Header Ads


Unlabelled Ολυμπιακός: «Καθαρό γκολ του Εμενίκε, 1-1 αντί 1-6, πέναλτι και κόκκινη»

Ολυμπιακός: «Καθαρό γκολ του Εμενίκε, 1-1 αντί 1-6, πέναλτι και κόκκινη»


Για λανθασμένη απόφαση του Καλογερόπουλου να ακυρώσει το γκολ του Εμενίκε κάνει λόγο ο Ολυμπιακός στο επίσημο report του αγώνα, τονίζει ότι το σκορ έπρεπε να είναι... 1-6, ενώ επισημαίνει αρκετές φορές τη φάση με το χέρι του Λισγάρα.


Ιδιαίτερη αναφορά στη διαιτησία του χθεσινού αγώνα στα "Πηγάδια" γίνεται από τους Πειραιώτες, στο report της αναμέτρησης, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Οχι μία, αλλά... τέσσερις φορές σημειώνεται η φάση του 10ου λεπτού όπου ζήτησαν πέναλτι και κόκκινη οι "ερυθρόλευκοι" για χέρι του Λισγάρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο Καλογερόπουλος το... αγνόησε.

Παράλληλα επισημαίνεται πως κακώς δεν μέτρησε το γκολ του Εμενίκε, το οποίο ακυρώθηκε για χέρι του Νιγηριανού.

Διαβάστε αναλυτικά: 

«1-1 αντί 1-6

Κάτω από... αντίξοες συνθήκες ο Ολυμπιακός στερήθηκε το δικαίωμα να φύγει με τη νίκη από την Ξάνθη, όπως εδικαιούτο.

Ο Θρύλος στην Ξάνθη, κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του ματς, δημιούργησε πολλές φάσεις για γκολ, αλλά δεν κατάφερε ο ίδιος να τελειώσει το ματς, μένοντας στο 1-1. Οι πρωταθλητές Ελλάδος στερήθηκαν του δικαιώματος να πάρουν τη νίκη, σε δύο φάσεις. Ένα πέναλτι στο 10' και ένα ακυρωθέν γκολ στο 79'. Η Ξάνθη ολοκλήρωσε αδίκως το ματς με 11 παίκτες. Ο Λισγάρας θα έπρεπε να έχει αποβληθεί μόλις στο 10', όταν με χέρι μέσα στην περιοχή έκοψε την ευκαιρία του Ολυμπιακού να σκοράρει.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Ξάνθης με διάταξη 4-2-3-1. Ο Καπίνο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ήταν, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Φιγκέιρας, Ένγκελς, Ρομαό, Κούτρης. Στο κέντρο ήταν οι Ζιλέ και Οτζίτζα, ενώ μπροστά τους, ως «δεκάρι», έπαιζε ο Φορτούνης. Ο Μάριν ήταν δεξιά, ο Σεμπά ήταν αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ούρος Τζούρτζεβιτς. Ντεμπούτο για τον Σέρβο, με τη φανέλα του Θρύλου, όπως και για τον Ένγκελς.

Ο Θρύλος ανέλαβε, από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Πρόθεση του Μπέσνικ Χάσι και, μέσω των οδηγιών του, των ποδοσφαιριστών του, ήταν ο Ολυμπιακός να πιέσει πολύ την Ξάνθη και να φτάσει πρώτος στο γκολ. Και άμεσα. Η τεράστια ευκαιρία του Φορτούνη στο 10’ (η οποία ακολούθησε μία-δύο περιπτώσεις με καλές προϋποθέσεις) πιστοποιεί του λόγου το αληθές. Σε εκείνο κιόλας το σημείο, ο Θρύλος θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα, ωστόσο ο Λισγάρας σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, μέσα στην περιοχή! Φάση την οποία ο Καλογερόπουλος... αγνόησε.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός στο 10’ και στο 11’ (από στατική φάση εκεί), το κατάφερε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, στο 12’! Την ώρα που ο Μπιόρν Ένγκελς σηκωνόταν για να πάρει την κεφαλιά του 1-0, στο κόρνερ που κέρδισε η ομάδα μας, στο βάθος του τοπίου (πίσω από το γήπεδο της Ξάνθης) άστραφτε! Σημάδι, για την κεφαλιά-κεραυνό του Βέλγου σέντερ μπακ, ο οποίος με το «καλημέρα» έβαλε στο ματς φαρδιά-πλατιά την... υπογραφή του!

