Header Ads


Unlabelled Σέρχιο Αραούχο: Το πιο γλυκό μεθύσι!

Σέρχιο Αραούχο: Το πιο γλυκό μεθύσι!


Ήρθε στην Ελλάδα με τη χειρότερη φήμη να τον συνοδεύει και φεύγει καταξιωμένος στη συνείδηση όχι μόνο των φίλων της ΑΕΚ. Η παρουσία του Σέρχιο Αραούχο στη χώρα μας αποδείχτηκε πράγματι... μεθυστική!


Σημασία δεν έχει τι είναι κάποιος όταν σου συστήνεται, αλλά τι θα έχει γίνει στο αντίο! Η ταινία τους θα ήταν σίγουρα μία μεγάλης αγάπης. Από εκείνες τις χολιγουντιανές, οι οποίες με τα κατάλληλα συστατικά και δυνατό casting γίνονται blockbusters. Με το απρόσφορο έδαφος στην αρχή, το αταίριαστο των προσωπικοτήτων τους, με τις ανατροπές της, με τα εμπόδια στο δρόμο των πρωταγωνιστών, με το αβέβαιο μέλλον και το ευτυχισμένο φινάλε. Θα είναι, όμως, στ’ αλήθεια ευτυχισμένο; Ο Σέρχιο Αραούχο ήρθε και έφυγε από την ΑΕΚ σαν σίφουνας. Έμεινε λιγότερο από πέντε μήνες. Αρκούσαν για να μεθύσουν και οι δύο.

Καλησπέρα, με λένε Σέρχιο…
126 μέρες ακριβώς. Η 127η τον βρίσκει να ταξιδεύει πίσω στα Κανάρια Νησιά Διαφορετικός ήρθε και διαφορετικός έφυγε. «Η ΑΕΚ μου έδωσε πίσω όλη την ευτυχία που έχασα», είχε πει και η σχέση είναι αμφίδρομη. Διαφορετική ήταν η ΑΕΚ στις 26 Ιανουαρίου και διαφορετική στις 31 Μαΐου. Διαφορετικός ο οργανισμός, διαφορετικός ο προπονητής του, διαφορετικοί οι συμπαίκτες του, διαφορετική η διοίκηση, διαφορετικοί οι οπαδοί. Κυρίως, όμως, ήταν ο Αργεντινός επιθετικός εκείνος που άλλαξε.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση

Η ΑΕΚ αποτελούσε τη σανίδα σωτηρίας του, την αποτοξίνωση που χρειαζόταν για να βρει όλα εκείνα που χάνουν τα μεγάλα ταλέντα, όταν λυγίζουν από το βάρος των απαιτήσεων ή όταν ολισθαίνουν στην ευκολία της μεγάλης ζωής. Ο Σέρχιο Αραούχο ήρθε με την ταμπέλα του… αλκοολικού. Ήρθε με το σύννεφο της τελευταίας ευκαιρίας να μαυρίζει τον ουρανό του και με την καριέρα του να ξοδεύεται σε ξενύχτια, ποτά, αστυνομίες και πρόστιμα. 25 χρονών μόλις και κάποτε στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης. Μα, πώς αλλιώς θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα, αν δεν υπήρχε κάτι να χαλάει την καριέρα του στην Ισπανία;

