Header Ads


Unlabelled Στις 29 Ιουνίου ας είναι στο αεροπλάνο τα νέα εξτρέμ της ΑΕΚ

Στις 29 Ιουνίου ας είναι στο αεροπλάνο τα νέα εξτρέμ της ΑΕΚ


Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την επιτακτική ανάγκη η ΑΕΚ να έχει αποκτήσει τουλάχιστον τα δύο από τα τρία εξτρέμ που πρέπει να πάρει αυτό το καλοκαίρι κι εξηγεί γιατί αυτό είναι απαραίτητο. 


Είναι κατανοητό πως τα πάντα αυτές τις μέρες, τουλάχιστον στο μυαλό των Ενωσιτών, κινούνται στον αστερισμό του Νάτσο Σκόκο.

Αυτός είναι ο διακαής και ευσεβής πόθος των ΑΕΚτζήδων που άκουσαν πριν από λίγη ώρα τα μαντάτα με τον «Δαίμονα» ν’ ανοίγει την πόρτα της εξόδου, ειδικά στην περίπτωση που μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος στην Αργεντινή, οι «λεπροί» δεν βρουν λεφτά για να ξεχρεώσουν τους παίκτες.

Όλα τα παραπάνω, κάνουν ακόμα πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις. Μια απαραίτητη αγωνιστική, πάνω σε αυτόν τον παίκτη διευκρίνιση. Αν έρθει τελικά ο Σκόκο, δε νομίζω πως θα πρέπει και πως θα μας απασχολήσει σαν μια λύση για τα εξτρέμ. Ο Νάτσο πρέπει να παίξει πίσω από τον επιθετικό ή να παίζεις ο ίδιος μπροστά. Αυτή είναι μια συζήτηση, που δε νομίζω πως θέλει παραπάνω ανάλυση.

Με δεδομένο πως ο Πατίτο δεν θα συνεχίσει, η ΑΕΚ καλείται ν’ αναζητήσει τρία εξτρέμ. Επειδή ο Μανόλο θα έχει ως πρώτο και βασικό σύστημα το 4-2-3-1, το πόσο απαραίτητο είναι να έχουν αποκτηθεί δύο εξτρέμ δε νομίζω πως είναι απαραίτητο να το γράψω εγώ. Η ομάδα για να προετοιμαστεί σωστά, πρέπει την ημέρα που θ’ αναχωρήσει για την προετοιμασία στο Κίελτσε, να έχει τουλάχιστον δύο, αν όχι όλους τους ακραίους που θα πάρει σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Αν το πράξει, τότε ο Μανόλο Χιμένεθ θα έχει όλα τα εχέγγυα για να δουλέψει σωστά από την αρχή και να χτιστεί σωστά η ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας.

Αυτό θεωρώ πως αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα τόσο για την διοίκηση, όσο και ειδικότερα για τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς που σε ένα μεγάλο βαθμό θα κριθεί σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι. Είναι πολύ σημαντικό, για να μην γράψω ζωτικής σημασίας για την ομάδα να μπορέσει ο Χιμένεθ να έχει τα περισσότερα αν όχι όλα τα όπλα στη διάθεση του να μπορεί να χτίσει την ΑΕΚ όπως εκείνος θέλει αυτό το καλοκαίρι και για να μην δούμε ξανά τα περσινά, με μια ομάδα που ουσιαστικά, ακόμα και όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα ήταν ανέτοιμη.

Το μεγάλο στοίχημα της φετινής προετοιμασίας θα είναι το πόσο πολύ θα μπορέσει να κάνει πιο γρήγορη, πιο άμεση και με πιο αποτελεσματικό τρόπο τη μετάβαση στην αντίπαλη περιοχή. Η ΑΕΚ έβαλε κάποιες βάσεις από την ώρα που επέστρεψε στην ομάδα ο Μανόλο Χιμένεθ, αλλά κακά τα ψέματα, για να μπορέσει να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, πρέπει να έρθουν πραγματικά καλοί ποδοσφαιριστές για τα άκρα της. Κι αν θέλεις να τελειοποιήσεις έναν σχηματισμό, όπως το 4-2-3-1 στο βαθμό που μπορείς, νωρίς μέσα στο καλοκαίρι, τα εξτρέμ πρέπει να έρθουν το συντομότερο δυνατό. Ελπίζω στις 29 Ιουνίου, ο Χιμένεθ να τους έχει στη διάθεση του.

Αυτό που τουλάχιστον με κάνει να αισιοδοξώ είναι πως με το ζήτημα θ’ ασχοληθεί και προσωπικά ο Μανόλο Χιμένεθ, που πάντοτε ακόμα και στις επιλογές που δεν είναι άμεσα δικές του, έχει λόγο. Η αρμονική συνεργασία με τον Μαϊστόροβιτς, μπορεί να είναι και το «κλειδί» για να ζήσουμε μια χρονιά τη νέα σεζόν, όπως όλοι την ονειρευόμαστε για την ΑΕΚ.

*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.