Πέραν του γκολ, ο Θρύλος είχε παραταχθεί περισσότερο από καλά στο γήπεδο και ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα. Με κάθε «πάτημα του γκαζιού» η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι έφτανε κοντά σε γκολ, προσφέροντας απλόχερα... καρδιοχτύπια στους Ακρίτες. Μέχρι το μισάωρο του αγώνα ο Ολυμπιακός είχε βρει τον τρόπο να δώσει μέτρα στην Ξάνθη, να αναχαιτίζει τις επιθέσεις της αντιπάλου και σε κάθε δική του καλή επίθεση να... μυρίζει γκολ! Στόχος της ομάδας μας ήταν να βάλει και το δεύτερο (ή και περισσότερα) νωρίς στο ματς και να «καθαρίσει» έτσι τη νίκη, σε μία -ομολογουμένως- δύσκολη έδρα.

Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, η ομάδα μας συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Δεν ήταν όμως το ίδιο αποτελεσματική στην τελική του προσπάθεια και έτσι είχε χάσει πληθώρα ευκαιριών, για να «τελειώσει» το ματς! Η Ξάνθη απειλούσε κάθε φορά που έβρισκε ευκαιρία, ωστόσο όλη η ομάδα του Ολυμπιακού και -φυσικά- ο Καπίνο, ήταν εκεί, όποτε χρειάστηκε. Όπως, για παράδειγμα, στην φάση του 42’. Η αδυναμία του Ολυμπιακού να τελειώσει το ματς, έφερε στο 43’ την ισοφάριση από την Ξάνθη και έτσι έβαλε σε... μπελάδες τους παίκτες του Μπέσνικ Χάσι. Βέβαια, ο σκόρερ των γηπεδούχων θα έπρεπε να είχε αποβληθεί νωρίτερα και οι Ακρίτες να έπαιζαν με δέκα παίκτες. Το χρονικό περιθώριο, για την ομάδα μας να αντιδράσει και να μπει εκ νέου μπροστά στο σκορ, ήταν μικρό, στο πρώτο μέρος. Απέμεναν μόλις τρία λεπτά, με τις καθυστερήσεις.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν κάθε τι άλλο, παρά χαρούμενος. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η ομάδα μας έπαιξε πολύ έξυπνα, κράτησε την Ξάνθη μακριά από την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει εκείνη στο 2-0, και στο 3-0 ακόμη. Σε αυτό, πέραν των λαθών στην τελική προσπάθεια (πάσα ή εκτέλεση), ρόλο έπαιξε και η αποτυχία του διαιτητή Καλογερόπουλου, στην φάση του 10’. Εκεί όπου αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι σε χέρι του Λισγάρα. Ο Ολυμπιακός είχε μπροστά του 45’ να φτάσει σε αυτό που εδικαιούτο. Βάσει της εικόνας του πρώτου μέρους, μπορούσε να το πετύχει!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δίχως άγχος, για να φτάσει στη νίκη. Το ματς έδειχνε ισορροπημένο και οι πρώτες δύο πολύ καλές ευκαιρίες ανήκαν στην Ξάνθη, αν και η ομάδα μας είχε πλησιάσει νωρίτερα, επίσης, στο γκολ! Συνολικά γινόταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, γεμάτο φάσεις, ευκαιρίες, γκολ και σασπένς. Ο Ολυμπιακός απάντησε στις ευκαιρίες της Ξάνθης, αλλά το γκολ δεν ερχόταν, γεγονός που σιγά-σιγά άρχισε να επιφέρει λίγο περισσότερη πίεση, στους «ερυθρόλευκους». Άλλωστε, ένα ισόπαλο αποτέλεσμα στα Πηγάδια δεν είναι αρκετό για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να συμβιβαστεί!