Στην ΑΕΚ είχαν πάντα μια αδυναμία στη λάτιν κοινότητα… Στην Αργεντινή κάτι λίγο παραπάνω. Τους είχε μείνει από τη γνήσια αλητεία του Φερνάντο Νάβας, τη δεινότητα του Ίσμαελ Μπλάνκο και, φυσικά, από το αιώνιο απωθημένο  ̇ τον Νάτσο Σκόκο. Ο Σέρχιο Αραούχο ήταν χρονικά ο 23ος ποδοσφαιριστής από τη χώρα του ταγκό που θα φορούσε τα κιτρινόμαυρα. Και επέλεξε να φορέσει το «11», αριθμό που ταυτίζεται στη συνείδηση των οπαδών της Ένωσης, με τον άνθρωπο που φοράει την κάπα του σούπερ ήρωα και τους σώζει σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Κι έτσι ήταν από την αρχή. Η ΑΕΚ να σώζει τον Σέρχιο και ο Αραούχο να σώζει την ΑΕΚ. «Θεωρώ πως είναι το καλύτερο για εμένα αυτό που συμβαίνει τώρα. Πάω στην ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ για να βρω την ευτυχία και τον παλιό καλό εαυτό μου. Η απόφασή μου να φύγω είναι πάνω από τα χρήματα. Θέλω να ξεκινήσω από το μηδέν. Θέλω να παίξω και να αποδείξω ποιος είμαι. Η επιμονή της ΑΕΚ ήταν ο καθοριστικός λόγος για την επιλογή μου να παίξω εκεί. Και η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι θα ενδιαφερόταν για εμένα ένα τόσο μεγάλο κλαμπ, όπως η ΑΕΚ, έπειτα από τις περιπέτειές μου». Ήταν σα να είχε ταξιδέψει στο μέλλον του. Γιατί έτσι ακριβώς θα ήταν τα πράγματα στην Ελλάδα για τον Σέρχιο Αραούχο. Θα εισέπραττε, αλλά και θα έδινε αγάπη. Θα έφτιαχνε η ψυχοσύνθεσή του, θα ζέσταινε το συναίσθημα για το ποδόσφαιρο, θα έφευγε η μελαγχολία από τα μάτια του.

Πριν προσγειωθεί στα μέρη μας, θα απορρίψει μια πρόταση από την Κίνα. Μια πρόταση που οικονομικά θα διασφάλιζε τη ζωή του, αλλά ο ίδιος ήθελε να αποδείξει ότι αγωνιστικά δεν έχει τελειώσει. Τα Μέσα τον περνούσαν καθημερινά από ακτίνες Χ, ήδη εντυπωσιασμένα απ’ όσα είχε δείξει στο γήπεδο. Στο πρώτο του ματς, πέντε μόλις μέρες μετά την άφιξή του, θα πετύχει δύο γκολ στο ματς κυπέλλου με τον Λεβαδειακό και δώσει μια ασίστ. «Ούτε εγώ περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο», θα πει δειλά παραλαμβάνοντας το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη.

Μια αγαπημένη του συνήθεια στους πέντε μήνες που έμεινε στην Ελλάδα. Αναδείχθηκε τέσσερις φορές κορυφαίος της ΑΕΚ σε ματς στο ΟΑΚΑ, ενώ για την εμφάνισή του απέναντι στον ΠΑΟΚ είχε κερδίσει αμφότερα τα βραβεία της Super League. Ο Αργεντινός φορ σκόραρε ανελλιπώς. Μέχρι τον Απρίλιο είναι οκτώ γκολ, δύο ασίστ και 1.674.322 σενάρια για το μέλλον του. Το καθημερινό ρεπορτάζ της Λας Πάλμας έγινε έγνοια όχι μόνο των εν Ελλάδι δημοσιογράφων, αλλά και των οπαδών της ΑΕΚ. Καφεδάκι, τσιγαράκι, και diario de Las Palmas στο κινητό.

Έφυγε ο προπονητής, ήρθε ο καινούργιος προπονητής, θέλει τον Αραούχο/δεν θέλει τον Αραούχο, πωλείται ο Αραούχο/δανείζεται ο Αραούχο, παίρνει τον Μπαλοτέλι/υπογράφει ο Μπαλοτέλι, τι είπε ο πρόεδρος, τι σκέφτεται ο γενικός διευθυντής και μέσα σε όλο το συναισθηματικό χάος, να σου και ο Ολυμπιακός.

