Header Ads


Unlabelled Η μέρα που ο θεός «ντύθηκε» στα κιτρινόμαυρα

Η μέρα που ο θεός «ντύθηκε» στα κιτρινόμαυρα


Μία μέρα σαν σήμερα έληξε ο δικαστικός αγώνας της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο.


18-6-1976. Θετική εξέλιξη στο σήριαλ ΑΕΚ-Πανιώνιος για τον ποδοσφαιριστή Θωμά Μαύρο, υπήρξε μια ημέρα σαν σήμερα.

Οι κυανέρυθροι κρατούσαν δέσμιο τον Θωμά, από δελτίο που είχε υπογράψει ο ίδιος όταν ήταν 11 ετων. ΑΕΚ και Μαύρος συμφώνησαν σε συνεργασία τέλη του 1975, πατώντας σε μια μικρή λεπτομέρεια. Ο 11χρονος τότε Μαύρος πήγε στον Πανιώνιο χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση του πατέρα του, έτσι το συμβόλαιο, που ανανέωνε ο Νεοσμυρνιώτικος σύλλογος μονομερώς, δεν ίσχυε και μπορούσε να διεκδικήσει την ελευθέρας του.

Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια για σχεδόν ένα χρόνο. Το πρωτοδικείο τη μια δικαίωνε την ένωση και μετά από εφέσεις του Πανιωνίου δικαίωνε τους κυανέρυθρους, με την ΕΠΟ να εκδίδει πότε δελτίο στην ΑΕΚ πότε στον Πανιώνιο. Ο Μαύρος έμεινε παροπλισμένος την περίοδο 1975-76 αφού δεν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα. 18 Ιουνίου ο Μπάρλος τα βρήκε με τον Τσολακάκη στα 4 εκατομμύρια δραχμές, έξι φιλικά παιχνίδια και δυο ποδοσφαιριστές, έναν επαγγελματία και ένα ερασιτέχνη.

Ο Θωμάς με την ΑΕΚ κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα, ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Με τα κιτρινόμαυρα αναδείχθηκε 3 φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (1978,1979,1985). Το 1979 ήταν δεύτερος σκόρερ στην Ευρώπη, κατακτώντας το ασημένιο παπούτσι.

Ο Μαύρος αγαπήθηκε και αγαπιέται όσο κανένας άλλος από τους κιτρινόμαυρους φιλάθλους και γνώρισε την καλή περίοδο του Λουκά Μπάρλου αλλά και τα πέτρινα χρόνια του Ανδρέα Ζαφειρόπουλου. Ο Θωμάς αγωνίστηκε στην ένωση μέχρι το 1987, εκείνη τη χρονιά ο προπονητής της ΑΕΚ Νίκος Αλέφαντος ουσιαστικά τον τελειώνει από την ομάδα, αφορμή ζήταγε και ο μεγαλομέτοχος του δικεφάλου, χαρακτηρίζοντας τον τελειωμένο. Ο Μαύρος διέψευσε πανηγυρικά τον γραφικό προπονητή αφού τα επόμενα δυο χρόνια αγωνίστηκε στον Πανιώνιο έχοντας 89 συμμέτοχες και 51 γκολ, μάλιστα το 1990 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

ΠΗΓΗ: aek-live.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.