Το ματς είχε αποκτήσει χαρακτήρα... ροντέο, όπως λέγεται στην ποδοσφαιρική διάλεκτο. Ο Ολυμπιακός, θέλοντας να «σπάσει» την ισοπαλία, έπαιρνε σιγά-σιγά περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η Ξάνθη άρχισε να «μαζεύεται» στο δικό της μισό και περίμενε τον Ολυμπιακό. Στο 60’ ο Εμενίκε επανεμφανίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μετά τον τραυματισμό του, παίρνοντας την θέση του Τζούρτζεβιτς. Ο Σέρβος ήταν πολύ θετικός στο ντεμπούτο του και μόνο από... ατυχία δεν σκόραρε. Λίγη ώρα μετά, ο Μάριν άφησε την θέση του στον Καρσελά και έτσι ο Ολυμπιακός είχε πλέον στο ματς δύο πιο καθαρούς ακραίους μεσοεπιθετικούς: Τον Σεμπά αριστερά και τον Καρσελά δεξιά.

Με την κίνηση του Καρσελά, ο Μπέσνικ Χάσι δυνάμωσε ακόμη περισσότερο τις πτέρυγες και θέλησε να «χτυπήσει» από τα πλάγια, βάζοντας στο παιχνίδι ακόμη περισσότερο τα δύο μπακ του. Κούτρης και Φιγκέιρας άρχισαν να ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο και να πλαισιώνουν Σεμπά και Καρσελά, οι οποίοι άλλαζαν συχνά πτέρυγα.

Ο ρυθμός του αγώνα άρχισε αναπόφευκτα, από το 70’ και έπειτα, να πέφτει. Οι δύο ομάδες άρχισαν να κουράζονται, καθώς είχαν κάνει ένα ματς στο 200%, με πολλές ευκαιρίες χαμένες και πολύ τρέξιμο. Ο Μπέσνικ Χάσι έκανε την τελευταία κίνησή του στην «σκακιέρα» του ματς. Έβαλε στην θέση του Φορτούνη τον Ανδρούτσο, αναζητώντας φρέσκα πόδια στην τελική πάσα, για να έρθει το γκολ. Ο νεαρός άσος έπαιζε ψηλά, κοντά στον Εμενίκε, πατώντας περισσότερο περιοχή από τον Κώστα. Οι ευκαιρίες, τις οποίες έχασε η ομάδα μας στο τέλος, συμπεριλαμβανομένου και του γκολ που -αδίκως- ακυρώθηκε, του Εμενίκε, ήταν κομμάτι της προσπάθειας των παικτών του Μπέσνικ Χάσι, οι οποία δεν παράτησαν ποτέ το ματς. Ο Νιγηριάνος επιθετικός έκανε πολύ όμορφη προσπάθεια, αλλά η φάση θεωρήθηκε -κακώς- αντικανονική από τον διαιτητή και στέρησε έτσι το δικαίωμα στον άσο του Θρύλου να στεφθεί σκόρερ και στην ομάδα μας να πάρει τη νίκη. Η Ξάνθη είχε, πλέον, περιοριστεί, σε απολύτως παθητικό ρόλο και παρά τη συνεχή πίεση της ομάδας μας για να πετύχει το γκολ της νίκης, το 1-1 ήταν το τελικό σκορ. Το αποτέλεσμα αδικεί την προσπάθεια και την ωραία μπάλα που έπαιξε ο Ολυμπιακός στα Πηγάδια»

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.