Όταν στήθηκε για πρώτη φορά απέναντι σε κάμερα για να κάνει δηλώσεις ήταν 1η Φεβρουαρίου και ήταν στην Ελλάδα πέντε μέρες! Κι όμως ρωτήθηκε για το μέλλον του μετά το καλοκαίρι. Μια ερώτηση που πιθανότατα του έκαναν μέχρι και στο περίπτερο, όταν ήθελε να αγοράσει τσίχλες! Ο Σέρχιο Αραούχο, την πρώτη φορά, απέφυγε να απαντήσει. Και πώς θα μπορούσε να απαντήσει άραγε, από τη στιγμή που καλά-καλά δεν ήξερε – κατά το κλισέ – ούτε τα ονόματα των συμπαικτών του.

Φεύγοντας τα γνωρίζει καλά. Έφτιαξε το δικό του παρεάκι με τον Βάργκας, τον Πατίτο, αλλά ακόμα και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο. Αντάλλαξε... όρκους εκτίμησης με τον Πέτρο Μάνταλο και μόνο τυχαία δεν είναι τα «ευχαριστώ» και τα «έλα να πάρουμε πρωτάθλημα» που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες. Ο συναισθηματισμός που έδειξε ο Σέρχιο Αραούχο δημοσίως λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής, ήταν ακόμα εντονότερος στο άβατο των αποδυτηρίων της ΑΕΚ. Έμοιαζε σα να αποχαιρετά την οικογένειά του, μια δεύτερη οικογένεια που τον υποδέχτηκε, τον αποδέχτηκε, τον «διόρθωσε», τον έπλασε από την αρχή. Από κάποιο σημείο και μετά είχε, πλέον, εξοικιωθεί και με τις επίμονες, μονότονες ερωτήσεις.

Συνήθισε να τον ρωτάνε, συνήθισε να απαντάει, συνήθισε να ακούει όλους να μιλάνε για εκείνον. Το απολάμβανε κιόλας! Ο Ντέμης Νικολαΐδης είχε αναφερθεί στην ποιότητά του, ο Μανόλο Χιμένεθ στο «καλό μάτι της ΑΕΚ» και, φυσικά, ο Ντε Μπαρτόλο είχε εξηγήσει πως κατάφερε να τον πείσει να φορέσει τα κιτρινόμαυρα τον Ιανουάριο. «Είχα μιλήσει πολύ και με τον ίδιο και με τον πατέρα του. Θέλησα να του εξηγήσω τι είναι η ΑΕΚ και προσπάθησα να του δώσω να καταλάβει ότι ήταν μεγάλη ευκαιρία να έρθει εδώ και να γίνει ξανά αυτό που ήταν. Είχαν μεγάλη πρόταση από Κίνα, αλλά είχε δώσει το λόγο του όταν μιλούσαμε και τον τήρησε, δείχνοντας τον χαρακτήρα του».

Από τον Μάρτιο άρχισε να γίνεται εντονότερο το παιχνίδι με την Λας Πάλμας. Έφταιξε κι εκείνη η εκπληκτική του εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα όλοι να ασχολούνται με το πώς και αν μπορεί η ΑΕΚ να τον κρατήσει. «Εγώ θα ήθελα να μείνω στην ΑΕΚ και του χρόνου. Είναι ένα θέμα όμως που θα πρέπει να το συζητήσουν οι δύο ομάδες», θα πει ο Αργεντινός, «επιτελούς ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο», θα συμπληρώσει ο πατέρας του, την ώρα που από την Ισπανία θα ξεκαθαρίζουν ότι πρέπει να γυρίσει πίσω στην ομάδα του.

