Header Ads


Επιτέλους... ΑΕΚάρα!

Επιτέλους... ΑΕΚάρα!


Η ΑΕΚ τα έδωσε όλα και πήρε τη νίκη που έψαχνε από την ημέρα της επιστροφής της. Ήταν... ΑΕΚάρα, «λύγισε» με 71-70 τον Παναθηναϊκό και έκανε το 1-1 στη σειρά των ημιτελικών. Μοιραίος για τον Παναθηναϊκό ο Ρίβερς.


Η «Ένωση» βρήκε την πολυπόθητη νίκη που έψαχνε από όταν επέστρεψε στα σαλόνια. Αν και βρέθηκε πίσω με διψήφιες διαφορές, η ομάδα του Μανωλόπουλου επέστρεψε, έφερε το ματς στα μέτρα της και το πήρε βάζοντας στα... σχοινιά τους πράσινους.

Καλό ρυθμό και ωραίες φάσεις είχε το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, με το ξεκίνημα να έχει σημείο αναφοράς τις επιθέσεις στο «ζωγραφιστό» (7-6, στο 4'). Ο Μπουρούσης ήταν κυρίαρχος κι επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να βρεθεί στο +5 (12-17, στο 7'), ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 17-22 χάρη σε εντυπωσιακή φάση που «έβγαλαν» Καλάθης και Γκιστ.

Tα μακρινά σουτ «πρόδιδαν» την ΑΕΚ (1/11 3π.) και οι «πράσινοι» το εκμεταλλεύτηκαν για να φτάσουν στο +9 (19-28, στο 14'). Ο Μιλόσεβιτς έδωσε κάποιες λύσεις στην «Ένωση», αλλά ο Παναθηναϊκός είχε τις απαντήσεις με τον Ρίβερς να «γράφει» το 27-37. To ημίχρονο ολοκληρώθηκε με παρόμοιο μοτίβο και τον Ούκιτς να μειώνει με τη λήξη σε 37-44.

Με «όπλο» την πολύ καλή της άμυνα, η ΑΕΚ κατάφερε πολύ γρήγορα να ισοφαρίσει σε 44-44. Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε τέσσερα λεπτά για να σκοράρει, αλλά τα κατάφερε με τον Σίνγκλετον. Ο Γκιστ κάρφωσε θεαματικά για το 46-50, ενώ η ατμόσφαιρα «άναψε» με την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται έντονα για τη διαιτησία. Ο Φελντέιν αξιοποίησε την τεχνική ποινή του Μανωλόπουλου και σκόραρε για το 48-55, αλλά λίγο αργότερα ο Νιούλεϊ «ζεστάθηκε» και έβαλε δύο τρίποντα για το 56-57 που ήταν το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Σίνγκλετον κρατούσε τη μικρή διαφορά για το «τριφύλλι» (58-61, στο 33'), αλλά ο Σάκοτα ευστόχησε σε τρίποντο και ακολούθησε καλάθι του Ντίξον για το 63-62. Ο Σάκοτα σκόραρε από τα 6.75 και ο ΜακΓκράθ διαμόρφωσε το +6 (70-64, στο 38'). Καλάθης και Σίνγκλετον μείωσαν σε 70-68, ενώ ακολούθησε λάθος του Ούκιτς και δυο βολές του Παππά για την ισοφάριση (70-70). Με 48" για το τέλος, ο Μαυροειδής είχε 1/2 βολές, ενώ ακολούθησε άστοχο σουτ του Ρίβερς. Ο Ούκιτς ήταν επίσης άστοχος, αλλά ο Ρίβερς αστόχησε ξανά και το τελικό 71-70 βρήκε νικήτρια την ΑΕΚ.

Η στιγμή: Η βολή του Μαυροειδή με την οποία διαμορφώθηκε το 71-70, έμελλε να είναι και αυτή που χάρισε τη νίκη στην ΑΕΚ. Φυσικά, σημαντικές ήταν και οι άμυνες που κατάφερε να βγάλει η «Ενωση».

Η Γκέλα: Ο Ρίβερς δεν κατάφερε να σκοράρει σε καμία από τις δύο ευκαιρίες που είχε στις τελευταίες επιθέσεις και ήταν ο μοιραίος παίκτης για τον Παναθηναϊκό.

Η Διαιτησία: Οι διαιτητές δέχθηκαν μεγάλη πίεση ιδιαίτερα στο β' μέρος, όμως δεν έχασαν τον έλεγχο. Τα ριπλέι δικαίωσαν το φάουλ στον Ελονού και την τεχνική ποινή στον Μανωλόπουλο. Γενικώς, ήταν ένα παιχνίδι που στην επανάληψη έγινε πολύ σκληρό, τα φάουλ δεν δίνονταν εύκολα αλλά τα κριτήρια ήταν ίδια. Αναστόπουλος, Μαγκλογιάννης και Σώμος στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και κράτησαν ένα ματς παρά την ένταση και την κρισιμότητα.

Η Εξέδρα: Περίπου 4.000 οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και δημιούργησαν «καυτή» ατμόσφαιρα ατμόσφαιρα με παλμό, παρά το γεγονός πως θα μπορούσαν να είναι και περισσότεροι δεδομένου πως επρόκειτο για έναν ημιτελικό πρωταθλήματος.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.