Header Ads


Unlabelled Πώς θα ήταν η βαθμολογία με το παλιό 50-50

Πώς θα ήταν η βαθμολογία με το παλιό 50-50


Το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ στο ματς με τη Λαμία, προκάλεσε την οργή των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Για ποιο λόγο μηνύουν την ΚΕΔ;


Όσο δεν αλλάζει η διοίκηση στον Παναθηναϊκό φίλοι μου, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε διαιτητικά εγκλήματα σε βάρος του Ολυμπιακού και υπέρ των άλλων. «Τι σχέση έχει το "τριφύλλι" με τις συγκεκριμένες διαιτησίες;» θα ρωτήσετε αφελώς, επειδή δεν έχετε καταλάβει για τι βαθμό ολυμπιακής μετάλλαξης μιλάμε. Στο λιμάνι έχουν ρίξει όλο το βάρος της επικοινωνιακής πολιτικής τους στις διαιτησίες κατά του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να 'ναι ξέφραγο αμπέλι. Εδώ, φτάσαμε στο σημείο να βγει ο Γαβαθιώτης με τίτλο στη στήλη του: «Και ο Παναθηναϊκός θύμα της ποδοσφαιρικής μαφίας» και δάκρυσαν μέχρι και οι σουμιέδες στο λιμάνι.

Είδαν το κείμενο του οι διορθωτές του «Γαύρου» και για να πιστέψουν ότι το έγραψε ο ίδιος και όχι ο «Ζουν ανάμεσά μας» απ' το Derby του ζήτησαν μια τρίχα απ' τα μαλλιά του για να κάνουν τεστ DNA. Ευτυχώς ήταν φρεσκοβαμμένος και τον αναγνώρισαν αμέσως. Το σαντρέ της Loreal μίλησε.

Μετά το ματς της ΑΕΚ με τη Λαμία ο «Γαύρος» προσπάθησε να σώσει τα προσχήματα με το πρωτοσέλιδό του: «Φόνος. Σκότωσαν το ποδόσφαιρο», αλλά τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει ρεκόρ. Πρώτη φορά στα χρονικά εφημερίδα είχε στο πρωτοσέλιδο της περισσότερα πρόσωπα, απ' όσοι είναι οι αναγνώστες της: 6 ήταν οι φωτογραφίες των «δολοφόνων», 5 οι αναγνώστες του «Γαύρου» (επειδή ξεπουλάει στο Νότιγχαμ, δεν μένει φύλλο για Αθήνα-Πειραιά).

Η κριτική για τα όσα πρωτοφανή είδαμε την Κυριακή ήταν δριμύτατη: «Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα, αλλά στην Ελλάδα της... εξυγίανσης θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε!». Πολύ σωστό. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι αυτά γίνονταν μόνο στα παιχνίδια του Ολυμπιακού και ήμασταν προετοιμασμένοι ψυχολογικά.

Μαθαίναμε ότι σκόραρε ο θρύλος και η μόνη μας απορία ήταν αν μετά το πέναλτι του Τζόλε αποβλήθηκε και ο αμυντικός ή η αποβολή του προωθείται (στο επόμενο πέναλτι). Τώρα το είδαμε σε ματς της ΑΕΚ και δεν ξέραμε πώς να το διαχειριστούμε.

Εκτέλεσε το πέναλτι ο Λάζαρος και αμέσως μετά τον κάλεσε στην Εθνική ο Σκίμπε. Μετά από δυο ώρες κατάλαβε ότι δεν είναι ο Φορτούνης με μούσι.

Αυτά έβλεπαν στον «Γαύρο» και αδυνατούσαν να το πιστέψουν: «Ο Λιβάγια στον αγώνα της ΑΕΚ με την Λαμία στο Περιστέρι έπεσε ΕΞΩ από την περιοχή και ο Βάτσιος ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ πέναλτι! ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ στο Περιστέρι!». Δεν έχουν προηγούμενο. Καραϊσκάκη το έκαναν το Περιστέρι οι αλήτες.

Αφού μετά το τέλος του ματς στη Nova έψαχναν από συνήθεια τον Σάββα για να τον ρωτήσουν πόσες μεταγραφές πρέπει να κάνει η Λαμία για να φτιάξει ομάδα και να νικάει και τους διαιτητές.