Και σαν να μην ήταν, ήδη, αρκετά μπερδεμένη η κατάσταση, παραμονές του επαναληπτικού κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, προκύπτει ενδιαφέρον των ερυθρολεύκων. Ο Σέρχιο Αραούχο ξεκαθαρίζει ότι δε γνωρίζει ούτε ο ίδιος, ούτε ο πατέρας του τίποτα, δημοσιεύματα θέλουν την Ένωση να κάνει προσφορά 800 χιλ. ευρώ για επέκταση του δανεισμού και ο Αργεντινός αρχίζει να… ψήνεται ολοένα και περισσότερο.

«Από τη στιγμή που μπήκαμε για ζέσταμα και είδα τον κόσμο… ανατρίχιασα. Τους ευχαριστώ πολύ. Ήταν η πρώτη φορά που είδα τόσο κόσμο. Τους ευχαριστώ», δηλώνει μετά τον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και αργότερα στέλνει το μήνυμα στη διοίκηση. «Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος αυτή τη στιγμή. Ανήκω στη Λας Πάλμας. Μιλάω καθημερινά με τον πρόεδρο ο οποίος μου λέει ότι πρέπει να επιστρέψω για να βοηθήσω την ομάδα. Η ΑΕΚ μου έχει επιστρέψει την ευτυχία, αλλά ανήκω στη Λας Πάλμας. Ξέρω ότι εδώ και τέσσερις μήνες είμαι χαρούμενος. Είχα περάσει 1,5 χρόνο που δεν έπαιζα. Ξέρω ότι η ΑΕΚ θα κάνει μεγάλη προσπάθεια να με κρατήσει, αλλά πρέπει να μιλήσει με τον πρόεδρο της Λας Πάλμας».


Ενδιάμεσα πέρασε και τις δυσκολίες με την ΑΕΚ. Ήταν για καλό. Σαν το χειμώνα που έχει την ικανότητα να ξεγυμνώνει τα αληθινά συναισθήματα στα ζευγάρια. Η απώλεια του κυπέλλου, η ήττα από τον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ, το δικό του παρατεταμένο ντεφορμάρισμα (σ.σ. είχε να σκοράρει από τις 23 Απριλίου), η διαφαινόμενη απώλεια του στόχου που ήταν η δεύτερη θέση. Όλα όσα βγήκαν στον πανηγυρισμό του, μετά το γκολ που σημείωσε στη Νέα Σμύρνη, και κάτι παραπάνω. Το παραπάνω ήταν η σχέση του με τον Μανόλο Χιμένεθ. Εκείνον έψαξε να βρει μετά το γκολ, σαν δυο μάτια που ψάχνουν έπειτα από κάθε μεγάλη χαρά ή λύπη, κάτι οικείο μέσα στο πλήθος. Ο Ισπανός τεχνικός δούλευε καθημερινά στην ψυχολογία του Σέρχιο Αραούχο, ιδίως και τον τελευταίο μήνα, που ο Αργεντινός έμοιαζε να έχει χαθεί στις σκέψεις του, να σκέφτεται περισσότερο το μέλλον από το παρόν του. Ο Χιμένεθ κατάφερε να τον συνεφέρει και όχι πάντα με τον καλό ή τον εύκολο τρόπο. Γι' αυτό ήταν και για τον τεχνικό της ΑΕΚ μια λυτρωτική και ανταποδοτική στιγμή.

«Φεύγω μετά από πέντε μήνες, ερωτευμένος με την ομάδα και με την πόλη», είπε στους δημοσιογράφους. «Ξέρω πόσα πολλά έκανε αυτή η ομάδα για μένα. Ξέρω πόσο πολύ με βοήθησε η αγάπη που εισέπραξα από εσάς. Ξέρω να αναγνωρίζω, δεν είμαι αχάριστος», είπε στους... απαγωγείς του, οπαδούς της ΑΕΚ. Ο Σέρχιο Αραούχο έφυγε, όμως μπορεί και να γυρίσει.

Γιατί σημασία δεν έχει τι είναι κάποιος όταν σου συστήνεται, αλλά τι θα έχει γίνει στο αντίο…

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.