Header Ads


Δικαστική απόφαση κατά της «Αγιά Σοφιάς», καμία ανησυχία στην ΑΕΚ

Δικαστική απόφαση κατά της «Αγιά Σοφιάς», καμία ανησυχία στην ΑΕΚ


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχθηκε την προσφυγή που είχαν κάνει συγκεκριμένα μέλη της Ερασιτεχνικής κατά της εγκυρότητας της ΓΣ, με την οποία έγινε η παραχώρηση του οικοπέδου στην «Δικέφαλός 1924». Όλα τα δεδομένα.


Η υπόθεση είναι λίγο – πολύ γνωστή. Κάποια συγκεκριμένα μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της εγκυρότητας της ΓΣ της Ερασιτεχνικής, στην οποία επικυρώθηκε το παραχωρητήριο του οικοπέδου στην «Δικέφαλος 1924», προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας. Πρόκειται για πρόσωπα στα οποία είχε αναφερθεί πρόσφατα ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αναφέροντάς τα ονομαστικά.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, λοιπόν, με απόφασή του στις 20 Σεπτεμβρίου έκανε δεκτή στο σύνολό της την αγωγή και την πρόσθετη παρέμβαση που κατέθεσαν μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, απέρριψε τις πρόσθετες παρεμβάσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ και έκρινε ως «ανυπόστατη» την απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου στις 3-2-2015.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ωστόσο δεν δημιουργεί ανησυχία στην ΑΕΚ για την εξέλικη της προσπάθειάς της για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς» για μια σειρά από λόγους, οι οποίοι είναι οι εξής:

* Οι εργασίες για την κατασκευή του γηπέδου μπορούν να συνεχιστούν κανονικά το επόμενο διάστημα.

* Η συγκεκριμένη απόφαση δεν προκαλεί καμία άμεση εφαρμογή μέχρι η υπόθεση να τελεσιδικήσει.

* Ως εκ τούτου, η άδεια κατασκευής που έχει εκδοθεί βρίσκεται σε ισχύ και δεν μπορεί να προσβληθεί μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση.

* Η απόφαση του δικαστηρίου χαρακτηρίζει την ΓΣ «ανυπόστατη» για τυπικούς λόγους (όπως π.χ. ότι η πρόσκληση των μελών δεν έγινε με τον προβλεπόμενο τρόπο).

* Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερη βαθμό μπορεί να «θεραπεύσει» τους τυπικούς λόγους που οδήγησαν το δικαστήριο σε αυτή την απόφαση.

* Συν τοις άλλοις, η άδεια που έχει στα χέρια της η ΑΕΚ δεν εκδόθηκε μόνο στο όνομα της «Δικέφαλος 1924», βάσει του εν λόγω παραχωρητηρίου, αλλά και σε αυτό της ίδιας της Ερασιτεχινής.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ παρέλαβαν το σκεπτικό της απόφασης μόλις σήμερα το μεσημέρι και ήδη το εξετάζουν λεπτομερώς. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων στο έργο (των ιθυνόντων της Ερασιτεχνικής, της «Δικέφαλος 1924» και της ΠΑΕ), προκειμένου να αποφασιστούν όλες οι νομικές ενέργειες που θα ακολουθηθούν, προκειμένου μέχρι την εκδίκαση της έφεσης να έχουν «θεραπευτεί» όλοι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.