Header Ads


Παίρνει "τρελό" ρίσκο ο Χιμένεθ με νέο... Λέσκοτ για την ΑΕΚ - Οι τραυματισμοί τον έκαναν γυρολόγο!

Παίρνει "τρελό" ρίσκο ο Χιμένεθ με νέο... Λέσκοτ για την ΑΕΚ - Οι τραυματισμοί τον έκαναν γυρολόγο!


«Έψησε» τον Χιμένεθ, κυνηγά να τον φέρει η ΑΕΚ. Ποιος είναι ο παίκτης που προορίζεται για αντί-Βάργκας, αλλά το ιατρικό του ιστορικό προβληματίζει. 


Ο Χάιμε Ρομέρο είναι ο παίκτης που θέλει να αποκτήσει η ΑΕΚ για την αναπλήρωση του κενού που αφήνει η αποχώρηση του Ρόναλντ Βάργκας στη δεξιά πτέρυγα. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Γι'αυτό άλλωστε και ο Χιμένεθ έδωσε τη συγκατάθεσή του για την απόκτηση του 26χρονου φουνταριστού από το Βαλδεγάνγα του Αλμπαθέτε.

Ο αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής παίζει συνήθως στα δεξιά, αλλά μπορεί να καλύψει την αριστερή πλευρά και να χρησιμοποηθεί ως δημιουργικός μέσος στον άξονα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για παίκτη ταχύ και με πολύ καλή τεχνική, η οποία του επιτρέπει να είναι διεισδυτικός, ιδιαίτερα στο ένας με έναν. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που ο τεχνικός της ΑΕΚ άναψε το... πράσινο φως για να κυνηγηθεί η περίπτωσή του, αφού η υπόθεση του Ουρουγουανού Ματσίς «κόλλησε», λόγω προβλημάτων με το διαβατήριό του.

Παρότι ο παίκτης έχει αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά, η πορεία που έχει κάνει στην καριέρα του κάνει πολλούς να ανησυχούν. Ο παίκτης στα 26 του έχει παίξει 139 παιχνίδια, έχοντας σκοράρει 12 φορές. Το 2009 η Ουντινέζε τον απέκτησε καταβάλλοντας 1,8 εκατ.Ευρώ στην Αλμπαθέτε. Στο Ούντινε όμως δεν κατάφερε να στεριώσει.

Από την Ουντινέζε σε Ισπανία και Τουρκία

Έπαιξε δύο παιχνίδια και από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι τον Αύγουστο του 2018 οι ασπρόμαυροι τον έδωσαν δανεικό σε πέντε ομάδες (Μπάρι, Γρανάδα, Ορντούσπορ, Ρεάλ Μαδρίτης 2, Σαραγόσα). Τον Ιούνιο του 2016 έμεινε ελεύθερος από την Ουντινέζε και επέστρεψε στην Ισπανία για να φορέσει τη φανέλα της Οσασούνα.

Ίσως το γεγονός, ότι έγινε γυρολόγος, να εξηγείται από τους πολλούς τραυματισμούς που έχει υποστεί. Στην Ισπανία τη σεζόν που μας πέρασε έχασε 8 παιχνίδια (με Αθλέτικο Μαδρίτης-2φορές, Λεγάνες-2 φορές, Αλαβές, Ατλέτικ Μπιλμπάο, Σεβίλλη, Εϊμπάρ) λόγω μυικών προβλημάτων, ιδιαίτερα στον οπίσθιο μηριαίο. Ο SportDog έριξε μία ματιά και στο ιατρικό του ιστορικό και σημείωσε κάποια πράγματα.

Έξι μήνες εκτός

Ο τραυματισμός που τον άφησε τον περισσότερο καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης ήταν τον Οκτώβριο του 2015 και έμεινε 6 μήνες μακριά από τα γήπεδα. Ο ποδοσφαιριστής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, στη Βαρκελώνη (από τον Ramón Cugat), λόγω ρήξης χιαστών στο δεξί γόνατο, όταν αγωνιζόταν στη Σαραγόσα. Μαλιστα οι συμπαίκτες του, προκειμένου να τον στηρίξουν ψυχολογικά, είχαν φορέσει άσπρα T-shirt, στα οποία αναγραφόταν το όνομά του, πριν από το εκτός έδρας ματς με την Αλμπαθέτε.

Άλλαξε γόνατο

Όπως παρατηρείται στο ιστορικό του, ο Ρομέρο είχε αντιμετωπίσει ξανά προβλήματα στο γόνατο στο παρελθόν. Συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2010, όταν είχε δοθεί δανεικός στη Μπάρι, υποβλήθηκε σε αρθροπλαστική, δηλαδή σε χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης γόνατος. Το χειρουργείο που θυμίζει πολύ την περίπτωση του Τζολέον Λέσκοτ, ο οποίος είχε αποκαταστήσει και αυτός στην καριέρα του παρόμοια βλάβη, άφησε τον Ρομέρο για 3 μήνες εκτός γηπέδων, χάνοντας 17 παιχνίδια. Έχει χτυπήσει και άλλες φορές (όπως στον ώμο και στο κεφάλι), αλλά οι υπόλοιποι τραυματισμοί δεν του στέρησαν τόσο πολύ χρόνο από τις ομάδες που αγωνιζόταν.

Το γεγονός, ότι ο Ισπανός έχει κάνει δύο σοβαρά χειρουργεία είναι ανησυχητικό. Σε αντίθεση όμως με τον Λέσκοτ, για τον οποίο η ΑΕΚ πήρε πέρσι μεγάλο ρίσκο, ο Ρομέρο είναι σε μία ηλικία που μπορεί να κάνει το μεγάλο come back στην καριέρα του και να βοηθήσει την Ένωση. Ο παράγοντας Χιμένεθ θα είναι καταλυτικός στην προσαρμογή του ποδοσφαιριστή στα νέα δεδομένα. Ίσως όμως ο παίκτης να χρειαστεί ειδική διαχείριση, που σημαίνει, ότι ο Δικέφαλος πρέπει να έχει μπακ απ...

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.