Header Ads


Το πωλητήριο, ο αντί-Βάργκας και στο πολύ... βάθος Σκόκο και Αραούχο

Το πωλητήριο, ο αντί-Βάργκας και στο πολύ... βάθος Σκόκο και Αραούχο


Η αποχώρηση που δρομολογείται στην ΑΕΚ, το ψάξιμο για το δεξί εξτρέμ και τα καυτά θέματα που μπαίνουν στο περιθώριο. 


Μία αποχώρηση (ή παραχώρηση) που... ψήνεται και μία αντικατάσταση είναι τα φλέγοντα μεταγραφικά θέματα που απασχολούν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ το Σάββατο. Και σίγουρα, δεν είναι αυτά που θα περίμεναν οι Ενωσίτες οπαδοί, των οποίων η διάθεση έχε ανέβει στα ύψη, αφού μετρούν αντίστροφα για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και την έναρξη των έργων για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην ΑΕΚ τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί θέμα με τον Ντίντακ Βιλά, ο οποίος ήταν αρνητικός στην πρόταση ανανέωσης της διοίκησης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ρήξη των σχέσεων. Η Ένωση διεμήνυσε στον Ισπανό να φέρει πρόταση, αν θέλει να φύγει, αφού βάσει πληροφοριών, στο συμβόλαιο του 28χρονου (που λήγει το 2018) υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης, μονομερώς, της αυτόματης ανανέωσής του.

Σκληρές διαθέσεις από ΑΕΚ

Το ζουμερότερο στην υπόθεση είναι, βέβαια, η περιθωριοποίηση του Ντίντακ, ο οποίος φέρεται να ζήτησε λίγο μεγαλύτερες αποδοχές (αμείβεται με 290.000 ευρώ ετησίως), αλλά δεν τα βρήκε με την ομάδα του «Δικέφαλου αετού» στη χρονική διάρκεια της συνεργασίας τους. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, η ΑΕΚ έδειξε πολύ σκληρές διαθέσεις. Είναι διατεθειμένη, να αφήσει τον παίκτη έναν χρόνο στην εξέδρα, αν δεν δείξει θετικότερη στάση. Κύκλοι των «κιτρινόμαυρων» επικοινωνούν μία υπέρμετρη αισιοδοξία, ότι η ομάδα μπορεί να βρει εύκολα καλό αριστερό μπακ, από Ισπανία. Ειδικά τώρα με τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος είχε φέρει καλούς παίκτες από την Ανδαλουσία στην πρώτη του θητεία. Ωραίο στόπερ ήταν ο Κάλα, καλός και ο Κάρλος, φοβερός ο Μίτσελ. Ο Μπάχα με τον Μάτεους τα χάλασαν λίγο, αλλά γενικά ο Σεβιγιάνος φαίνεται, ότι διαθέτει καλό μάτι στις μεταγραφές. Ιδιαίτερα με παίκτες που προέρχονται από την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα, ο Ντίντακ να βρει ικανοποιητική πρόταση και η ΑΕΚ να τον παραχωρήσει. Ήδη το βράδυ της Παρασκευής, ισπανικά δημοσιεύματα, έκαναν λόγο για ενδιαφέρον της Εσπανιόλ, από την οποία ξεκίνησε ο παίκτης την ποδοσφαιρική του καριέρα. Το θέμα όμως είναι, πόσο κοστολογεί η Ένωση τον βασικό της αριστερό μπακ; Δημοσίευμα του Σαββάτου υποστήριζε, ότι το πωλητήριο που έχουν βάλει οι «κιτρινόμαυροι» είναι το 1 εκατομμύριο Ευρώ.

Σίγουρα, οι απαιτήσεις της ΑΕΚ φαίνονται υψηλές για έναν μέτριο αμυντικό, ο οποίος όμως έδειξε το κάτι παραπάνω μετά την έλευση του Μανόλο Χιμένεθ. Αυτό το ποσό, για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, του οποίου η καριέρα βρίσκεται σε πτωτική πορεία (αν ήταν καλός θα έπαιζε στη Μίλαν, έλεγαν παλαιότερα οι οπαδοί σε συζητήσεις τους), φαίνεται λίγο υπερβολικό. Η αγοραστική του αξία έχει πέσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Από τα 5 εκατ.Ευρώ του 2012, όταν ήταν στην Ιταλία, πήγε στα 1,25, σύμφωνα με το transfermarkt. Για να δούμε, πόσα θα δώσουν οι Καταλανοί. Γιατί στην Ισπανία επιμένουν, ότι σύντομα (ίσως από ώρα σε ώρα 'οπως γράφουν) ο Ντίντακ θα ανακοινωθεί από την Εσπανιόλ.

Ψάχνουν τον αντί-Βάργκας

Όσον αφορά το θέμα της αντικατάστασης που αναφέρθηκε στον πρόλογο, στην ΑΕΚ ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Ρόναλντ Βάργκας. Ο Βενεζουελάνος είναι ελεύθερος να πάει όπου θέλει και στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο αναζητούν ένα δεξί εξτρέμ, προκειμένου να αναπληρώσει το κενό. Ανάμεσα στις λύσεις ήταν ένας συμπατριώτης του Βάργκας. Ο λόγος για τον Ντάρβιν Ματσίς.

Σε λίγες ημέρες λήγει το συμβόλαιό του με τη Γρανάδα, γι'αυτο και η Ένωση φέρεται να κυνήγησε την περίπτωσή του. Το βράδυ της Παρασκευής όμως δίεψευσε το ενδιαφέρον (μαζί με του Τζουρού). Ο λόγος όπως αναφέρουν πηγές, ήταν ότι υπάρχει πρόβλημα με το διαβατήριο του ποδοσφαιριστή. «Επικοινωνήθηκε» η εκτίμηση όμως, ότι το θέμα απλά καθυστερεί τις εξελίξεις, κάτι που σημαίνει, ότι η διάψευση της ΑΕΚ ίσως και να ήταν για λόγους τακτικής.

Πάντως, μπορείτε να παρατηρήσετε, ότι οι ειδήσεις για Αραούχο και Σκόκο αρχίζουν να ατονούν τις τελευταίες ημέρες. Οι τόνοι έχουν πέσει με αποτέλεσμα να μη διαρρέονται πολλές πληροφορίες για τους δύο Αργεντινούς. Εσείς που θα το αποδίδατε αυτό;

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.