Header Ads


Unlabelled "Πρωτάθλημα με Σκόκο-Αραούχο-Γιακουμάκη - Δίδυμο Κολοβέτσιος-Μολέντο - 10 για Ρέτσο; 5 για Γιόχανσον"!

"Πρωτάθλημα με Σκόκο-Αραούχο-Γιακουμάκη - Δίδυμο Κολοβέτσιος-Μολέντο - 10 για Ρέτσο; 5 για Γιόχανσον"!


Φοβερές ατάκες στον SportDog από τον διευθυντής της Ώρας των Σπορ, Πάνο Λούπο, για το ρόστερ της νέας σεζόν και το γήπεδο. Μπορεί η ΑΕΚ να πάρει το πρωτάθλημα του χρόνου;


Ως έναν ποδοσφαιριστή που έχει απωθημένα στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΑΕΚ και χρωστάει πράγματα, χαρακτήρισε τον Νάτσο Σκόκο σε συνέντευξή του στον SportDog ο Πάνος Λούπος.

Ο διευθυντής τής Ώρας των Σπορ μίλησε ακόμα για την περίπτωση του Αραούχο, για το ενδεχόμενο να πωληθεί κάποιος εκ των Σιμόες - Γιόχανσον, αλλά και για το νέο γήπεδο της "Ένωσης".

"Τυπικό είναι το ζήτημα με την ανανέωση στο συμβόλαιο του Χιμένεθ. Όταν τελείωσαν τα πλέι οφ ήθελε να μιλήσει με τον Μαϊστόροβιτς για τον σχεδιασμό και στη συνέχεια να φύγει για να ξεκουραστεί. Υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο πλευρές, τυπικό είναι το ζήτημα, δεν συντρέχει ο παραμικρός λόγος να γίνεται κουβέντα για το συγκεκριμένο θέμα", σχολίασε αρχικά μέσω του SportDog ο Π. Λούπος για το θέμα της ανανέωσης του Μανόλο Χιμένεθ και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το θέμα τού Νάτσο Σκόκο, που βρίσκεται στην επικαιρότητα της ΑΕΚ:

"Απωθημένα με την ΑΕΚ, θα παίζει δεύτερος επιθετικός"

"Είναι η πρώτη φορά που παίζει τόσο δυνατά και υπάρχουν επαφές μεταξύ των δύο πλευρών. Θεωρώ ότι υπάρχει αγκάθι όσον αφορά τη Νίουελς. Αλλά επειδή μιλάμε για τον Σκόκο, μπορεί να προκύψει σημαντικό ενδιαφέρον από άλλον σύλλογο. Κυρίως από την Αργεντινή ή ευρύτερα από την Αμερική. Αλλά η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο. Θεωρώ ότι και ο Σκόκο θα ήθελε να επιστρέψει, γιατί χρωστάει κάποια πράγματα, έχει απωθημένα. Ο Σκόκο έχει παίξει στην ΑΕΚ με τον Χιμένεθ, ο Ισπανός προπονητής μάλιστα τον αξιοποιούσε στην επίθεση. Εκεί που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια ως δεύτερος επιθετικός".

Θα μπορούσε να γίνει, ξανά, σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ, αν επέστρεφε;

"Ο Σκόκο είναι αναγνωρισμένης αξίας παίκτης, έχει γεμάτες και καλές χρονιές. Δεν είναι παίκτης που έχει μείνει εκτός, αντίθετα είναι σε καλή κατάσταση. Ξέρουμε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ότι, φυσικά, μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα".

"Παίκτες για πρωταθλητισμό"

Στην περίπτωση του Αραούχο υπάρχει όντως θέμα ή απλώς το συντηρούν οι εφημερίδες;

"Δεν είναι εύκολη η συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά υπάρχουν πιθανότητες. Ίσως πάρει αρκετό χρόνο όμως. Γι' αυτό έχει ζητήσει ο Χιμένεθ να καλυφθούν όλα τα κενά, κι αν προκύψει κάτι θετικό από τον Αραούχο, καλώς να έρθει. Με τον Σκόκο μπορούν να κάνουν επιθετικό δίδυμο για πρωταθλητισμό, αν και από την επόμενη σεζόν που ο πρωταθλητής θα βγαίνει από τα πλέι οφ πια, με 40 παιχνίδια, συν το Κύπελλο, συν την ευρωπαϊκή προοπτική που έχει φέτος η ΑΕΚ, χρειάζονται πολλές λύσεις. Οπότε δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη να υπάρχουν δύο πολλοί καλοί σέντερ φορ στο ρόστερ του συλλόγου. Θεωρώ ότι με Αραούχο, Σκόκο, Γιακουμάκη η ΑΕΚ θα έχει εξαιρετική τριάδα για την επίθεση, που δεν συγκρίνεται με Αραβίδη, Αλμέιδα και Πέκχαρτ που είχε φέτος".

"Δεν εξελίχθηκε, ταιριάζει στον ΠΑΟ"

Ποιο είναι το σχόλιό σου για τις εξελίξεις με τον Κολοβέτσιο; Φεύγει ως ελεύθερος από την ΑΕΚ ένας παίκτης που μπορεί να κάνει καριέρα σε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα.

