Header Ads


Unlabelled Απίστευτη τοποθέτηση για το πέναλτι της ΑΕΚ: «Κανένα πρόβλημα, καλώς δόθηκε στον... δυνατό!»

Απίστευτη τοποθέτηση για το πέναλτι της ΑΕΚ: «Κανένα πρόβλημα, καλώς δόθηκε στον... δυνατό!»


Η ΑΕΚ κέρδισε τη Λαμία με πέναλτι- «φάντασμα», όμως κάποιος πιστεύει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό...


Το σφύριγμα υπέρ της φανέλας δεν συνιστά πρόβλημα όσο είναι μεμονωμένο – Αν γίνει συστηματικό και υπέρ μιας φανέλας, θα το ξανασυζητήσουμε. Γράφει ο Κώστας Κεφαλογιάννης. Μετά τον περιβόητο τελικό κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, οι ΑΕΚτσήδες, με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη, μίλησαν για στημένη διαιτησία για νέο «Χαλίφη» στη θέση του «Χαλίφη»  και σιγόνταραν σε κάποιο βαθμό τους Παναθηναϊκούς που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η διαιτησία του Κύζα στον ημιτελικό της Τούμπας ήταν ό,τι χειρότερο έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ορισμένοι είχαμε γράψει ότι πράγματι ο ΠΑΟΚ είχε διαιτητική βοήθεια στον δρόμο προς το κύπελλο, ότι δεν ευχαριστηθήκαμε την συγκεκριμένη κούπα και ότι ο ίδιος ο σύλλογος διαχειρίστηκε με λάθος τρόπο, σχεδόν αλαζονικό όσα συνέβησαν.

Μετά και το περασμένο Σαββατοκύριακο, σκέφτομαι, ότι τελικά μάλλον έκανα λάθος. Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε αλαζονεία μετά τον τελικό. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε απλώς μια σπασμωδική αντίδραση στην αλαζονεία των άλλων: Όλων των άλλων που θεωρούσαν και θεωρούν ότι δεν γίνεται ο ΠΑΟΚ να είναι τόσο ισχυρός ώστε να παίρνει την αμφιβολία του ρέφερι υπέρ του.

Οι ΑΕΚτσήδες, παρότι δηλώνουν ότι δεν τους άρεσε, λένε επίσης ότι το πέναλτι στο ματς με τη Λαμία ήταν απλώς η αβάντα του ισχυρού σε μια δύσκολη φάση. Και άλλωστε, βάση απόδοσης άξιζαν έτσι κι αλλιώς τη νίκη.  Δεν διαφωνώ με τίποτα από τα δυο . Προς το παρόν δεν έχω δείγμα γραφής για να το κάνω. Ένα πέτσινο πέναλτι, ίσον κανέναν. Με βάση όσα έχουμε δει στο φετινό πρωτάθλημα, πιστεύω ότι όντως ο διαιτητής είδε παράβαση (εμένα δεν μου φάνηκε ούτε φάουλ) και την αμφιβολία του μέσα – έξω, την έδωσε στην βαριά φανέλα. Στην απέναντι περιοχή, μάλλον θα έδινε φάουλ.

Το ίδιο έγινε και το Σάββατο στο «Καραϊσκάκης».  Την αμφιβολία για το αν η μπάλα βρήκε στο χέρι ή στο στήθος του Ιγκλέσιας, ο ρέφερι την έδωσε στον Ολυμπιακό.  Συμβαίνει παντού. Ατυχώς για τους μεσαίους και τους μικρούς, αλλά συμβαίνει.

Μέχρι να έχουμε λόγο να πιστέψουμε κάτι διαφορετικό, λοιπόν, ας αρκεστούμε στο εξής: Οι διαιτητές  φέτος παίζουν στα όρια των δυνατοτήτων τους. Σφυρίζουν περίπου ό,τι βλέπουν. Και αν δεν είναι σίγουροι, σφυρίζουν φανέλα. Τέτοιου είδους σφυρίγματα δεν κρίνονται μεμονωμένα. Κρίνονται συνολικά. Εφόσον είναι συχνά έχουμε κακούς διαιτητές. Κι αν μαζευτούν πολλά υπέρ μιας φανέλας, τότε κάτι δεν πάει καλά. Προς το παρόν δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Προφανώς, έχει τεράστια σημασία οι διαιτητές που κάνουν χοντρά λάθη να τιμωρούνται ανάλογα με παραπτώματα τους και όχι με κριτήριο ποιον αδίκησαν ή ποιον ευνόησαν.  Τα υπόλοιπα έχουμε χρόνο να τα διαπιστώσουμε.

Αναρωτιέμαι απλώς το εξής: Για ποιο λόγο όλα τα παραπάνω, αυτονόητα για όσους δεν έχουν λόγους να πολεμούν την εξυγίανση του ελληνικού πρωταθλήματος,  όταν ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ έγιναν κραυγές για «χαλίφηδες» και άλλα συναφή; Προφανώς επειδή οι τρεις του ΠΟΚ αδυνατούσαν και αδυνατούν να αποδεχτούν ότι και ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει αυτό το παιχνίδι.

Η δεύτερη απορία μου αφορά τον Παναθηναϊκό. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα πάρει το σφύριγμα του ισχυρού; Κι αν όχι, ποιος φταίει;

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.