Ύστερα από όλα αυτά τα διαιτητικά αίσχη τα παιδιά στον «Γαύρο» που είχαν συνηθίσει στο σπαθένιο 50% (υπέρ του Ολυμπιακού) -50% (υπέρ του συγγενή του Υψηλάντη) βγήκαν δικαιολογημένα από τα ρούχα τους:

«Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ! Αυτή είναι η διαιτησία που θέλουν οι... εξυγιαντές και οι... αντικειμενικοί; Να ευνοεί την ΑΕΚ και να της χαρίζει ανύπαρκτα πέναλτι για να κερδίζει τα παιχνίδια; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ λίγο στην ΚΕΔ;». Κανονικά όχι μόνο θα έπρεπε να ντρέπονται, αλλά και να ανησυχούν.

Γιατί αν πάρουν ανάποδες στον Ολυμπιακό, μπορεί να τους κάνουν μήνυση για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και να ζητήσουν αποζημίωση 240.000 ευρώ (για να δώσει νέο πριμ στα "Νέα" ο πρόεδρος). Όλοι ξέρουν ότι το Know How των ανύπαρκτων πέναλτι το 'χει κατοχυρώσει εδώ και 20 χρόνια ο θρύλος.

Πιο επικριτικός ακόμα με όσα συμβαίνουν τελευταία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ο Κώστας Νικολακόπουλος. Αν και σπάνια ασχολείται με τη διαιτησία, αυτή τη φορά αναγκάστηκε, γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι:

«Στην...πανδαισία ποδοσφαίρου, βοηθάει κι η διαιτησία, στην οποία πνέει νέος άνεμος-κι αυτό το τελευταίο ουδείς το αμφισβητεί. Άλλωστε, το νέο...σοφό μότο είναι ότι πλέον γίνονται λάθη, αλλά προς όλους κι όχι μόνο υπέρ του Ολυμπιακού!!!». Για να λέμε και του στραβού το δίκιο είχαμε και στο παρελθόν δει λάθη κατά του Ολυμπιακού. Αυτόν που έκανε τα λάθη κατά του Ολυμπιακού δεν είχαμε ξαναδεί βέβαια, αλλά αυτά συμβαίνουν. Στην Ιαπωνία και στην ΚΕΔ οι εξαφανίσεις είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Μετά το σύνθημα ο Κώστας πέρασε και στο παρασύνθημα: «Τώρα, τις...λεπτομέρειες μην τις λαμβάνουμε και πολύ υπόψιν! Ότι έχει ήδη αλλοιωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος από την 4η κιόλας αγωνιστική. Με το πέναλτι-φάντασμα από το Βάτσιο υπέρ της ΑΕΚ στο Περιστέρι και με το εξόφθαλμο πέναλτι και την αποβολή του Λισγάρα που αρνήθηκε να σφυρίξει ο Καλογερόπουλος υπέρ του Ολυμπιακού στην Ξάνθη. Με αυτά τα δύο ματσάκια, σε δύο κολλητά αγωνιστικές, η βαθμολογία αντιστράφηκε! Έγινε ΑΕΚ 10, Ολυμπιακός 8, ενώ έπρεπε να είναι Ολυμπιακός 10 κι ΑΕΚ 8...». Συγκρατημένος είναι ο Νικολακόπουλος στους υπολογισμούς του.

Δυο χρόνια πριν ο Ολυμπιακός θα είχε κάνει 4 νίκες σε 4 ματς και θα είχε 17 βαθμούς (θα έπαιρνε και 5 δανεικούς από τον Εργοτέλη) και η ΑΕΚ θα ήταν στο -3 (θα της είχαν αφαιρεθεί 12 πόντοι στο ξεκίνημα, γιατί τόσοι λείπουν απ' τον Αλέξη για να φτάσει το 1.79).

Οι καιροί αλλάζουν όμως φίλοι μου, το ίδιο και οι άνθρωποι. Μέχρι και ο «Νικολακό» άλλαξε.

Πριν λίγα χρόνια απαριθμώντας τις πιο γλυκές νίκες στην ιστορία του Ολυμπιακού έβαζε στο Νο1 τη νίκη με το «παρατεταμένο πέναλτι του Καλλιτζάκη», που υπέδειξε ο αξέχαστος Παπουτσέλης: «1996 Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-0. Με πέναλτι του Παπουτσέλη έξω από την περιοχή. Το τέλος του Βαρδινογιαννισμού και των πέτρινων χρόνων, η έναρξη νέας εποχής». Σύμφωνα με το θεώρημα του Κώστα λοιπόν το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και οι φίλοι της ΑΕΚ σήμερα.

Να πανηγυρίζουν την πιο γλυκιά νίκη της ιστορίας τους που σήμανε το τέλος του επενδυτισμού και του φιλανθρωπισμού! Τι, όχι;

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.