Header Ads


«Αγιά Σοφιά» 31.000 θέσεων και με... σφραγίδα

«Αγιά Σοφιά» 31.000 θέσεων και με... σφραγίδα


Μεγάλη κουβέντα έχει ξεκινήσει από χθες αναφορικά με το ποια θα είναι η χωρητικότητα της «Αγιά Σοφιάς». Οι πληροφορίες του «Filathlos.gr» από το Υπουργείο αναφέρουν ότι το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στα «ιερά χώματα» της Νέας Φιλαδέλφειας θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 31.000 θεατές (και σε καμία περίπτωση λιγότερους από 30.000).


Άλλωστε ένας από τους στόχους του έργου είναι να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις προκειμένου να μπορεί να τελέσει ποδοσφαιρικούς αγώνες διεθνών διοργανώσεων (FIFA – UEFA), αλλά και να μπορεί να συμπεριληφθεί σε φακέλους υποψηφιότητας διεθνών διοργανώσεων της χώρας. Μεταξύ άλλων για αυτό το σκοπό απαιτείται ελάχιστη χωρητικότητα 30.000 θεατών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονταν στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του project, η μάξιμουμ χωρητικότητα του γηπέδου ανερχόταν σε 32.000 θεατές. Ωστόσο μετά τις αλλαγές που απαιτήθηκαν από το ΚΕΣΑ, η ΑΕΚ «υποχρεώθηκε» να κατεβάσει για λίγο το ύψος των πυλώνων και του στεγάστρου με αποτέλεσμα να χάσει λίγες θέσεις.

Απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το γήπεδο κόπηκαν μόλις 1.000 θέσεις. Μάλιστα αυτό συνέβη την περιόδο όπου η ΑΕΚ έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να ξεπεράσει το «σκόπελο» του αντιφρονούντα Δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλου ώστε να ξεκλειδώσει την υπόθεση της υψομετρικής μελέτης.

Η ακριβής χωρητικότητα της «Αγιά Σοφιάς» αναμένεται να γνωστοποιηθεί επισήμως τις επόμενες μέρες με έγγραφο το οποίο θα φέρει την υπογραφή της ΓΓΑ. Συγκεκριμένα μαζί με την πολυπόθητη άδεια, η οποία θα σηματοδοτήσει και την έναρξη των έργων στα «ιερά χώματα», η ΑΕΚ θα λάβει από το έγγραφο λειτουργικότητας του γηπέδου. Σε αυτό θα αναγράφονται ξεκάθαρα το πόσες θύρες, σειρές καθισμάτων και φυσικά θέσεις θα έχει το κάθε ένα από τα δύο διαζώματα.

Όπως είναι γνωστό ο «Ναός» θα χωρίζεται σε 5 επίπεδα. Όπως μάλιστα φαίνεται και στο έγγραφο που σας παρουσιάζουμε, η ΑΕΚ από το μέγιστο ύψος του κτιρίου που ήταν 27 μέτρα θα φτάσει τα 22,3, το ύψος του στεγάστρου από τα 30 θα «πέσει» στα 27,26, ενώ οι πυλώνες θα παραμείνουν στα 40 μέτρα.

Αξίζει τέλος να αναφέροουμε ότι στην«Αγιά Σοφιά» θα υπάρχουν και 200 θέσεις δημοσιογράφων σε περίπτωση διεθνών αγώνων με τις απαραίτητες διαμορφώσεις (επιφάνειες εργασίας, θεωρεία σχολιαστών, εξέδρα τηλεοπτικών συνεργείων). Οι θέσεις αυτές για το ελληνικό πρωτάθλημα μπορούν να μειώνονται ώστε αντίστοιχα να αυξάνεται η χωρητικότητα του γηπέδου ως προς τις θέσεις των θεατών.

*filathlos.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.