


Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ της ΑΕΚ: Ποντάρισμα σε ομοιογένεια και... Αραούχο!

Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ της ΑΕΚ: Ποντάρισμα σε ομοιογένεια και... Αραούχο!


Μετρημένες «προσθαφαιρέσεις», τρεις επιστροφές, μόνο μια αποχώρηση βασικού, ενδεκάδα που θα θυμίζει το δεύτερο μισό της σεζόν 2016-17. Τo ρόστερ της ΑΕΚ «έκλεισε» και το SDNA αναλύει πώς διαμορφώθηκε.



Η Ένωση απέκτησε συνολικά εννέα ποδοσφαιριστές στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, τους Γιώργο Γιακουμάκη, Παναγιώτη Τσιντώτα, Έλντερ Λόπες, Βίκτωρα Κλωναρίδη, Ούρος Τσόσιτς, Μάρκο Λιβάγια, Άρνορ Τρίστασον, Παναγιώτη Κονέ και Σέρχιο Αραούχο, ενώ επέστρεψε από τον δανεισμό του στον Ηρακλή ο Άνταμ Τζανετόπουλος. Από τους «κιτρινόμαυρους» αποχώρησαν οι Ρόναλντ Βάργκας, Χρήστος Αραβίδης, Ηλίας Βούρας, Τόμας Πέκχαρτ, Δημήτρης Κολοβέτσιος, Ντίντακ Βιλά, Κώστας Μανωλάς, Ούγκο Αλμέιδα και οι νεαροί Βασιλαντωνόπουλος, Μεληκιώτης, Τσέλιος, Μαρκοπουλιώτης ως δανεικοί.
Αναλυτικά οι «προσθαφαιρέσεις» στο ρόστερ της ΑΕΚ:

Τερματοφύλακες: Το δίδυμο που μοιράστηκε τη θέση του βασικού κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ την σεζόν 2016-17, ο Γιάννης Ανέστης και ο Βασίλης Μπάρκας, παρέμεινε στον σύλλογο, με τον Παναγιώτη Τσιντώτα να έρχεται από τον Λεβαδειακό για να αντικαταστήσει τον Ηλία Βούρα στην «τριάδα». Ο σοβαρός τραυματισμός του 23χρονου πρώην πορτιέρε του Ατρομήτου (έσπασε τον αντίχειρα του δεξιού του χεριού σε προπόνηση) άφησε τον Ανέστη να... παίζει μόνος του στο ξεκίνημα της περιόδου και να επιβραβεύεται για τις καλές εμφανίσεις του με την πρώτη κλήση στην Εθνική Ελλάδας.

Αμυντικοί: Εδώ ενδεχομένως να βρίσκεται το μεγαλύτερο ρίσκο της ΑΕΚ το φετινό καλοκαίρι, καθώς οι Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι - Βασίλης Λαμπρόπουλος είναι τραυματίες την δεδομένη στιγμή, αφήνοντας διαθέσιμους ως «πρωτοκλασάτους» στόπερ τον Ογκνιέν Βράνιες και τον Ούρος Τσόσιτς, με τον Σέρβο να έχει πάρει ουσιαστικά τη θέση του Δημήτρη Κολοβέτσιου. Ο Μανόλο Χιμένεθ προτίμησε να μην αιτηθεί την απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού και θα εμπιστευθεί τον επανακάμψαντα από τον δανεισμό του στον Ηρακλή Άνταμ Τζανετόπουλο και τον αριστεροπόδαρο Γιώργο Γιαννούτσο ως εναλλακτικές λύσεις.


Στα άκρα της άμυνας, η μοναδική αλλαγή εντοπίζεται στη θέση του αριστερού μπακ, όπου ο βασικός την τελευταία διετία Ντίντακ Βιλά επέστρεψε στην πατρίδα του, την Ισπανία, για λογαριασμό της Εσπανιόλ. Η Ένωση απέκτησε τον Έλντερ Λόπες από την Λας Πάλμας, με τον Πορτογάλο να ξεκινάει κάπως... μουδιασμένα στην προετοιμασία, αλλά να διαπρέπει στους δύο αγώνες με την Κλαμπ Μπριζ για το Europa League. Αναπληρωματικός του θα είναι ο Βραζιλιάνος Βινίσιους, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μιχάλης Μπακάκης έχει πάρει ξεκάθαρα προβάδισμα στη «μάχη» της θέσης από τον Ροντρίγκο Γκάλο.

Μέσοι: Η «δυνατή» γραμμή της ΑΕΚ την τελευταία διετία δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τους Αντρέ Σιμόες, Γιάκομπ Γιόχανσον, Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, Κώστα Γαλανόπουλο, Πέτρο Μάνταλο να παραμένουν, ωστόσο ο 27χρονος Σουηδός διεθνής αναμένεται να έχει περιορισμένο ρόλο, λόγω της άρνησής του να επεκτείνει το συμβόλαιό του. Την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου επέστρεψε στον σύλλογο έπειτα από εννέα χρόνια ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει τόσο στον άξονα (θεωρητικά, ως αναπληρωματικός του Μάνταλου ή και «οκτάρι» σε ορισμένα ματς) όσο και στα άκρα της μεσαίας γραμμής.

Μεσοεπιθετικοί: Με «πατημένα» τα 30 τους, οι Ρόναλντ Βάργκας και Χρήστος Αραβίδης αποχώρησαν από την ΑΕΚ (δεν έχουν βρει ακόμη τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους), ωστόσο το πρόσημο στη συγκεκριμένη θέση μοιάζει μάλλον θετικό για τους «κιτρινόμαυρους», λόγω της επιστροφής του Βίκτωρα Κλωναρίδη, ο οποίος υπολογίζεται ως βασικός από τον Μανόλο Χιμένεθ, και του δανεισμού του Ισλανδού διεθνούς Άρνορ Τρίστασον από την Ραπίντ Βιέννης. Ασφαλώς, ποιοτικές λύσεις μεσοεπιθετικά θα προσφέρουν ο φορμαρισμένος Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και οι Τάσος Μπακασέτας, Πατίτο Ροντρίγκες.

Επιθετικοί: Η επιστροφή του Σέρχιο Αραούχο, αγαπημένου των φιλάθλων της Ένωσης και «βαρέος πυροβολικού» της ομάδας στο δεύτερο μισό της σεζόν 2016-17, επισκιάζει οποιαδήποτε άλλη κίνηση στη συγκεκριμένη θέση. Οι «καθαρόαιμοι» επιθετικοί περιοχής Τόμας Πέκχαρτ (12 τέρματα σε 31 αγώνες πέρυσι) και Ούγκο Αλμέιδα αποτελούν παρελθόν και στη θέση τους ήρθαν ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος εντυπωσίασε στην προετοιμασία αλλά υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον ορθό μηριαίο, από τον Πλατανιά, και ο Κροάτης Μάρκο Λιβάγια, που ψάχνει ακόμη τα «πατήματα» και το πρώτο γκολ του, δανεικός από την Λας Πάλμας.

sdna
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.