"Είναι ένας παίκτης που προσωπικά όταν ήρθε μου άρεσε πολύ. Έκανε εξαιρετική πρώτη σεζόν. Δεν είχε όμως την εξέλιξη που περίμενα. Σε αυτό ίσως να φταίει και το γεγονός ότι ήταν άτυχος από τους παίκτες που είχε δίπλα του, δεν υπήρχε ένας ηγέτης. Θεωρώ ότι υπήρξε στασιμότητα στην εξέλιξή του, αλλά ήταν τίμιος όποτε κλήθηκε να βοηθήσει. Ο Χιμένεθ αποφασίζει και θέλει αριστεροπόδαρο στόπερ. Έχει τον Τσιγκρίνσκι, τον Βράνιες, τον Λαμπρόπουλο που είχε ξεπεράσει στην εξέλιξη τον Κολοβέτσιο. Προφανώς ο Χιμένεθ σκέφτεται ότι θέλει για κάθε θέση δύο παίκτες, οπότε αυτοί οι τρεις που προανέφερα συν ένας αριστεροπόδαρος στόπερ, συμπληρώνουν τετράδα των στόπερ. Με τον Κολοβέτσιο να περισσεύει".

Από τις ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, σε ποια πιστεύεις ότι θα ταίριαζε περισσότερο;

"Εξαρτάται από τις κινήσεις που θα κάνουν αυτές οι δύο ομάδες. Νομίζω ότι ο Κολοβέτσιος θα ταίριαζε περισσότερο στον Παναθηναϊκό, κυρίως λόγω του Μολέδο".

"10 για τον Ρέτσο; 5 για τον Γιόχανσον"

Γιόχανσον και Σιμόες; Μένουν, φεύγουν, με πόσα χρήματα;

"Το ζήτημα με τον Γιόχανσον είναι ότι καθυστερεί να ανανεώσει με την ΑΕΚ. Οπότε αν μια ομάδα τον θέλει, γιατί να μην περιμένει έξι μήνες για να συμφωνήσει μαζί του και το ερχόμενο καλοκαίρι να τον αποκτήσει δωρεάν; Η ΑΕΚ, λοιπόν, πρέπει να τον δέσει και πρέπει να το κάνει άμεσα. Γιατί είναι βασικός στην Εθνική ομάδα της Σουηδίας και πρωταγωνιστής, άρα θα έρθουν προτάσεις. Αλλά και πρόταση να μην έρθει, αν ανανεωθεί το συμβόλαιό του θα υπάρχει ένας ικανοποιημένος πολύ καλός ποδοσφαιριστής στο ρόστερ.

Ο Σιμόες με τον Γιόχανσον δείχνουν ανασταλτικά ότι έχουν πολύ καλή χημεία. Πολύ σημαντικό είναι ότι έρχεται και ο Γαλανόπουλος από πίσω. Υπάρχει ένα ζήτημα γιατί δεν είναι πολύ επιθετικογενείς, δημιουργικοί παίκτες. Ο Πογιέτ είχε προσπαθήσει να του δώσει περισσότερο επιθετικό ρόλο, το είχε καταφέρει εν μέρει, αλλά υστερούσε την ίδια στιγμή ανασταλτικά η ΑΕΚ. Αν έρθει σοβαρή πρόταση, ασφαλώς και θα την σκεφτεί η ΑΕΚ. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον Ρέτσο, κάθε άλλο, όταν ο Ολυμπιακός ζητάει πάνω από 10 εκ. ευρώ για την παραχώρησή του, για τον Γιόχανσον η ΑΕΚ μπορεί άνετα να βρει 4-5 εκ. ευρώ. Αρκεί να του ανανεώσει το συμβόλαιο".

Στο θέμα του γηπέδου τι περιμένουμε;

"Από τη στιγμή που η ΑΕΚ και η Πολιτεία λένε ότι μέσα στον Ιούνιο θα βγει η άδεια, θα κάνουμε υπομονή για λίγες ημέρες ακόμα. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, μετράμε αντίστροφα πλέον. Να βγει η άδεια και να πάνε όλα".

"Μπορούσε και φέτος το πρωτάθλημα"

Μπορεί η ΑΕΚ να πάρει τον τίτλο την επόμενη αγωνιστική περίοδο;

"Φέτος η ΑΕΚ έχει έναν κανονικό προπονητή, που ξέρει την ομάδα και μία αξιόλογη βάση παικτών. Χρειάζεται 5-6 μεταγραφές και να μην εφησυχάσει η διοίκηση. Να κάνει τις κινήσεις που πρέπει. Σκοπός ζωής για την επόμενη σεζόν πρέπει να είναι για την ΑΕΚ το να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ειδικά με τους αντίπαλους που έχει στην Ελλάδα. Είναι εφικτό να το καταφέρει, όπως ήταν και φέτος ήταν εφικτό, αλλά έκανε τρομακτικά λάθη στον σχεδιασμό της. Πήρε τρομακτικά ρίσκα με τους προπονητές, δεν μπορεί ομάδα όπως η ΑΕΚ να φέρνει 5 ισοπαλίες στο ΟΑΚΑ και να κάνει μήνες να κερδίσει εκτός έδρας. Δεν παίζει στο Καμοπιονάτο ή στην Πριμέρα, στη Σούπερ Λιγκ παίζει. Ειδικά φέτος μπορούσε να το κάνει, που δεν είχε καμιά ομαδάρα για να σαρώνει ο Ολυμπιακός". 

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.