Header Ads


Unlabelled Η παλιά μεγάλη ΑΕΚ επιστρέφει… ξεκλειδώνοντας πρόκριση στους «32»!

Η παλιά μεγάλη ΑΕΚ επιστρέφει… ξεκλειδώνοντας πρόκριση στους «32»!


Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για το 3ο σερί «διπλό» στην Κροατία μετά την Όσιγεκ και τη Χάιντουκ, για τη σπουδαία εμφάνιση, αλλά και για την ηγετική εμφάνιση των Τσόσιτς, Μάνταλου, Λάζαρου και Λιβάγια! 


Η ΑΕΚ των μεγάλων ευρωπαϊκών βραδιών είναι και πάλι εδώ. Μετά την πρόκριση με τη Μπριζ, έρχεται το διπλό από τα αποδυτήρια, για να ξεκλειδώσει την πόρτα ώστε να μπει με το ένα πόδι στους «32» του Europa League. Μετά την Μπριζ πίστευα πως με την παρουσία και μόνο στους ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν επιτυχημένη. Όμως για την κανονική ΑΕΚ, η πρόκριση με αυτούς τους αντιπάλους, μπορούσε να έρθει. Η Μίλαν έκανε αυτό που έπρεπε στη Βιέννη, η ΑΕΚ ακόμα περισσότερο τη δική της δουλειά στη Ριέκα. Με νίκη απέναντι στην Αούστρια Βιέννης, η πρόκριση για τους «32» του Europa League θα είναι πολύ δύσκολο να χαθεί.

O Δικέφαλος πάτησε την αντίπαλο του για 75 λεπτά κι έκανε ένα παιχνίδι που την φέρνει στις παλιές καλές εποχές. Η Ένωση με ογκόλιθο Τσόσιτς στα μετόπισθεν, με τον Ανέστη να έχει κάνει σπουδαία επέμβαση στην αρχή που πιέστηκε λίγο, αλλά σε μεγάλη μέρα το τρίγωνο Μάνταλου, Λάζαρου, Λιβάια θα ήταν κρίμα να μην κερδίσει στην Ριέκα. Όμως και η αποψινή νίκη αποδεικνύει πως η ΑΕΚ έχει τινάξει από πάνω της την γκίνια, την εσωστρέφεια και όλη την γκαντεμιά που την συνόδευε σε πολλές περιπτώσεις παλιά. Ήταν άδοξο στο πρώτο μέρος να μην έχει προβάδισμα αφού ο Μάνταλος την είχε βάλει μπροστά στο σκορ και είχε ακόμα πολλές σπουδαίες στιγμές όχι μόνο ως τελειώματα, αλλά και σαν προϋποθέσεις, να έχει ανεβάσει τον δείκτη του σκορ από το πρώτο ημίχρονο.

Ο τρόπος που δέχτηκε το τέρμα, θα μπορούσε να της έχει βάλει πάλι μεγάλο πρόβλημα. Ωστόσο η έμπνευση του Μανόλο να ρίξει τον Μπακασέτα που κέρδισε το φάουλ αντί του Κλωναρίδη, αλλά και η σκέψη του να εκτελέσει ο Λάζαρος αντί για τον «Μπάκα» το φάουλ παρότι βόλευε για αριστεροπόδαρο από εκείνο το σημείο, έφερε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ. Ο Λάζαρος που μετά από μια μαγική έμπνευση του Λιβάια, θα είχε σχολάσει το ματς νωρίς, αν η μπάλα δεν έφευγε λίγο πάνω από τη συμβολή των δοκαριών.
Επιμένω πάντως πως το μυστικό της άκρως επιτυχημένης πορείας μέχρι τώρα, είναι η άμυνα. Σε ένα γήπεδο που ο Ολυμπιακός δέχτηκε 18 τελικές προσπάθειες, η ΑΕΚ έφαγε μόνον οκτώ και μόλις οι δύο ήταν στο στόχο. Η ΑΕΚ συνολικά μετά τα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ, το σημερινό στα έξι παιχνίδια που ακολούθησαν. Κατάφερε να περιορίσει τους κινδύνους, να χτυπήσει εκείνη από την άκρη, να βγάλει σπουδαίες φάσεις και να μπορέσει ν’ ασκήσει πίεση απέναντι στη Ριέκα που είχε θέματα στην άμυνα της.

Η παλιά μεγάλη ΑΕΚ επιστρέφει και αυτό φαίνεται παιχνίδι με το παιχνίδι. Με μια άμυνα που της δίνει ασφάλεια να βγάζει πράγματα στο γήπεδο, με σωστό χτίσιμο των επιθέσεων της και ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή. Η Ένωση είναι μια ομάδα που έχει την πολυτέλεια να διαθέτει τρεις παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να οργανώσουν, να βγάλουν εμπνεύσεις, να δώσουν στην ΑΕΚ. Το άκρως θετικό είναι πως για 2ο σερί ματς και όσοι έρχονται από τον πάγκο, όπως έκαναν απόψε ο Μπακασέτας με το κερδισμένο φάουλ, αλλά και ο Αϊντάρεβιτς που πάλεψε όσο μπήκε δίνουν πράγματα.

Ο Μανόλο με πυλώνα την άμυνα, ξέρει πως έχει χρόνο να προχωρά με επιτυχημένα αποτελέσματα. Όταν ο Αραούχο θα μπει μέσα και θα πάρει χρόνο, τότε θα δούμε μια ΑΕΚ που ακόμα, σε σύγκριση με σήμερα έχει πολλά, μα πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αλλά και λύσεις για να προχωρήσει επιτυχημένα σε πολλά μέτωπα, σε μια τόσο φορτωμένη χρονιά. Η όρεξη για μια θαυμάσια πορεία στην Ευρώπη, μας έχει ανοίξει για τα καλά. Η παλιά μεγάλη ΑΕΚ, επιστρέφει και αυτό πλέον το συνειδητοποιούν όλοι.

*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.