Header Ads


Unlabelled Λουτσέσκου: «Δεν είπα ποτέ ότι παλεύουμε για πρωτάθλημα, αλλά ότι έχουμε ένα όνειρο»

Λουτσέσκου: «Δεν είπα ποτέ ότι παλεύουμε για πρωτάθλημα, αλλά ότι έχουμε ένα όνειρο»


Ο Ραζβάν Λουτσέσκου υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πελεονέκτημα, έπαιξε πολύ αργό ποδόσφαιρο και έχασε δύο βαθμούς κόντρα σε μια ομάδα μικρότερης δυναμικής. 


Αναλυτικά όσα είπε ο Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου

«Ήταν για εμάς δύο χαμένοι πόντοι, λόγω της δυναμικής του παιχνιδιού και λόγω του γεγονότος ότι παίζαμε με παίκτη παραπάνω για σχεδόν εξήντα λεπτά. Ο Απόλλωνα προσπάθησε να μας πιέσει ψηλά στο πρώτο ημίχρονο, εμείς προσπαθήσαμε να διαφύγουμε τους κινδύνους πίσω. Δεν το καταφέραμε πάντα αλλά όταν το κάναμε θα έπρεπε να φτιάξουμε καλύτερες ευκαιρίες. Μετά την κόκκινη ένα δεκάλεπτο είμασταν καλοί, είχαμε ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση, είχαμε τις ευκαιρίες αλλά δεν τις βάλαμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε και είχαμε τον απόλυτο έλεγχο, δεν είχαμε την υπευθυνότητα και την υπομονή να διαχειριστούμε κάποιες καταστάσεις στα τελευταία μέτρα του γηπέδου. Δεν πήραμε αυτή την ευθύνη να πάμε δηλαδή στο ένας με έναν, να εκμεταλλευτούμε χώρους που θα άφηνε ο αντίπαλος, παίζαμε πολύ αργά. Είχαμε δύο τρεις ευκαιρίες από κόρνερ και ένα δοκάρι. Δεν καταφέραμε, όμως, να σκοράρουμε. Αυτό που λείπει από την ομάδα είναι η χημεία και υπάρχει έλλειψη αυτοπεποίθησης. Μια νίκη θα μας έδινε διαφορετική ψυχολογία στη συνέχεια. Είναι ένα παιχνίδι, όμως, θα πρέπει να επανέλθουμε, να βελτιώσουμε την φρεσκάδα και τη συνοχή μας. Αλλά αυτό που μένει είναι ότι χάσαμε τους δύο πόντους», είπε αρχικά.

Τι έφταιξε και παρότι ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή δεν κατάφερε να φτιάξει ουσιαστικά φάσεις: «Μπορεί να συμβεί αυτό όταν δεν είσαι σε τέλεια ημέρα, αν είχαμε παίκτες σε καλύτερη ημέρα θα μπορούσαμε να χαλάσουμε πιο εύκολα την ισορροπία του αντιπάλου. Αυτό που μας έλειψε ήταν να πάμε στο ένας με εναν να δημιουργήσουμε κάποια πράγματα στα τελευταία μέτρα. Ο μόνος που κατάφερε να το κάνει αυτό ήταν ο Μάτος».

Με ποια κριτήρια επέλεξε την ενδεκάδα, εάν διάλεξε τους παίκτες που δούλεψε αυτές τις ημέρες: «Ένα κριτήριο ήταν αυτό, κάποιοι έλειπαν λόγω των εθνικών ομάδων. Για τους νεόυς παίκτες υπάρχει πάντα χρόνος προσαρμογής για να καταλάβουν τους συμπαίκτες τους και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να προστατέψουμε τους νέους παίκτες, να είναι έτοιμοι όταν μπουν να βοηθήσουν περισσότερο την ομάδα. Η μπάλα ερχόταν αργά, η αντίπαλη ομάδα ήταν καλύτερη στο transition, ενώ εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε το ένας με έναν».

Πως γίνεται ένας παίκτης που κοστίζει όσο ο Απόλλωνας να μην έχει αυτοπεποίθηση, όπως είπε προηγούμενως: «Στα χαρτιά είναι αλήθεια, αλλά στη ζωή είναι τελείως διαφορετικά. Ξέρω οτιδήποτε και να σας πω θα πείτε το αντίθετο, ο καθένας έχει διαφορετική γνώμη. Πριν το παιχνίδι ρώτησα ένα δύο παίκτες και μου είπαν ότι έχουν αυτοπεποίθηση και είναι καλά, άλλοι μου είπαν ότι θέλουν οπωσδήποτε να κάνουν μια δεύτερη νίκη. Κάποιες φορές όμως στο γήπεδο είναι διαφορετικά, μπορεί να σε μπλοκάρει ο αντίπαλος ή η πίεση του αποτελέσματος».

Εαν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κυνηγήσει την κούρσα του πρωταθλήματος και να μην μείνει για ακόμη μια χρονιά νωρίς εκτός διεκδίκησης: «Πρώτα από όλα δεν είπα ποτέ ότι παλεύουμε γι αυτό τον στόχο, αλλά ότι έχουμε ένα όνειρο. Δείτε τι έκανε ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική. Το πρωτάθλημα είναι πολύ περίεργο και δυνατό για πολλούς λόγους. Δεν παίζεται το πρωτάθλημα σε μια αγωνιστική, έχουμε άλλους επτά μήνες. Θυμηθείτε τι είπε ο Πικέ όταν η Μπαρτσελόνα έχασε από την Ρεάλ το Σούπερ Καπ. Ότι η Ρεάλ είναι καλύτερη ομαδα. Τρεις εβδομάδες μετά η Μπαρτσελόνα είναι στο +4. Κι εγώ φυσικά ήθελα να γυρίσω σπίτι μου χαρούμενος, με μια νίκη».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.