Header Ads


Ο Μπατσουαγί έκλεισε το νέο… σπίτι της Ατλέτικο!

Ο Μπατσουαγί έκλεισε το νέο… σπίτι της Ατλέτικο!


Το Wanda Metrapolitano δεν είναι το ίδιο πια. Ο Μπατσουαγί με μια γκολάρα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε στη Τσέλσι τη νίκη 2-1 υποχρεώνοντας την Ατλέτικο στην πρώτη της ήττα στο νέο της σπίτι. 


Το άνοιξε πριν από περίπου έναν μήνα πανηγυρικά! Το... έκλεισε σήμερα ο Μπατσουαγί δίνοντας τη νίκη 2-1 στην Τσέλσι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, υποχρεώνοντας την Ατλέτικο στην πρώτη της ήττα στο νέο της «σπίτι».

Ένα αποτέλεσμα πέρα, για πέρα δίκαιο καθώς η Τσέλσι ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, καθοδηγούμενη από τον Αντόνιο Κόντε μαεστρικά από τον πάγκο της.

Οι άγγλοι είχαν τις ευκαιρίες για να προηγηθούν και να φτάσουν στη νίκη, αντίθετα με μια Ατλέτικο η οποία έδειχνε ότι δεν μπορούσε να απειλήσει. Παρόλα αυτά οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ στο 40ο λεπτό με πέναλτι του Γκριζμάν για να ισοφαρίσει ο Μοράτα στο 60ο λεπτό και τον Μπατσουαγί να βουβαίνει το Wanda στις καθηστερήσεις.

Το παιχνίδι

Η Τσέλσι παρατάχθηκε με το γνωστό της σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς αλλά με τον Αντόνιο Κόντε να έχει δώσει εντολές στους ακρςίους να μην προωθούνται και τους Μπακαγιόκο και Καντέ να πλησιάζουν αρκετά τους αμυντικούς όταν η Ατλέτικο είχε την μπάλα στην κατοχή της.

Κάτω από άλλες συνθήκες η Τσέλσι και οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα φαινόταν «κλεισμένη» και ακίνδυνη. Ωστόσο οι «μπλε» ήταν αρκετά απειλητικοί επιθετικά με τον Αζάρ να έχει πολλούς χώρους να κινηθεί. Έτσι, η Τσέλσι βρέθηκε να χτυπά στην αντεπίθεση και μάλιστα να απειλεί τις τρεις πρώτες καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ με τον Μοράτα (5’, 8’) και τον Αζάρ (6’).

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε διαπίστωσε άμεσα τα προβλήματα που δημιουργούσε στην ομάδα του το 4-1-3-2 και αποφάσισε να το τροποποιήσει καλώντας τους μέσους του να παίξουν στην ευθεία (4-4-2).

Η Ατλέτικο κατάφερε να περιορίσει τους χώρος όχι όμως και τη δράση του Αζάρ, ο οποίος στο 13ο λεπτό σημάδεψε το δοκάρι. Οι Ισπανοί έδειχναν να μην μπορούν να βρουν λύση απέναντι στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Τσέλσι. Η παρουσία των Καντέ και Μπακαγιόκο στη μεσαία γραμμή ήταν τέτοια που δεν άφηνε περιθώρια στους παίκτες του Σιμεόνε να απειλήσουν. Μπορεί να έκαναν κάποια σουτ αλλά όχι τέτοια που θα μπορούσαν να ανησυχήσουν τους αμυντικούς της Τσέλσι.

Η καλύτερη στιγμή της ήρθε στο 36o λεπτό με τον Χουανφράν να σουτάρει αλλά τον Κουρτουά να αντιδρά σωστά. Αν και η Τσέλσι παρέμενε ανώτερη της Ατλέτικο, τελικά κατάφερε να σκοράρει με πέναλτι του Γκριζμάν στο 40ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει και δεύτερη φορά εκμεταλλευόμενοι το σοκ της Τσέλσι αλλά ο Σαούλ Νιγκεθ δεν στόχευσε καλά στο σουτ που επιχείρησε.

Η Τσέλσι στο δεύτερο ημίχρονο είχε και πάλι την πρωτοβουλία, και τις ευκαιρίες. Μόνο που αυτή την φορά μπόρεσε να βρει στόχο. Στο 60ο λεπτό ο Αζάρ βρήκε τον Μοράτα ο οποίος έκανε το 1-1.

Περισσότερα σε λίγο...

Τα αποτελέσματα:
Καραμπάκ – Ρόμα 1-2
(28’Πέδρο Ενρίκε – 7’ Μανωλάς, 15’ Ντζέκο)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι 1-2
(40’ Γκριζμάν ’ – 59’ Μοράτα, 90’+4’ Μπατσουαγί)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (18-10)
Καραμπάκ – Ατλέτικο Μαδρίτης
Τσέλσι - Ρόμα

Η βαθμολογία:
Τσέλσι 6 (8-1)
Ρόμα 4 (2-1)
Ατλέτικο Μαδρίτης 1 (1-2)
Καραμπάλκ 0 (1-8)


*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.