Header Ads


Unlabelled H καλύτερη ομάδα φάνηκε στο 50-50

H καλύτερη ομάδα φάνηκε στο 50-50


Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τις νίκες της Ένωσης κόντρα στον ΠΑΟΚ που έχουν έρθει με 50-50% και για την απόδειξη ανωτερότητας που ζήτησε από τον ΠΑΟΚ για χθες και δεν ήρθε, ο Γιώργος Σαββίδης. 


Τα αγωνιστικά τα εξαντλήσαμε και με την χθεσινή αρθρογραφία και με το πρωινό θέμα με την μεταμορφωμένη ΑΕΚ εκτός έδρας. Άλλωστε και το σάιτ γενικά από χθες το απόγευμα, έχει μπει σε κιτρινόμαυρους ρυθμούς με πλούσια θεματολογία για την Ένωση. Πάμε τώρα στο προκείμενο και σίγουρα έχει μεγαλύτερη αξία που επισημαίνονται ορισμένα πράγματα, ύστερα από νίκη για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας.

Οι δύο «Δικέφαλοι» από την ώρα που η Ένωση επέστρεψε στην κατηγορία έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές. Ο ΠΑΟΚ μετράει μέχρι τώρα τέσσερις νίκες, η ΑΕΚ τρεις και ένα ματς, το περσινό των πλέι-οφ στο ΟΑΚΑ ήρθε ισόπαλο. Στις τέσσερις αναμετρήσεις στις οποίες κέρδισε ο Δικέφαλος του Βορρά, χωρίς να σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ τουλάχιστον στις δύο περιπτώσεις, δεν ήταν καλύτερος είχε και σε αυτές, τουλάχιστον ένα καθοριστικό σφύριγμα υπέρ του. Για παράδειγμα στο ματς που υπάρχει το πέναλτι του Σιμόες που δεν δίνεται, το σκορ είναι 1-1, σε ένα ματς θα συμφωνήσουμε πως οι Θεσσαλονικείς ήταν ανώτεροι και θα μπορούσαν να έχουν φτάσει και σε μεγάλο σκορ.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο καθένας δεν πρέπει να παίρνει αυτό που δικαιούται. Η ΑΕΚ λοιπόν αδικήθηκε σε εκείνο το ματς. Όπως υπήρξε αδικία και στο περσινό ματς των πλέι-οφ με την εφεύρεση του βοηθού Καραϊσαρίδη, ενώ ο διαιτητής Μάνταλος έχει δώσει το πέναλτι. Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο φινάλε του ημιχρόνου, όμως ο ΠΑΟΚ παίζοντας καλύτερα στην επανάληψη νίκησε. Μία όχι τόσο σημαντική συνήθως λάθος απόφαση, αλλά σε ένα σημείο που ακόμα και μια τελευταία απόπειρα από κόρνερ έχει σημασία, οι Θεσσαλονικείς πήραν τη νίκη, σε μια φάση που κόρνερ δεν υπήρχε στον αγώνα της Τούμπας, στην κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος. Στον τελικό, υπάρχει η καθοριστική φάση του γκολ, και βέβαια μία κόκκινη και μία κίτρινη που δεν έχουν δοθεί στο πρώτο μέρος του τελικού, σε παίκτες του ΠΑΟΚ.

Για να μην κάνουν ορισμένοι πως δεν καταλαβαίνουν να το κάνουμε πιο λιανά. Ο Μάτος πήρε χθες την κάρτα όταν έπρεπε. Θα μπορούσε να έχει πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια και τρία λεπτά αργότερα, αν στο φράγμα που έκανε ο Βραζιλιάνος στον Μάνταλο, ο Καλογερόπουλος έδινε φάουλ και μάλλον αναγκαστικά θα έδινε και κάρτα που θα ήταν η 2η. Αφού τη γλίτωσε εκεί και αφού η ΑΕΚ τον είχε κάνει γιο-γιο στο πρώτο μέρος από εκείνη τη μεριά, ο Ίβιτς αναγκάστηκε να τον βγάλει. Αν ο Μάτος (που έπρεπε να είχε αποβληθεί στο Βόλο) έπαιζε, έστω με κίτρινη κάρτα από το 6’ του τελικού και είχε φάει κι άλλη μια ο Κάνιας περίπου στα μέσα ή λίγο μετά του ημιχρόνου, θα βλέπαμε ένα άλλο ματς και στον τελικό.

Η ΑΕΚ στις τρεις νίκες που έχει πετύχει απέναντι στον ΠΑΟΚ, δεν έχει κάποιο ψεγάδι διαιτητητικής εύνοιας ή τουλάχιστον τα λάθη που έγιναν στις δικές της νίκες ήταν μοιρασμένα. Για παράδειγμα χθες, όπως θα μπορούσε να είχε δει δεύτερη κάρτα στον Μάτος, θα μπορούσε να είχε δοθεί και στον Λάζαρο. Το να προσπερνά ο διαιτητής τέτοιες φάσεις και για τις δύο ομάδες είναι 50-50%. Όταν βλέπεις άλλα για την μία ομάδα και άλλα για την άλλη, τότε η πλάστιγγα γέρνει. Κατανοώ το νεανικό ενθουσιασμό του υιού Σαββίδη και την ενόχληση του για όσα γράφτηκαν για τον τελικό. Όμως οι αποδείξεις που εκείνος ζήτησε από την ομάδα του πριν τον αγώνα των πλέι-οφ, δεν ήρθαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τουλάχιστον η αποδοχή της ανωτερότητας της ΑΕΚ στο χθεσινό, ήταν μια σωστή αντιμετώπιση από μεριάς του και βοηθά στο να πέσουν κάπως οι τόνοι.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος ήταν ανώτερη ομάδα και ουδείς λογικός άνθρωπος το αμφισβητούσε εκείνη την εποχή. Όμως με την έλευση του Χιμένεθ, αλλά και την χειμερινή ενίσχυση, για μένα η ΑΕΚ έδειξε στα δύο ματς που παίχτηκαν καθαρά μέσα στο 2017, από μία φορά στην έδρα της κάθε ομάδας, πως η Ένωση είναι καλύτερη. Ο τελικός ήταν ένα παιχνίδι που δεν παίχτηκε με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια και δεν αναφέρομαι μόνο στους διαιτητές, αλλά και στα γύρω-γύρω. Η ΑΕΚ έπαιξε πολύ άσχημα, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος ή για να είμαι ακριβής, λιγότερο κακός σε κάποιες λεπτομέρειες. Όμως την τελική έκβαση χωρίς το αντικανονικό γκολ του Ενρίκε, δεν θα την μάθουμε ποτέ.

*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.