Header Ads


Τροποποιήσεις - σοκ στους κανονισμούς, που αλλάζουν το ποδόσφαιρο!

Τροποποιήσεις - σοκ στους κανονισμούς, που αλλάζουν το ποδόσφαιρο!


Το Διεθές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB), που γνωμοδοτεί στην FIFA σχετικά με τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, έχει προτείνει ριζικές αλλαγές που θα αλλάξουν εντελώς την εικόνα του, όπως το ξέρουμε σήμερα!


Αλλάζει η εικόνα του ποδοσφαίρου, όπως το ξέρουμε για δεκαετίες ολόκληρες σε περίπτωση που η FIFA, κάνει δεκτές ορισμένες από τις εισηγήσεις από το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) που γνωμοδοτεί σχετικά με τους κανονισμούς του αθλήματος.

Οι Times έφεραν στη δημοσιότητα ένα αποκαλυπτικό θέμα με τις αλλαγές που έχει εισηγηθεί το συγκεκριμένο Συμβούλιο, που σαν στόχο έχουν να κάνουν το ποδόσφαιρο ακόμα πιο επιθετικό και να αυξήσουν κι άλλο τα γκολ που επιτυγχάνονται σε κάθε αναμέτρηση.

Οι αλλαγές που έχουν προταθεί είναι πραγματικά εντυπωσιακές:

Φάουλ και κόρνερ χωρίς ελεύθερο χτύπημα ή πάσα: Αν επικυρωθεί αυτή η τροποποίηση, τότε οι εκτελεστές των στημένων φάσεων (φάουλ ή κόρνερ) θα έχουν την επιλογή να επανεκκινήσουν το παιχνίδι με πάσα προς τον εαυτό τους, τρέχοντας την μπάλα!

Ελεύθερη επαναφορά του άουτ εντός περιοχής: Σύμφωνα με αυτή την τροποποίηση ένας τερματοφύλακας ή ένας αμυντικός μπορεί να επαναφέρει την μπάλα από το άουτ με πάσα σε συμπαίκτη που βρίσκεται εντός περιοχής, ωστόσο κανείς αντίπαλος δεν θα έχει το δικαίωμα να μπει σε αυτή.

Εκτέλεση φάουλ, δίχως η μπάλα να είναι στημένη: Σε αυτή την περίπτωση ένας παίκτης μπορεί να εκτελέσει ένα φάουλ, δίχως η μπάλα να είναι στημένη, δηλαδή θα είναι σε θέση να συνεχίσει το παιχνίδι μετά το φάουλ, ακόμα κι αν η μπάλα είναι εν κινήσει. Κάπως έτσι δεν θα παγώνει ο ρυθμός και το παιχνίδι θα συνεχίζεται πιο γρήγορα.

Πέναλτι και όχι έμμεσο σε περίπτωση που ο τερματοφύλακας μπλοκάρει τη μπάλα με τα χέρια μετά από μεταβίβαση από συμπαίκτη του.

Κατακύρωση του γκολ, όταν υπάρχει χέρι αμυνομένου πάνω στη γραμμή: Ο κανονισμός αυτός έχει πάρει την κωδική ονομασία Λουίς Σουάρες από το χέρι που είχε κάνει ο Ουρουγουανός επιθετικός πάνω στη γραμμή στο ματς του Παγκοσμίου του 2010 απέναντι στη Γκάνα. Αν επικυρωθεί αυτή η τροποποίηση, τότε αφού ο διαιτητής συμβουλευτεί το Video Replay Assistance θα κατακυρώνει το γκολ, ακόμα και αν η μπάλα δεν έχει περάσει τη γραμμή, ενώ θα τιμωρεί και με κάρτα τον αμυντικό που προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα παράνομα με τα χέρια.

Προς το παρόν, οι συγκεκριμένες προτάσεις, αποτελούν απλώς γνωμοδοτήσεις και δεν έχουν λάβει ακόμα την έγκριση της FIFA. Σε περίπτωση που όμως αυτό γίνει πράξη, ο τρόπος που θα βλέπουμε το ποδόσφαιρο θα έχει αλλάξει οριστικά.

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.