Header Ads


Unlabelled Το καλύτερο ξεκίνημα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα μετά το 2007-08! (vid)

Το καλύτερο ξεκίνημα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα μετά το 2007-08! (vid)


Η ΑΕΚ έχει συγκεντρώσει 13 βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές και πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημά της στο ελληνικό πρωτάθλημα έπειτα από το 2007-08.


Εκείνη την αγωνιστική περίοδο η Ένωση, με τον Λορένσο Σέρα Φερέρ στην τεχνική ηγεσία της και μια ισχυρότατη σύνθεση, με τους Ριβάλντο, Λυμπερόπουλο, Δέλλα, Ζήκο, Αρουαμπαρένα, Μπλάνκο, Μαντούκα και Παπασταθόπουλο μεταξύ άλλων, είχε ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα με έξι συνεχόμενες νίκες και χωρίς να δεχθεί γκολ πριν ηττηθεί από τον Ηρακλή στο Ολυμπιακό Στάδιο (1-2) την 7η αγωνιστική.

Στα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι φέτος, η ΑΕΚ δεν κατάφερε ποτέ να συγκεντρώσει περισσότερους από δέκα βαθμούς στα πέντε πρώτα παιχνίδια της στο πλαίσιο της Super League (αναφερόμαστε στους πέντε πρώτους ημερολογιακούς αγώνες της, καθώς ορισμένες φορές, όπως το 2011-12 και το 2016-17, οι πρώτες αγωνιστικές αναβλήθηκαν και διεξήχθησαν αργότερα), με χειρότερη επίδοση την σεζόν του υποβιβασμού.

Έπρεπε να περάσουν ακριβώς δέκα έτη προκειμένου οι κιτρινόμαυροι να καταφέρουν να «σπάσουν» το συγκεκριμένο... φράγμα και να θυμίσουν το εντυπωσιακό ξεκίνημά τους το 2007-08, με τους 13 πόντους που έχουν ήδη συγκεντρώσει στο φετινό πρωτάθλημα, χάρη στις νίκες τους επί του Παναιτωλικού, της Λάρισας, της Λαμίας και του Ολυμπιακού, με μοναδική απώλεια βαθμών την ισοπαλία στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα.



Αναλυτικά η επίδοση της ΑΕΚ στα πέντε πρώτα (ημερολογιακά) ματς της για την Super League την τελευταία δεκαετία:

2008-09, οκτώ βαθμοί (δύο νίκες, δύο ισοπαλίες, μια ήττα)
2009-10, επτά βαθμοί (δύο νίκες, μια ισοπαλία, δύο ήττες)
2010-11, επτά βαθμοί (δύο νίκες, μια ισοπαλία, δύο ήττες)
2011-12, δέκα βαθμοί (τρεις νίκες, μια ισοπαλία, μια ήττα)
2012-13, ένας βαθμός (μια ισοπαλία, τέσσερις ήττες)
2015-16, δέκα βαθμοί (τρεις νίκες, μια ισοπαλία, μια ήττα)
2016-17, δέκα βαθμοί (τρεις νίκες, μια ισοπαλία, μια ήττα)

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.