Header Ads


Unlabelled Αυτά είναι τα οφέλη της πιθανής πρόκρισης της ΑΕΚ στους «32» του Europa League

Αυτά είναι τα οφέλη της πιθανής πρόκρισης της ΑΕΚ στους «32» του Europa League


Εκτός από το πρεστίζ η ΑΕΚ έχει να κερδίσει πολλά και σε οικονομικό επίπεδο!


Με την επικράτηση επί της Ριέκα η ΑΕΚ έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στους «32» του Europa League. Σημερινό δημοσίευμα της «Live Sport» αναλύει ποια θα είναι τα οικονομικά οφέλη από το παραπάνω ενδεχόμενο, μιας και αν συμβεί το παραπάνω το φετινό μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος μπορεί να καλυφθεί από αυτά ακόμα και σε ποσοστό 80%.

Κάτι που σημαίνει πως η Ένωση δεν θα χρειαστεί να καλύψει «τρύπες» εκ των έσω, αφού ο Δημήτρης Μελισσανίδης, χρειάστηκε να βάλει από την τσέπη του πάνω από 10 εκ. ευρώ, τα τελευταία χρόνια. Το πώς αναλύονται τα παραπάνω:

Η νίκη επί της Ριέκα θα βάλει στα ταμεία της ΑΕΚ 360.000 ευρώ. Αν ο «Δικέφαλος» προκριθεί θα εισπράξει ακόμα 300.000 ευρώ, όσα παίρνει δηλαδή ο δεύτερος του ομίλου (με δεδομένο ότι η Μίλαν θα πάρει την πρώτη θέση). Επίσης, μαζί με αυτά, η ΑΕΚ θα βάλει στα ταμεία της επιπλέον 1 εκατ. ευρώ από το market pool, την ώρα που υπάρχει η προοπτική για ακόμα 1 εκατ. ευρώ σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν συνεχίσει στο Europa League.

Για να προκριθεί η ΑΕΚ και να ισχύσουν όλα τα παραπάνω, τότε θα πρέπει να κάνει άλλες δύο νίκες, με Αούστρια και Ριέκα στο ΟΑΚΑ, οπότε από εκεί θα έχει λαμβάνει τουλάχιστον 720.000 ευρώ. Τότε η ΑΕΚ θα έχει φτάσει από τα θεωρητικά εξασφαλισμένα χρήματα σε έσοδα ύψους 2,4 εκατ. ευρώ.

Μαζί με το αρχικό market pool και τα έσοδα από την πρόκριση στους ομίλους δηλαδή μιλάμε για ένα ποσό περίπου 7 εκατ. ευρώ που με προϋποθέσεις μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 9 εκατομμύρια.

Αν λοιπόν σε όλα αυτά, προσθέσει κανείς και τα έσοδα από τα εισιτήρια για τα τρία ματς στον ΟΑΚΑ, θα καταλάβει ότι ένα μεγάλο ποσοστό του φετινού μπάτζετ που ήταν κοντά στα 13-14 εκατ. μπορεί να βγει από την Ευρώπη.

*enwsi.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.